03/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (03/02): Πολλά τα προβλήματα της Φενέρμπαχτσε

Με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να δοκιμάζεται στη Βαρκελώνη και 3 ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον The Answer

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Ερυθρός Αστέρας - Μονακό (62-70): Στο 8-13 υποχώρησε ο Ερυθρός Αστέρας μετά το εντός έδρας 57-63 από την Αρμάνι Μιλάνο. Οι Σέρβοι πάλεψαν μέχρι το τέλος, ξέμειναν, όμως, από λύσεις και υποχώρησαν ακόμα περισσότερο στην κατάταξη της EuroLeague. Απουσίες ξαφνικές δεν προέκυψαν, με την ομάδα του coach Ράντονιτς να έχει 5 νίκες και ισάριθμες ήττες εντός έδρας, ενεργητικό 71.4 πόντους κατά μέσο όρο και 72.9 πόντους παθητικό ανά αγώνα.

Η Μονακό, από τη μεριά της, κατάφερε να αποδράσει από το ΟΑΚΑ με 91-83 επί του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ και βελτίωσε στο 11-12 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Οι Γάλλοι είναι κοντά στην πρώτη 8άδα και γι’ αυτό το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα είναι καθοριστικό ενόψει της συνέχειας. Σταθερά εκτός ο Βέστερμαν (γκαρντ). Η Μονακό έχει 6-7 εκτός έδρας, σκοράρει τους περισσότερους πόντους από κάθε άλλη ομάδα στη διοργάνωση (83 πόντοι μέσο όρο), αλλά δέχεται και τους περισσότερους (81.9 πόντοι παθητικό ανά ματς).

Αρκετά δύσκολο για κάποιον να προβλέψει τον τελικό νικητή στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ωστόσο το over του Γουόλτερς έχει καλές πιθανότητες επαλήθευσης ελέω της κακής άμυνας που παίζει η Μονακό.

Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε (68-43): Συνέχεια στο θετικό σερί της έδωσε η Αρμάνι Μιλάνο. Οι Ιταλοί επικράτησαν του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 63-57 και βελτίωσαν στο 15-6 το ρεκόρ τους στη EuroLeague. Σταθερά εκτός οι Μήτογλου (φόργουορντ) και Σιλντς (γκαρντ), δεν θα παίξουν λογικά οι Κελ (γκαρντ) και Γκραντ (γκαρντ). Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Ετόρε Μεσίνα μετράει 74 πόντους υπέρ και 70 πόντους κατά ανά αγώνα (σ.σ. κορυφαία άμυνα της EuroLeague), ενώ εντός έδρας έχει πανηγυρίσει 9 φορές σε 11 αναμετρήσεις.

Όσο για τη Φενέρ; Κατάφερε μεν να βελτιώσει στο 10-10 το ρεκόρ της μετά το 85-76 επί της Βιλερμπάν (εντός έδρας), ωστόσο συνεχίζει με σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι συνεχίζουν δίχως τους Ντε Κολό (γκαρντ), Βέσελι (φόργουορντ/σέντερ) και Μπαρτέλ (φόργουορντ), ενώ αμφίβολοι δίνονται ακόμα οι Σαγιόκ (γκαρντ) και Γκούντουριτς (γκαρντ). Το σύνολο του coach Ομπράντοβιτς μετράει 2 νίκες και 7 ήττες εκτός έδρας, σκοράρει 77.2 πόντους ανά ματς και δέχεται 74.8 πόντους ανά αγώνα.

Η Αρμάνι Μιλάνο είναι αρκετά σοβαρή φέτος, μπορεί να εκμεταλλευτεί τα προβλήματα της Φενέρμπαχτσε, επομένως ο άσος από ημίχρονο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες επαλήθευσης.

Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι (68-69): Θετικό πρόσωπο γι’ ακόμα έναν αγώνα έδειξε η Μπάγερν Μονάχου, η οποία, όμως, δεν τα κατάφερε στην έδρα της Μπαρτσελόνα (66-71). Στο 11-12 το ρεκόρ των Βαυαρών, που συνεχίζουν δίχως τον Χίλιαρντ (γκαρντ) στη διάθεσή τους. Δεν προέκυψε κάποια νέα απουσία για τη Μπάγερν, η οποία εντός έδρας μετράει 7 νίκες σε 11 αγώνες, με τη στατιστική της εικόνα να δείχνει πως σκοράρει και δέχεται περί τους 74 πόντους κατά μέσο όρο.

Η Μακάμπι, από τη μεριά της, έκανε το καθήκον της απέναντι στη Ζαλγκίρις στο Κάουνας (94-78) και βελτίωσε στο 10-11 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος απέχει από τις υποχρεώσεις της ομάδας του λόγω κορονοϊού, ωστόσο προφανώς και είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τα όσα είδε. Δεν προέκυψε κάποιο απρόοπτο για την “ομάδα του λαού”, η οποία εκτός έδρας έχει απολογισμό 3-8, με ενεργητικό περί τους 79 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό 78 πόντους ανά ματς.

Εξαιρετικά δύσκολο παιχνίδι για πρόβλεψη. Με τη Μακάμπι να μην παίζει τόσο σταθερή άμυνα, αποφασίσαμε να ρισκάρουμε στο 3.00 του ΝτεΣον Τόμας για 2 -τουλάχιστον- εύστοχα μακρινά σουτ, καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ δοκιμάζει αρκετές φορές το χέρι του.

Ερυθρός Αστέρας - Μονακό: Γουόλτερς over 17,5 πόντοι, ριμπάουντ, ασίστ (1.91)
Αρμάνι Μιλάνο - Φενέρμπαχτσε: 1/1 (1.72)
Μπάγερν Μονάχου - Μακάμπι: ΝτεΣον Τόμας over 1,5 εύστοχα τρίποντα (3.00)