01/12/2021 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (02/12): Μεγάλο ματς στη Μαδρίτη, παίζονται πολλά στην Πόλη!

Σε μια βραδιά που ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται στη Μόσχα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ, η EuroLeague συνεχίζεται με 4 ακόμα καθοριστικές αναμετρήσεις. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον "The Answer".

Φενέρμπαχτσε - Μονακό: Από το κακό στο χειρότερο η κατάσταση στη Φενέρμπαχτσε. Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς έφτασε κοντά στη νίκη απέναντι στην Εφές, έχασε, όμως, εντός έδρας με 84-89 και εκτός από το γεγονός ότι υποχώρησε στο 3-9 στη EuroLeague, άκουσε και τη γιούχα του κόσμου. Μερικές ώρες αργότερα η Φενέρ επικράτησε της Καρσίγιακα με 91-69 για το 9-1 στην BSL, το ματς με την Μονακό, όμως, είναι τελικός όπως και να 'χει. Στο 2-3 εντός έδρας οι γηπεδούχοι, σκοράρουν 71.8 πόντους ανά ματς και δέχονται 72.5 πόντους κατά μέσο όρο. Σταθερά στα πιτς ο Μπαρτέλ (φόργουορντ).

Κρίση υπάρχει και στη Μονακό. Οι φιλοξενούμενοι την προηγούμενη εβδομάδα είδαν τον Χάουαρντ να βάζει ένα απίθανο buzzer beater και να οδηγεί την Βιλερμπάν στην εκτός έδρας νίκη με 84-85. Το συγκεκριμένο αποτέλεσμα έριξε τη Μονακό στο 5-7 στη EuroLeague και φαίνεται πως έχει χαθεί η αρχική "φλόγα". Πολύ σημαντική η απουσία του Βέστερμαν (γκαρντ) που δίνεται εκ νέου ως αμφίβολος, στο ίδιο status και ο Μάικ Τζέιμς (γκαρντ) που χτύπησε κόντρα στη Βιλερμπάν. Η Μονακό έχει μόλις 1-5 εκτός έδρας, μετράει 80.6 πόντους υπέρ ανά παιχνίδι, αλλά την ίδια στιγμή έχει τη χειρότερη άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 81.4 πόντους κατά μέσο όρο.

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει ο άσος. Γενικότερα δεν βγαίνει άκρη στο συγκεκριμένο ματς, θα στηρίξουμε, όμως, τους Γκούντουριτς και Λι, που δοκιμάζουν συχνά το χέρι τους και μπορούμε να μας πληρώσουν στις εξαιρετικές αποδόσεις που θα δείτε στη συνέχεια.

Ζαλγκίρις - Μπασκόνια: Στην τελευταία θέση της κατάταξης της EuroLeague παραμένει η Ζαλγκίρις. Οι Λιθουανοί υποχώρησαν στο 2-10 μετά το 73-96 στη Βαρκελώνη, ένα αποτέλεσμα, πάντως, που κρίνεται ως φυσιολογικό αν σκεφτεί κανείς τη δυναμική της Μπαρτσελόνα. Σταθερά στα πιτς ο Λοβέρν (σέντερ), λογικά επιστρέφει ο Γκιφάι (φόργουορντ). Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς έχει απολογισμό 2 νίκες και 3 ήττες εντός έδρας, σκοράρει 71 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ την ίδια στιγμή δέχεται περί τους 80 πόντους κατά μέσο όρο.

Από ήττα έρχεται και η Μπασκόνια. Οι Βάσκοι αντιμετώπισαν εντός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν κατάφεραν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί και το τελικό 60-88 δεν χρειάζεται μεγαλύτερη ανάλυση. Υπάρχουν σημαντικά κενά στους γηπεδούχους, η απουσία του Άλεκ Πίτερς (φόργουορντ) δεν βοηθάει, ωστόσο η ψυχολογία είναι κάπως καλύτερη από την ημέρα που ανέλαβε ο coach Σπάχια. Δεν προέκυψε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για τη Μπασκόνια, η οποία συνεχίζει ως η χειρότερη επίθεση της EuroLeague (69.9 πόντοι ενεργητικό κατά μέσο όρο) και ως μια από τις χειρότερες άμυνες (80.4 πόντοι παθητικό ανά ματς). Στο 1-4 ο εκτός έδρας απολογισμός των φιλοξενούμενων.

Σε καμία περίπτωση δεν αξίζει να μπλέξουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή στο συγκεκριμένο ματς. Θα πάμε με τη σταθερά που ακούει στο όνομα "Τζέισον Γκρέιντζερ", καθώς ο γκαρντ από την Ουρουγουάη αναμένεται γι' ακόμα ένα βράδυ να πάρει αρκετά σουτ, ενώ πολλά plays θα πάρει και ο Μπάλντγουιν, επομένως να κερδίσει τουλάχιστον 5 φάουλ στο σκληρό αυτό παιχνίδι.

Μπάγερν Μονάχου - Βιλερμπάν: Η Μπάγερν Μονάχου ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστική την προηγούμενη εβδομάδα στη Μόσχα, ωστόσο έχασε στο τέλος από την ΤΣΣΚΑ με 74-77 και υποχώρησε στο 5-7 στη EuroLeague. Βέβαια, είναι προφανές πως ο coach Τρινκιέρι δεν μπορεί να έχει κανένα παράπονο από τους παίκτες του, ενώ το θετικό για τον ίδιο και τους συνεργάτες του είναι πως η Μπάγερν συνεχίζει δίχως απρόοπτους τραυματισμούς. Μέχρι σήμερα, οι Βαυαροί έχουν ενεργητικό 74.5 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό 75.9 πόντους ανά παιχνίδι, ενώ σημειώστε πως εντός έδρας έχουν απολογισμό 3-2 μέχρι σήμερα.

Η Βιλερμπάν, από τη μεριά της, είχε την τύχη με το μέρος της και μετά το 85-84 στην έδρα της Μονακό κατάφερε να βελτιώσει στο 7-5 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Ο Χάουαρντ έβαλε ένα σουτ που δεν μπαίνει ξανά, ωστόσο ήταν δεδομένο πως θα χρειαστεί και η τύχη, καθώς τα αγωνιστικά προβλήματα ήταν πολλά για τη Βιλερμπάν. Και οι Ντιό (γκαρντ), Λάιτι (γκαρντ), Γκιστ (φόργουορντ) είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους και στο Μόναχο. Οι φιλοξενούμενοι του coach Πάρκερ έχουν απολογισμό 3-2 εκτός έδρας, σκοράρουν 76.3 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχονται 76.6 πόντους ανά αγώνα.

Εντελώς απρόβλεπτο ματς, αμφότερες έχουν κερδίσει τον σεβασμό μας έως τώρα. Το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε μάχη μέχρι το τέλος, συνεπώς θα πάμε με το εύρος νίκης 1-5 πόντοι για οποιαδήποτε από τις δύο στις εξαιρετικές αποδόσεις που μπορείτε να δείτε στη συνέχεια.

Ρεάλ Μαδρίτης - Μακάμπι Τελ Αβίβ: Σε πολύ καλή κατασταση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία πέρασε πολύ εύκολα από την έδρα της Μπασκόνια την προηγούμενη εβδομάδα (88-60) και βελτίωσε στο 10-2 το ρεκόρ της στη EuroLeague. Ο Πάμπλο Λάσο είδε τον Γουίλιαμς-Γκος (γκαρντ) να επιστρέφει στη δράση, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμοι και Τέιλορ, Ράντολφ, Τόμπκινς (άπαντες φόργουορντ). Στο 6-0 ο έως τώρα εντός έδρας απολογισμός των Μαδριλένων, που σκοράρουν κάτι παραπάνω από 80 πόντους κατά μέσο όρο και παράλληλα έχουν την κορυφαία άμυνα της διοργάνωσης με παθητικό 71.3 πόντους ανά αναμέτρηση.

Αντίθετα, η Μακάμπι ενώ ήταν σε καλό μομέντουμ χάλασε λίγο την πορεία της με τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα. Στο 7-5 ο απολογισμός της ομάδας του Γιάννη Σφαιρόπουλου στη EuroLeague μετά το 86-91 στο Βερολίνο από την Άλμπα. Η "ομάδα του λαού" δεν κατάφερε γι' ακόμα ένα εκτός έδρας ματς να παίξει καλή άμυνα και αυτό πρέπει σίγουρα να αλλάξει στη Μαδρίτη αν η Μακάμπι θέλει να πάρει κάτι από το παιχνίδι με τη Ρεάλ. Το θετικό είναι πως δεν προέκυψαν προβλήματα τραυματισμών. Στο 2-4 μέχρι τώρα εκτός έδρας οι φιλοξενούμενοι, που συνεχίζουν με ενεργητικό 79.1 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό 76.8 πόντους ανά παιχνίδι.

Εξαιρετικά απρόβλεπτο παιχνίδι, κυρίως γιατί ακόμα δεν έχουμε καθαρή εικόνα για τη Μακάμπι. Θα ρισκάρουμε μόνο στα τρίποντα του φορμαρισμένου Νάναλι και δεν θα μπλέξουμε περισσότερο. Ενδεχομένως να βρεθεί κάποια ευκαιρία στο live betting.

Φενέρμπαχτσε - Μονακό: Λι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.35)
Φενέρμπαχτσε - Μονακό: Γκούντουριτς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (1.87)
Ζαλγκίρις - Μπασκόνια: Γκρέιντζερ over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.25)
Ζαλγκίρις - Μπασκόνια: Μπάλντγουιν over 4,5 κερδισμένα φάουλ (1.80)
Ρεάλ - Μακάμπι: Νάναλι over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.25)

Οι παραπάνω αποδόσεις είναι Stoiximan. Τα λέμε και στο Twitter @AnswerKostas