02/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (02/02): Μάχη πληγωμένων στη Μόσχα, δοκιμασία για την Ούνικς

Με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται στη Μαδρίτη και δύο ακόμα σημαντικές αναμετρήσεις ολοκληρώνεται το πρώτο μέρος της “διαβολοβδομάδας” της EuroLeague. Αναλύσεις και προγνωστικά από τον “The Answer”.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές (100-96):  Στο 13-8 κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ της στη EuroLeague η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετά το πολύ σημαντικό 86-75 επί της Ούνικς Καζάν την προηγούμενη εβδομάδα. Η “Αρκούδα” συνεχίζει δίχως σημαντικές απουσίες, ωστόσο δεν θα έχει τον Δημήτρη Ιτούδη στον πάγκο της, καθώς ο Έλληνας τεχνικός είναι αδιάθετος. Μέχρι σήμερα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει 7 νίκες και 3 ήττες μπροστά στο κοινό της, σκοράρει 79.9 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 78.1 πόντους ανά αγώνα.

Η Εφές, αντίθετα, δεν έχει σταθεροποιηθεί ακόμα στην κατάταξη. Στο 10-11 το ρεκόρ των Πρωταθλητών Ευρώπης στη EuroLeague μετά το 67-76 από τη Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, υπάρχουν μάλιστα και αρκετοί τραυματισμοί, με τον Άντερσον (φόργουορντ) και τον Μπράιαντ (γκαρντ) να έχουν τεθεί νοκ άουτ και τους Λάρκιν (γκαρντ) και Μίτσιτς (γκαρντ) να δίνονται ως αμφίβολοι. Η Εφές, βέβαια, πήρε ψυχολογία μετά το 91-71 επί της Φενέρ για το τουρκικό πρωτάθλημα (14-4), ωστόσο πρέπει να σημειώσετε πως έχει μόλις 3-8 εκτός έδρας, σκοράρει 81.3 πόντους ανά ματς και δέχεται 79.2 πόντους ανά παιχνίδι.

Λόγω των απουσιών (όσες τελικά επιβεβαιωθούν), το over 8,5 στους πόντους του Μπομπουά είναι must για ποντάρισμα, ενώ έχει λογική και να δείξουμε εμπιστοσύνη στον φορμαρισμένο Σβεντ κόντρα στη μέτρια άμυνα της Εφές. Δεν μπλέκουμε με την πρόβλεψη του τελικού νικητή εδώ...

Άλμπα Βερολίνου - Ούνικς Καζάν (71-85): Στο 6-15 υποχώρησε η Άλμπα Βερολίνου την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς προσπάθησε μέχρι το τέλος απέναντι στη Μπάγερν Μονάχου, ωστόσο δεν τα κατάφερε (56-62). Αγωνιστικά, η ομάδα του coach Γκονζάλεθ έχει ως αμφίβολος τον πολύ σημαντικό Έρικσον (σουτέρ), ενώ στη Bundesliga ανέβηκε στο 11-5 μετά το 82-70 επί της Βούρζμπουργκ. Μέχρι σήμερα, η Άλμπα μετράει περί τους 75 πόντους υπέρ ανά παιχνίδι, την ίδια στιγμή δέχεται 81 πόντους ανά αγώνα, ενώ εντός έδρας έχει πανηγυρίσει 4 φορές σε διάστημα 10 αγώνων.

Η Ούνικς, από τη μεριά της, έχασε κάπως τη... φόρα που είχε πάρει και μετά το 75-86 από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας υποχώρησε στο 12-9 στη EuroLeague. Παραμένει, όμως, σε τροχιά playoffs, ενώ συνεχίζει δίχως σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Οι Ρώσοι -που τις προηγούμενες ημέρες δεν είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις για τη VTB League- μέχρι σήμερα σκοράρουν 78 πόντους ανά αναμέτρηση, δέχονται 75.8 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ εκτός έδρας μετρούν 4 νίκες και 5 ήττες.

Τι θα ποντάρουμε; Οι Ρώσοι είναι το φαβορί, ωστόσο το διπλό δεν αξίζει ποντάρισμα. Θα πάμε στο 16+ πόντοι του Μάριο Χεζόνια, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση και απέναντι στη μέτρια άμυνα της Άλμπα μπορεί να κάνει το παιχνίδι που θέλει.

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές: Μπομπουά over 8,5 πόντοι (1.75)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Εφές: Σβεντ over 16,5 πόντοι, ασίστ (1.98)
Άλμπα - Ούνικς Καζάν: Χεζόνια 16+ πόντοι (2.12)