01/04/2022 Previews Γράφει ο The Answer

EuroLeague (01/04): Έχει μπλέξει η Εφές, ματς τελικός στο Μόναχο!

Με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τη Μπαρτσελόνα και τρεις ακόμα αναμετρήσεις συνεχίζεται η δράση στα παρκέ της EuroLeague. Ο The Answer αναλύει και προτείνει.

*Σε παρένθεση το σκορ του πρώτου γύρου.

Εφές - Άλμπα Βερολίνου (90-63): Με ρεκόρ 14-11 συνεχίζει στη EuroLeague η Εφές. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν έχασε εντός έδρας από την Αρμάνι Μιλάνο με 77-83 την προηγούμενη εβδομάδα, κινδυνεύει να χάσει ακόμα και την 5η θέση, ενώ έχασε με σοβαρό τραυματισμό για τις επόμενες εβδομάδες τον Βασίλιε Μίτσιτς (γκαρντ)! Κοινώς, οι Πρωταθλητές Ευρώπης... έμπλεξαν. Μέχρι σήμερα, η Εφές σκοράρει 82.9 πόντους κατά μέσο όρο και την ίδια στιγμή δέχεται 80.9 πόντους ανά ματς.

Η Άλμπα, από την μεριά της, αν και φαινόταν να μην έχει κίνητρο την προηγούμενη εβδομάδα, κατάφερε να επικρατήσει της Φενέρμπαχτσε εκτός έδρας με 66-57 και να διατηρήσει ζωντανές τις μαθηματικές της ελπίδες για παρουσία στα playoffs της EuroLeague. Στο 11-14 το ρεκόρ των Γερμανών, οι οποίοι συνεχίζουν σταθερά δίχως τον Έρικσον (σουτέρ) και παράλληλα είναι πιθανό να μην έχουν στη διάθεσή τους τον Σίκμα (φόργουορντ). Η Άλμπα μετράει 75.5 πόντους υπέρ ανά παιχνίδι και δέχεται 78.9 πόντους κατά μέσο όρο.

Πολύ περίεργα πράγματα συμβαίνουν στη EuroLeague, κανεις δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στη "φωτιά" για τίποτα, επομένως δεν θα μπλέξουμε με τον άσο του 1.20 και θα πάμε αποκλειστικά στο λογικό -βάσει αριθμών και όχι μόνο- over 161,5.

Μπασκόνια - Ζαλγκίρις (68-72): Η Μπασκόνια πάλεψε για την υπέρβαση την προηγούμενη εβδομάδα, είχε όμως λιγότερες λύσεις από τη Μονακό και αναμενόμενα έχασε με 68-78 εκτός έδρας. Στο 11-16 πλέον το ρεκόρ των Βάσκων, που είπαν και μαθηματικά "αντίο" στα playoffs της EuroLeague. Όσον αφορά το αγωνιστικό ρεπορτάζ, δεν προέκυψε κάποια απρόοπτη απουσία για τον coach Σπάχια, ενώ σημειώστε πως στη EuroLeague η Μπασκόνια έχει ενεργητικό 74.2 πόντους κατά μέσο όρο και παθητικό 78.8 πόντους ανά ματς.

Η Ζαλγκίρις, από τη μεριά της, δεν τα κατάφερε στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Βιλερμπάν (68-72), αλλά... μικρό το κακό, καθώς με ρεκόρ 7-19, οι Λιθουανοί συνεχίζουν σταθερά στην τελευταία θέση της κατάταξης της EuroLeague. Δεν αναφέρθηκε κάποιος απρόοπτος τραυματισμός για τον Γιούρι Ζντοβτς και τους συνεργάτες του. Κρατήστε στις σημειώσεις σας πως η Ζαλγκίρις έχει ενεργητικό μόλις 71.8 πόντους ανά παιχνίδι και την ίδια στιγμή δέχεται 78.7 πόντους κατά μέσο όρο.

Δεν θα ρισκάρουμε πολύ στο συγκεκριμένο ματς, καθώς όπως αναφέραμε βαθμολογικά είναι αδιάφορο. Θα κρατήσουμε αποκλειστικά το over 1,5 στα εύστοχα τρίποντα του πάντα αξιόπιστου Άλεκ Πίτερς, ο οποίος αναμένεται να δοκιμάσει αρκετές φορές το χέρι του.

Μπάγερν Μονάχου - Ερυθρός Αστέρας (78-81): Η Μπάγερν Μονάχου πριν από μερικές ώρες έδωσε εξ αναβολής παιχνίδι με την Αρμάνι στο Μιλάνο αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Βαυαροί έχασαν με 77-84 στην Ιταλία, υποχώρησαν στο 12-12 και το παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα είναι τελικός, όσον αφορά την πρόκριση στα playoffs της EuroLeague. Αγωνιστικά, ο Αντρέα Τρινκιέρι δεν θα έχει σίγουρα στη διάθεσή του τους Γουάιλερ-Μπαμπ (γκαρντ) και Γουόλντεν (γκαρντ), ενώ αμφίβολος δίνεται και ο Χάντερ (σέντερ). Οι Βαυαροί μέχρι σήμερα έχουν ενεργητικό 74.3 πόντους ανά ματς και παθητικό 75.1 πόντους κατά μέσο όρο.

Από ήττα έρχεται και ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα έχασε με 70-74 στο Βερολίνο από την Άλμπα και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την πρόκριση στην postseason, καθώς υποχώρησε στο 11-14 στη EuroLeague. Ο coach Ράντονιτς με τους συνεργάτες του κάνουν τα πλάνα τους δίχως τον Όστον Χόλινς (γκαρντ), ενώ στα πιτς βρίσκεται και ο Λάζιτς (γκαρντ). Ο Ερυθρός Αστέρας μέχρι σήμερα σκοράρει μόλις 72.9 πόντους ανά ματς, παράλληλα, όμως, διαθέτει εξαιρετική άμυνα, με παθητικό 74.2 πόντους κατά μέσο όρο.

Σπουδαίο ματς, περιμένουμε και από τους δύο αντιπάλους να παλέψουν μέχρι το τέλος, γι' αυτό θα πάμε με ένα καλοπληρωμένο ειδικό στοίχημα που θα δείτε στη συνέχεια. Παράλληλα, safe επιλογή φαντάζει το 12+ πόντοι του Χίλιαρντ, ο οποίος αναμένεται να ηγηθεί της Μπάγερν Μονάχου.

Εφές - Άλμπα: Over 161,5 πόντοι (1.90)
Μπασκόνια - Ζαλγκίρις: Πίτερς over 1,5 εύστοχα τρίποντα (2.15)
Μπάγερν Μονάχου- Ερυθρός Αστέρας: Καμία να νικήσει με 6+ πόντους (2.60)
Μπάγερν Μονάχου - Ερυθρός Αστέρας: Χίλιαρντ 12+ πόντοι (1.60)