14/05/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Εμπιστοσύνη στην Σαλερνιτάνα

Καλημέρα σε όλους. Επιστροφή λοιπόν στην αγαπημένη μας στήλη μόλις δύο «στροφές» πριν τελειώσει η αγωνιστική δράση σε όλα τα μεγάλα πρωταθλήματα. Σήμερα ξεχώρισα δύο σημεία από Ελλάδα και Ιταλία. Πάμε να τα δούμε..

Ξεκίνημα από το Έμπολι - Σαλερνιτάνα στις 16:00. Μόλις μία νίκη στα τελευταία είκοσι παιχνίδια μετράει η Έμπολι που φαίνεται να μην ενδιαφέρεται άλλο για την φετινή χρονιά. Ήδη, οι ιθύνοντες της ομάδας σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά που θα βρει και την ομάδα πάλι στην μεγάλη κατηγορία του Ιταλικού πρωταθλήματος.

Αυτή που «καίγεται σήμερα για βαθμούς είναι η Σαλερνιτάνα. Βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική το τελευταίο διάστημα καθώς μετράει ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών, έχοντας τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες. Η ομάδα του Νίκολα στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση, αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 απέναντι στην Κάλιαρι δεχόμενη γκολ στο 99ο λεπτό, από στατική φάση. Βρίσκεται μόλις στο +1 από την ζώνη του υποβιβασμού και σήμερα θα τα δώσει όλα έτσι ώστε να πάρει το τρίποντο και να παραμείνει στην Α' Εθνική. Το τελευταίο διάστημα παίζει πανέμορφο ποδόσφαιρο. Προσπαθεί να φύγει με αξιώσεις στην αντεπίθεση ενώ παίζει με την μπάλα κάτω δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Κάντε subscribe στο youtube channel του bet-planet.gr, καθώς πέρα από τα video που έχουν ήδη αναρτηθεί, θα ακολουθήσουν μήνες με γεμάτο και διαδοχικό περιεχόμενο! 

Στο αποψινό ματς, οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τα κενά του αντιπάλου. Έχουν την ποιότητα αλλά και το μομέντουμ για να το καταφέρουν. Οι Βέρντι και Ντούριτς στην επίθεση είναι ένα δίδυμο που συνεργάζεται άψογα και μπορεί να απειλήσει τον αντίπαλο. Τα ανεβάσματα των Μαζότσι και Ρουγκέρι επίσης βοηθούν στο χτίσιμο του παιχνιδιού ενώ παράλληλα δημιουργείται και υπεραριθμία στην επίθεση με τον αντίπαλο να χάνεται στα μαρκαρίσματα. Τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση έχει το διπλό σε απόδοση 2.15.

Συνέχεια με το ντέρμπι στη Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε Άρη και ΑΕΚ (20:00). Έβγαλε αντίδραση στο πιο καθοριστικό σημείο των πλέι οφ ο Άρης νικώντας για ακόμα ένα ματς τον ΠΑΟΚ, στην «Τούμπα» με 1-0. Ο Μπούργος έπαιξε έξυπνα στην αντεπίθεση ενώ χρησιμοποίησε άψογα τους Μπερτόγλιο, Μαντσίνι και Καμαρά.

Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ έκανε το καθήκον της απέναντι στον αδιάφορο ΠΑΣ Γιάννινα νικώντας με το εμφατικό 3-0. Καλή εμφάνιση μετά από καιρό για την ομάδα του Οφρυδόπουλου με τον Κριχόβιακ να ξεχωρίζει.

Τα δεδομένα στο σημερινό ματς είναι πολύ απλά. Ο Άρης με ενδεχόμενο τρίποντο «κλειδώνει» την παρουσία του στην Ευρώπη ενώ το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΚ. Βέβαια, οι γηπεδούχοι βολεύονται και με τον βαθμό της ισοπαλίας καθώς αν νικήσουν στα Γιάννενα την τελευταία αγωνιστική συνεχίζουν να έχουν το προβάδισμα, έναντι της «ένωσης», σε περίπτωση ισοβαθμίας. Αμφότερες έχουν ποιοτικές λύσεις στην επίθεση ωστόσο παράλληλα αντιμετωπίζουν και αμυντικά θέματα. Ο κόουτς των γηπεδούχων δεν έχει καταφέρει ακόμα να λύσει το πρόβλημα στα στημένα που έχει ο Άρης καθώς δέχεται εύκολα γκολ στο ψηλό παιχνίδι. Όσο για τους φιλοξενούμενους, το δίδυμο Μήτογλου-Τζαβέλλας δεν εμπνέει καμία απολύτως εμπιστοσύνη. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, οι δύο ομάδες είναι «αναγκασμένες» να επιτεθούν και το GG σε απόδοση 2.05 παρουσιάζει τρομερή αξία.

Οι επιλογές μου:

Έμπολι - Σαλερνιτάνα: 2 (2.15) / Stoiximan - 7 units
Άρης - ΑΕΚ: GG (2.05) / Stoiximan - 7 units