17/04/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Έχει τον τρόπο

Καλημέρα σε όλους. Εξαιρετικά κύλησε η χθεσινή ημέρα στο live κομμάτι, όχι τόσο καλά στο pre-game. Σήμερα ξεχώρισα δύο  σημεία από την αγαπημένη μας Premier League καθώς και από την δική μας Super League.

Ξεκίνημα με την πρώτη -χρονική- αναμέτρηση, το Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι στις 16:15. Η Γούεστ Χαμ κατάφερε να πάρει τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League νικώντας με 3-0, στην έδρα της Λυών, Έπαιξε σαν ομάδα, βγήκε στην αντεπίθεση όταν χρειάστηκε ενώ δεν πήρε ρίσκα. Θα λέγαμε πως το τελικό αποτέλεσμα ήρθε γενικότερα με εύκολο τρόπο. Από την άλλη πλευρά, η Μπέρνλι δεν έδειξε καλό πρόσωπο στην έδρα της Νόριτς με αποτέλεσμα να δεχθεί ήττα με 2-0. Αυτό ήταν και το τελευταίο ματς του Ντάις στον πάγκο της ομάδας καθώς ο Άγγλος τεχνικός αποχώρησε από την άκρη του πάγκου μετά από δέκα χρόνια. Στο σημερινό παιχνίδι υπάρχει ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο και για τις δύο ομάδες. Η Γουέστ Χαμ, αν και κουρασμένη, θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό της έτσι ώστε να πάρει τρίποντο και να επιστρέψει στην πρώτη εξάδα του βαθμολογικού πίνακα. 4-2-3-1 θα χρησιμοποιήσει ο κόουτς Μόγες, ένα σύστημα όπου μέχρι και τα αμυντικά χαφ προσφέρουν στο επιθετικό κομμάτι. Το πλάνο των «σφυριών» χαρακτηρίζεται κυρίως από διαρκές πρέσινγκ όταν χάνουν την μπάλα και διαρκές τρέξιμο των παικτών από τα χαφ-μπακ. Όσο για την Μπέρνλι, θα επιδιώξει να χτυπήσει εκ νέου στο ψηλό παιχνίδι. Ο Βέγκχορστ μοιάζει ανίκητος σε αυτό το κομμάτι ενώ στις στημένες φάσεις μπορούν να συνεισφέρουν και οι Ταρκόφσκι-Κόλινς. Pick από την αναμέτρηση θα αποτελέσει το GG σε απόδοση 1.95.

Συνέχεια με το ντέρμπι στην Θεσσαλονίκη ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ (19:30). Εξαιρετικό πρόσωπο εμφάνισε την περασμένη αγωνιστική ο Άρης παίρνοντας τη νίκη, στο ΟΑΚΑ, απέναντι στην ΑΕΚ με 2-1. Όσο για τον ΠΑΟΚ, στάθηκε άτυχος χάνοντας σωρεία ευκαιριών εναντίον της Μαρσέιγ, με συνέπεια να ηττηθεί με 1-0 και να μπει τέλος στο φετινό του ευρωπαϊκό ταξίδι. Απόψε περιμένω από την ομάδα του Μπούργος να παίξει μυαλωμένα. Ευνοεί τους «κιτρινόμαυρους» όταν παίζουν απέναντι σε αντιπάλους που αρέσκονται στο επιθετικό παιχνίδι καθώς όλη η φιλοσοφία της ομάδας είναι βασισμένη στην αντεπίθεση και στα γρήγορα «χτυπήματα». Οι φιλοξενούμενοι θα εμφανίσουν σημάδια κόπωσης στην αναμέτρηση ενώ έχουν να διαχεριστούν και δύο σημαντικότατες απουσίες, αυτές των Βιειρίνια- Ελ Καντουρί. Από πλευράς γηπεδούχων, ο Καμαρά θα βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο ενώ από τα άκρα Μαντσίνι και Ιτούρμπε θα προσπαθήσουν να γίνουν απειλητικοί είτε με μακρινά σουτ είτε με επελάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Στο επιθετικό κομμάτι θα συνδράμουν και τα μπακ όπου πραγματοποιούν ανεβάσματα από την άκρη ενώ ο Ματίγια στο κέντρο της μεσαίας γραμμής έχει την ικανότητα για να κοντρολάρει και να ηρεμεί το παιχνίδι. Σημείο από τον αγώνα θα αποτελέσει ο άσος σε απόδοση 2.60.

Οι προτάσεις μου:

Γουέστ Χαμ - Μπέρνλι: GG (1.95) / Stoiximan - 10 units
Άρης - ΠΑΟΚ: 1 (2.60) / Stoiximan - 7 units