13/01/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Ευκαιρία για διάκριση

Καλημέρα σε όλους. Καθόλου ικανοποιητική η pre-game δυάδα χθες καθώς δεν επαληθεύτηκε κανένα σημείο. Δεν τα παρατάμε, συνεχίζουμε με δύο picks από Ιταλία και Αγγλία. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.

Ξεκίνημα από το Νάπολι - Φιορεντίνα στις 19:00, νοκ-άουτ ματς για τους «16» του κυπέλλου Ιταλίας. Συνεχίζει να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα η Νάπολι καθώς και στο τελευταίο ματς, αν και κυριάρχησε απέναντι στην Σαμπντόρια δημιουργόντας πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, εν τέλει κατάφερε να πετύχει ένα τέρμα με το ζόρι, παίρνοντας το τρίποντο. Από την άλλη πλευρά, η Φιορεντίνα αν και μέσα στη σεζόν είναι καταπληκτική, στο ματς της Δευτέρας ήταν επιεικώς απαράδεκτη χάνοντας με 4-0 από την Τορίνο. Στα του σημερινού ματς, περιμένω να δούμε μία ανοιχτή αναμέτρηση με πολλές ευκαιρίες από τις δύο ομάδες. Η Νάπολι πάντα αποτελεί μία επικίνδυνη ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο. Θα χρησιμοποιήσει ξανά 4-2-3-1 ο Σπαλέτι με τους Μέρτενς-Πολιτάνο-Ελμάς να προσπαθούν να απειλήσουν από μακριά και τον Πετάνια να μένει στο «κουτί» εκμεταλλευόμενος την σωματοδομή του. Όσο για την Φιορεντίνα, κατέχει ίσως το πιο ποιοτικό ρόστερ των τελευταίων χρόνων. Θέλει την διάκριση στην διοργάνωση με τον Βλάχοβιτς να παραμένει «καυτός». Όλοι θα παίξουν για τον Σέρβο επιθετικό που έχει το γκολ για..πρωινό. Αμφότερες αντιμετωπίζουν αμυντικά προβλήματα, η μπάλα αναμένεται να πηγαίνει πάνω-κάτω και το Over 2.5 σε απόδοση 1.75 θα μπει στο μπλοκάκι μας.

Συνέχεια με ημιτελικά Carabao Cup και τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα σε Λίβερπουλ και Άρσεναλ στις 21:45. Μεγάλο φαβορί στο σημερίνο ματς η ομάδα του Κλοπ και δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο. Οι «ρεντς» έχουν να διαχειριστούν δύο τεράστια κενά. Οι απουσίες των Μανέ και Σαλάχ είναι σημαντικότατες καθώς αποτελούν τους δύο κύριους εκφραστές φάσεων για τους γηπεδούχους στην επίθεση. Η Άρσεναλ από την άλλη παρουσιάζει μία αρκετά ανταγωνιστική εικόνα το τελευταίο διάστημα στο πρωτάθλημα. Ο Αρτέτα είναι έξυπνος προπονητής και δεν θα αφήσει την ευκαιρία να πάει στράφι. Θα προσπαθήσει να πάρει προβάδισμα πρόκρισης από τον πρώτο αγώνα. Εξαιρετικός την φετινή σεζόν ο Σάκα, ξεχωρίζουν επίσης Σμίθ Ρόου και Μαρτινέλι. Όσο για την Λίβερπουλ, θα παίξει μπροστά με Ζότα-Φιρμίνο-Μιναμίνο, παίκτες ποιοτικούς που όμως δεν μπορούν να «φτάσουν» τους απόντες. Σε πρώτο πλάνο το Χ2 σε απόδοση διπλασιασμού.

Οι επιλογές μου:

19:00 Νάπολι - Φιορεντίνα: Over 2.5 (1.75) / Stoiximan - 15 units
21:45 Λίβερπουλ - Άρσεναλ: X2 (2.00) / Stoiximan - 10 units