21/01/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Εφές - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (21/01)

*Στον πρώτο γύρο: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Εφές 95-69

ΕΦΕΣ (9-10)

Δεν είναι καλά οι πρωταθλητές Ευρώπης. Μπορεί να έρχονται από συνεχόμενες νίκες για το πρωτάθλημα Τουρκίας 13-3, καθώς έριξαν στο καναβάτσο κατά σειρά τη Μπεσίκτας (87-72) και τη Γιάλοβα (88-69), ωστόσο στη EuroLeague δεν τα πηγαίνουν καλά. Στο 9-10 το ρεκόρ της ομάδας του Εργκίν Αταμάν μετά το 77-82 από τη Μπαρτσελόνα εκτός έδρας, προφανώς και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα πέρα από το θετικό στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Το θετικό για την Εφές είναι πως δεν ταλαιπωρείται από απρόοπτους μυϊκούς τραυματισμούς, συνεπώς θα υποδεχθεί με όλα της τα "όπλα" τους "πράσινους". Οι γηπεδούχοι μέχρι σήμερα έχουν 6 νίκες σε 9 αναμετρήσεις μπροστά στο κοινό τους στο πλαίσιο της EuroLeague, διαθέτουν την τρίτη καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης με ενεργητικό 82 πόντους κατά μέσο όρο, ωστόσο την ίδια στιγμή δέχονται 79.3 πόντους ανά ματς.

"Αν και ο Παναθηναϊκός δεν έχει πετύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα μέχρι στιγμής την φετινή σεζόν, είναι μια πολύ έμπειρη και επικίνδυνη ομάδα. Πρέπει να βρούμε τον επιθετικό μας ρυθμό ελέγχοντας τα ριμπάουντ", σχολίασε ο Εργκίν Αταμάν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (4-14)

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι στη EuroLeague. Οι "πράσινοι" την προηγούμενη εβδομάδα αντιμετώπισαν εντός έδρας την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ηττήθηκαν με κάτω τα χέρια όπως δείχνει και το τελικό 74-98, με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στο 4-14 στη EuroLeague. Ο Δημήτρης Πρίφτης και οι συνεργάτες του θέλουν να δουν άμεσα την ομάδα τους να βελτιώνεται, ωστόσο δεν είναι ευνοϊκές οι συνθήκες.

Κι αυτό διότι καλούνται να αντιμετωπίσουν εκτός έδρας την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, δίχως μάλιστα τον Γιώργο Παπαγιάννη (βασικός σέντερ). Το θετικό είναι πως θα παίξει ο Μέικον (γκαρντ), ενώ σημειώστε πως δεν θα είναι διαθέσιμος ο Γιόβιτς (γκαρντ). Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έχει ακόμα νίκη εκτός έδρας, σκοράρει 72.6 πόντους ανά αναμέτρηση, ενώ στην άμυνα δέχεται 80.2 πόντους ανά παιχνίδι.

"Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι με την Εφές, η οποία έχει αρχίσει να βρίσκει ρυθμό και να επανέρχεται στα αγωνιστικά της επίπεδα. Εμείς, δυστυχώς, έχουμε να διαχειριστούμε έναν πολύ σημαντικό αριθμό προβλημάτων τραυματισμών εν όψει και της πολύ δύσκολης και συμπυκνωμένης συνέχειας σε ό,τι αφορά την αλληλουχία των παιχνιδιών", δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δεν έχει την ποιότητα να τα βάλει με την Εφές. Παράλληλα, οι Τούρκοι θέλουν και τη ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου, επομένως θεωρούμε πως το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε άνετη νίκη των γηπεδούχων. Στο 1.88 στη Stoiximan ο άσος με -13,5 πόντους. Όσον αφορά τα ειδικά παικτών, θα κρατήσουμε το over 6,5 στους πόντους του Έβανς (1.87/Stoiximan), καθώς λόγω της απουσίας του Παπαγιάννη, ο Αμερικανός φόργουορντ θα πάρει παραπάνω χρόνο συμμετοχής.