10/08/2022 Blog Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

Δεν γλυτώνει στο Ικόνιο (11/08)

Χαιρετώ όλους τους φίλους του betplanet! Φουλ από αγώνες είναι το σημερινό πρόγραμμα καθώς έχουμε απόψε τους επαναληπτικούς του Γιουρόπα και του Κόνφερενς Λιγκ. Τα παιχνίδια είναι πολλά, το κίνητρο μεγάλο και σίγουρα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις επιλογές μας. Ως συνήθως, όταν υπάρχει μεγάλος όγκος αγώνων χάνεται η μπάλα, οπότε πάμε τελείως στοχευμένα για να συνεχιστεί το καλό σερί του μπλογκ.

Η πρώτη επιλογή έρχεται από το Γιουρόπα Λιγκ και το Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός. Λίγο πολύ τα δεδομένα τα ξέρουμε. Το 1-1 του πρώτου αγώνα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς για τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό αν έχει κακή εικόνα και να σώζει την παρτίδα στο φινάλε και την Σλόβαν να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι, να σκοράρει, να χάνει ευκαιρίες και να θεωρείται άτυχη που δεν έφυγε με το διπλό. Ο Κορμπεράν δεν ξεκίνησε με το δεξί, αλλά έχει αναλάβει μία ομάδα που θα χρειαστεί χρόνος για να την μάθει και να καλύψει τα κενά της. Οι Σλοβάκοι απέδειξαν και κόντρα στον Ολυμπιακό αλλά και κόντρα στην Φερεντσβάρος στον προηγούμενο γύρο, πως είναι μία ομάδα που μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή, αλλά έχει αμυντικές αδυναμίες. Εκεί θέλουν να χτυπήσουν οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι όμως έχουν σήμερα αμυντικά προβλήματα απουσιών, αλλά ούτως η άλλως έχουν αδυναμίες. Υπάρχει η εμπειρία πάντως για να σκοράρουν και σε αυτό το παιχνίδι. Το G/G στο 1,88 του Stoiximan είναι μία αξιόλογη επιλογή.

Πάμε και στο Κόνφερενς και αρχικά στο Κόνιασπορ - Βαντούζ. Το πρώτο παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 1-1, σκορ που αδικεί πολύ τους Τούρκους με βάση την εικόνα και των δύο. Η Κόνια έχασε σωρεία ευκαιριών και συνολικά είχε 23 τελικές προσπάθειες, μη μπορώντας να πάρει τη νίκη σκοράροντας ξανά. Τα πράγματα αλλάζουν τελείως στο Ικόνιο σήμερα, καθώς λίγο η έδρα και λίγο η επιθετικότητα της Κόνιασπορ μπορούν να οδηγήσουν σε μία εύκολη νίκη τους γηπεδούχους. Άλλωστε, η Βαντούζ έχει πολλές αδυναμίες και μάλλον ήταν παραπάνω τυχερή στο πρώτο ματς απ' ότι έπρεπε. Δύσκολα θα την γλυτώσει απόψε... Θα κρατήσω ζεστά το 1 & Over 2,5 στο 1,73 της Novibet.

Θα κλείσω με το Ραπίντ Βιέννης - Νέφτσι Μπακού. Στο πρώτο ματς οι Αζέροι έκαναν την έκπληξη και επικράτησαν με 2-1 της Ραπίντ, παίρνοντας έτσι ένα μικρό προβάδισμα για την πρόκριση. Οι Αυστριακοί ήταν καλοί και σίγουρα δεν άξιζαν την ήττα, κάτι που σημαίνει σήμερα πως η νίκη είναι μονόδρομος. Ποιοτικά και βάσει εμπειρίας οι γηπεδούχοι υπερτερούν και νομίζω πως είναι σε θέση να επικρατήσουν κόντρα στην κακή εκτός έδρας Νέφτσι. Μπορεί στο πρωτάθλημα να μην κέρδισαν την Αούστρια Λουστενάου εντός έδρας (1-1), όμως το μυαλό όλων ήταν στο σημερινό πολύ σημαντικό παιχνίδι. Έχω την αίσθηση πως θα μπορέσουν να πάρουν όμως και την πρόκριση και δεν θα ρισκάρουν με παράταση, οπότε το 1 & Over 1,5 στο 1,67 της Novibet δικαίως είναι χαμηλό και θα το κρατήσω.

Με αυτά θα πορευτώ σήμερα. Είχα και άλλα σημεία στο μυαλό μου αλλά για διαφορετικούς λόγους τα άφησα και εστίασα στα συγκεκριμένα. Ελπίζω να συνεχιστεί το καλό σερί στο μπλογκ και να μπούμε με ανεβασμένη ψυχολογία στο τριήμερο που ακολουθεί. Τα λέμε ξανά αύριο!

 

Οι επιλογές μου:

 

20:00  Κόνιασπορ - Βαντούζ:  1 & Over 1,5  (1,73)  - Novibet  - 15 Stake

21:30  Σλόβαν Μπρατισλάβας - Ολυμπιακός:  G/G  (1,88)  - Stoiximan  - 12 Stake

21:30  Ραπίντ Βιέννης - Νέφτσι Μπακού:  1 & Over 1,5  (1,67)  - Novibet  - 12 Stake