06/02/2022 Previews Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Copa Africa (06/02): Τελικός τριπλασιασμού

Η ώρα του τελικού έφτασε με τις Σενεγάλη και Αίγυπτο να βρίσκονται αντιμέτωπες. Να θυμήσουμε πως σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και αν και εφόσον χρειαστεί πέναλτι.

Εξαιρετική εμφάνιση κυρίως στο δεύτερο μέρος από την Σενεγάλη που κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 απέναντι στην Μπουρκίνα Φάσο για τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Σκόραρε δύο γκολ στο 70ο και 76ο λεπτό ενώ όταν η μπάλα «έκαιγε» ο Μανέ ήταν ψύχραιμος καθορίζοντας το τελικό σκορ με ωραίο κρέμασμα στο 87ο λεπτό.

Όσον αφορά την Αίγυπτο, έπαιξε στο νήμα για ακόμα μία φορά παίρνοντας ωστόσο την πρόκριση στα πέναλτι, απέναντι στο Καμερούν και ενώ στην κανονική διάρκεια και την παράταση οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα. Έδωσε χώρο στον αντίπαλο χωρίς να το «πληρώσει» ήταν πιο ψύχραιμη από την άσπρη βούλα και με σκορ 3-1 προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό.

Εκτίμηση: Οι δύο ομάδες στο σημερινό ματς αναμένεται να παίξουν χωρίς σκοπιμότητες. Κύριο μέλημα αποτελεί να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα. Δεν θα πάρουν ρίσκα με στόχο να βρουν είτε κάποιο γκολ μέσω στημένων φάσεων ή μέσω κόρνερ. Επιλογή θα αποτελέσει η ισοπαλία στην κανονική διάρκεια σε απόδοση τριπλασιασμού.

Η επιλογή μου:

21:00 Σενεγάλη - Αίγυπτος: X (3.00)