09/03/2022 Previews Γράφει ο Δημήτρης Ρίζος

Conference League (10/03): ΠΑΟΚ - Γάνδη

 

ΠΑΟΚ

Στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος κέρδισε με 0-2 την Λαμία και τερμάτισε στην δεύτερη θέση πριν τα πλέι οφς, έχοντας 12 βαθμούς διαφορά πίσω από την Ολυμπιακό και 7 μπροστά από την ΑΕΚ. Ένας κύριος στόχο όμως φέτος είναι η πορεία στην Ευρώπη και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει περίφημα. Πέρασε ως δεύτερος από τον όμιλο του Κόνφερενς Λιγκ και στην συνέχεια απέκλεισε την Μίντιλαντ στα πέναλτι, παίρνοντας έτσι μία μεγάλη πρόκριση. Όλοι ζουν και αναπνέουν για αυτό το ματς και ο Λουτσέσκου θα παρατάξει ότι καλύτερο διαθέτει για να πάρει σκορ πρόκρισης από την Τούμπα.

 

Απουσίες

Εκτός παραμένει ο ανέτοιμος φορ Ολιβέϊρα. Δεν είναι δηλωμένοι στην λίστα ο μπακ Σάστρε (9/2) και ο εξτρέμ Ζαμπά (9/2).

 

Πιθανή ενδεκάδα

(4-2-3-1): Paschalakis - Lyratzis, Ingason, Crespo, Vieirnha - Tsiggaras, Kurtic - A. Zivkovic, Augusto, Biseswar - Akpom

 

Στατιστικά

Έρχεται από 6/7 Under 2,5 και 3/4 G/G.

 

Γάνδη

Βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση το τελευταίο διάστημα, καθώς κέρδισε στο πρωτάθλημα και την Ζούλτε Βάρεγκεμ με 2-1 και έφτασε τις 6 σερί νίκες στις εγχώριες διοργανώσεις. Με αυτό το τρίποντο ανέβηκε στην πέμπτη θέση στο βελγικό πρωτάθλημα και απέχει 3 πόντους από την τέταρτη Άντερλεχτ, όντας η πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας. Στην Ευρώπη για τελευταία φορά έπαιξε τον Δεκέμβρη στους ομίλους, όπου και τερμάτισε στην κορυφή αφήνοντας πίσω της τις Παρτιζάν, Ανόρθωση και Φλόρα σε έναν από τους πιο βατούς ομίλους που θα μπορούσε να έχει. Ο Χάιν Βανχάεζεμπρουκ θα προσπαθήσει να κρατήσει το καλό μομέντουμ της ομάδας και στην Θεσσαλονίκη παίζοντας κατά βάση στην κόντρα επίθεση.

 

Απουσίες

Εκτός είναι μόνο ο φορ Μπρούνο (8/1).

 

Πιθανή ενδεκάδα

(3-4-1-2): Bolat - Hanche-Olsen, Ngadeu, Okumu - Samoise, De Sart, Kums, Fortuna - Odjidja-Ofoe - Tissoudali, Depoitre

 

Στατιστικά

Έρχεται από 3/4 Over 2,5 και 4/5 No Goal.

 

Εκτίμηση

Όλοι στον ΠΑΟΚ περιμένουν πως και πως τις δύο ατές αναμετρήσεις με την Γάνδη καθώς θέλουν να γράψουν ιστορία περνώντας στις 8 καλύτερες ομάδες του θεσμού. Έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα για το ματς, όμως το έργο τους θα είναι δύσκολο απέναντι στους φορμαρισμένους Βέλγους που μπορούν να σκοράρουν ανά πάσα στιγμή. Το 2-3 Γκολ στο 2,00 του Stoiximan θεωρώ πως καλύπτει πολλά ενδεχόμενα και δεν μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις, οπότε αυτό θα κρατήσω και ως επιλογή.