19/06/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Canada Grand Prix: Τα φώτα του Καναδά στο Μεξικό

Κυριολεκτικά ιπτάμενος ήταν εχθές ο Max, κερδίζοντας την pole position, σα να έτρεχε μόνος του. Ατυχία με Perez που είχε ατύχημα που του στέρησε το Q3 και θα εκκινήσει σήμερα 13ος. Εκκίνηση από την τελευταία θέση για τον Μονεγάσκο ο οποίος τελικά δεν άλλαξε μόνο την μονάδα ισχύος και εξ αυτού η ποινή των 10 θέσεων έγινε μεγαλύτερη. Μεγάλη και πολύ ευχάριστη έκπληξη ήταν ο σπουδαίος Nando ο οποίος κατάφερε να τερματίσει 2ος εχθές και σήμερα, μετά μια δεκαετία, θα εκκινήσει από την πρώτη σχάρα. Πολλά πράγματα για σήμερα, ηρεμία,  σταθερότητα και πάμε να τα βγάλουμε.

 

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία του Canada Grand Prix σε ένα βίντεο-ανάλυση στο κανάλι του πλανήτη μας στο YouTube στις 15:00 .

 

Season 4 Episode 9

 

Διαφορά νίκης: Max και όλοι τους

Σήμερα ο Verstappen είναι με διαφορά το μεγάλο φαβορί. Ο εμπειρότερος πιλότος του grid, Fernando Alonso, μπορεί μεν να του βάλει δύσκολα σήμερα, ωστόσο ο Ολλανδός θα καταφέρει λίαν συντόμως να απομακρυνθεί από τον Μεξικανό και να βρεθεί μόνος του στην κορυφή. Από τη στιγμή που θα απομακρυνθεί από τον δεύτερο ο Max θα έχει ότι ακριβώς χρειάζεται για να ανοίξει πάρα πολύ την διαφορά νίκης. Ένα γρήγορο μονοθέσιο και δίψα για πρωτάθλημα. Η διαφορά νίκης θα είναι από νωρίς πάνω από 10 δευτ. καθώς όπως φάνηκε και εχθές το μονοθέσιο της Red Bull στον Καναδά θα ξεχωρίσει. Στο 2.30 για το πρώτο σημείο του Canada Grand Prix.

 

Τερματισμός στο βάθρο: Τα φώτα στο Sergio

Το επιλέξαμε από νωρίς και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε. Αυτή τη στιγμή η ομάδα που αξίζει να πάρει τη νίκη είναι αυτή της Red Bull. Το μονοθέσιο ευνοείται στο σιρκουί του Καναδά και μπορεί πολύ εύκολα να δώσει την επιπλέον δύναμη που χρειάζεται ένα πιλότος για να ξεχωρίσει σε έναν αγώνα.

Παρά το γεγονός ότι ο Μεξικανός ξεκινά 13ος, θεωρώ πως μπορεί να σκαρφαλώσει μέχρι και τις πρώτες θέσεις του βάθρου. Θα τον δούμε να κάνει πολλά προσπεράσματα και σε κάθε περίπτωση θα τον δούμε εντός 6άδας. Δεν θεωρώ πως ο Max έχει πολλές πιθανότητες να μην τερματίσει τουλάχιστον στο βάθρο σήμερα οπότε το να τερματίσουν αμφότεροι οι δυο πιλότοι των ταύρων στην πρώτη 6-άδα, στο 1.83 είναι εγκληματικό και ξεκάθαρα το bet of the day.

Όσον αφορά το βάθρο τώρα για τον Sergio, μπορεί να τα καταφέρει. Έχουμε δει να βγάζει εις πέρας παρόμοιους άθλους και με δεδομένο ότι με το μονοθέσιο που έχει θα καταφέρνει να περνάει πανεύκολα άλλα μονοθέσια εντός 10άδας, θεωρώ πως γρήγορα θα βρεθεί στους καθρέπτες του Sainz. Εκεί θα πρέπει να δείξει το ταλέντο του. Περιμένω το βάθρο να έχει και τους δυο πιλότους της Red Bull στο 3.30 και ως funbet πλέον θα πάρουμε το 1-2 των κόκκινων ταύρων στο 10.00 (ως δίδυμο κορυφής).

 

Να τερματίσει στους βαθμούς: πολύ κοντά ο Valtteri

Παρά τις μέτριες εμφανίσεις του Φινλανδού στα τελευταία Grand Prix, στον Καναδά φαίνεται πως επανήλθε ο παλιός καλός Valtteri. Μπορεί να έχασε την είσοδο στο Q3 από τον ομόσταυλό του και εξαιρετικό πιλότο Zhou, ωστόσο έχουμε ξαναπεί πως το ατού του Bottas είναι στον αγώνα. Σήμερα θεωρώ πως αξίζει μια θέση στην κορυφαία 10άδα και εκκινώντας 11ος δεν έχει παρά να περιμένει για κάποιο λάθος και να το εκμεταλλευτεί. Στο 2.20 το παραπάνω συμβάν και προχωράμε να κλείσουμε.

 

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Ζόρια στην Aston Martin

Κακή εμφάνιση για τα δυο μονοθέσια της Aston Martin εχθές, συνεχίζοντας έτσι ένα κακό σερί για την ομάδα. Αμφότεροι οι δυο πιλότοι αντιμετωπίζουν προβλήματα που πολύ πιθανό είναι να τους στερήσουν τον τερματισμό. Χωρίς περαιτέρω φανφάρες την θεωρώ την ομάδα φαβορί στην στήλη να μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της και με αυτό το σημείο θα κλείσουμε το Canada Grand Prix στο 2.80.

 

Μην ξεχάσεις να τσεκάρεις την ανάλυση στο YouTube και να με στηρίξεις με ένα like και ένα σχόλιο. Σας ευχαριστώ πολύ! Συνεχίζουμε δυνατά.

 

(τα σημεία μου)

Διαφορά νίκης: Πάνω από 10 δευτ. (2.30)/Stoiximan/20 units

Και τα δύο μονοθέσια στην 6-άδα: Red Bull (1.83)/Bet365/30 units

Τερματισμός στο βάθρο: Max Verstappen – Sergio Perez (3.30)/Stoiximan/15 units

Να τερματίσει στους βαθμούς: Valtteri Bottas (2.20)/Stoiximan/20 units

Να μην πάρει κατάταξη τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της ομάδας: Aston Martin (2.80)/Stoiximan/12 units

Φορκαστ με ακριβή σειρά πρόβλεψης : Max Verstappen – Sergio Perez (12.00)/Stoiximan/3 units