11/02/2022 Previews Γράφει ο The Answer

Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ (11/02)

*Στον πρώτο γύρο: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Βιλερμπάν 70-84

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (9-15)

Με ρεκόρ 9-15 συνεχίζει η Βιλερμπάν τις υποχρεώσεις της στη EuroLeague. Οι Γάλλοι την προηγούμενη εβδομάδα πάλεψαν, ωστόσο στο τέλος δεν τα κατάφεραν απέναντι στην Εφές και ηττήθηκαν με 72-78 εκτός έδρας. Μερικές ώρες αργότερα, το σύνολο του coach Πάρκερ έριξε στο καναβάτσο τη Στρασμπούρ με 86-81 και κατάφερε να βελτιώσει στο 12-6 το ρεκόρ της στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Μέχρι σήμερα, οι Γάλλοι σκοράρουν 73.3 πόντους ανά παιχνίδι, δέχεται περίπου 80 πόντους κατά μέσο όρο, ενώ εντός έδρας έχουν πανηγυρίσει 6 φορές σε 12 αναμετρήσεις. Αγωνιστικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα παραμένει η απουσία του Έλι Οκόμπο (γκαρντ), ενώ λογικά δεν είναι έτοιμοι ακόμα οι Χάουαρντ (φόργουορντ) και Ντιό (γκαρντ). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (5-17)

Χαμηλά στην κατάταξη παραμένει και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ. Την προηγούμενη εβδομάδα, οι “πράσινοι” έχασαν με κάτω τα χέρια από τη Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη (60-86) με αποτέλεσμα να υποχωρήσουν στο 5-17 στη EuroLeague, ενώ μερικές ημέρες αργότερα λίγο έλειψε να πέσουν θύμα τεράστιας έκπληξης, κατάφεραν, όμως, να επικρατήσουν της Λάρισας εκτός έδρας με 86-90 και βελτίωσαν στο 11-1 το ρεκόρ τους στη Stoiximan Basket League.

Αγωνιστικά, νοκ άουτ τέθηκε ο Λευτέρης Μποχωρίδης (γκαρντ), ενώ αμφίβολος δίνεται ο Τζέρεμι Έβανς (φόργουορντ). Μέχρι σήμερα, η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη δεν έχει νίκη εκτός έδρας (0-11), ενώ η στατιστική της εικόνα δείχνει πως σκοράρει 73 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται περί τους 80 πόντους ανά αγώνα.

"Η Βιλερμπάν είναι σταθερά αρκετά καλή. Βγάζουν σκληράδα ως ομάδα και είναι πολύ καλοί στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός, στοιχείο που μας στοίχισε πολύ στο εντός έδρας ματς. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αθλητική ομάδα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους κρατήσουμε μπροστά μας, είτε έχουν τη μπάλα, είτε όχι. Θα πρέπει να αποφύγουμε τις back door καταστάσεις, καθώς και τις καταστάσεις αιφνιδιασμού, ώστε να μπορέσουμε να πάμε σε ένα πιο σεταρισμένο παιχνίδι και να κοντολάρουμε το ρυθμό", δήλωσε ο coach Πρίφτης.

Περίεργο και ενδεχομένως χωρίς μεγάλο κίνητρο το συγκεκριμένο ματς, επομένως δεν αξίζει να ρισκάρουμε με τα παραδοσιακά σημεία νίκης. Θα πάμε με τα ειδικά παικτών της Stoiximan. Κρατάμε το over στους πόντους του Λακόμπ, ο οποίος αναμενόμενα λόγω και της απουσίας του Οκόμπο θα πάρει περισσότερες προσπάθειες (Over 5,5 πόντοι στο 1.87). Επίσης, αξίζει το over 2,5 στα ριμπάουντ του Κασελάκη (1.95/Stoiximan), ο οποίος είναι πολύ σημαντικός για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ και παίρνει σημαντικό χρόνο συμμετοχής.