21/04/2022 Blog Γράφει ο Θάνος Καλόγηρος

Barcelona Open (21/4): Αξία στο 64,5%, στήριξη στον Μπούστα

Barcelona Open, day 4. Δύο αναμετρήσεις στο στόχαστρο, στην πίστα Rafa Nadal με πρώτο σημείο εκκίνησης -όχι πριν τις- 15:30. Δύο επιλογές σε αποδόσεις 1.85 & 1.87 σε ένα πιο... καθαρό bet κι ένα special. 

(15:30) Καρένο Μπούστα - Λορέντζο Σονέγο: Δυνατή μάχη στην πίστα Rafa Nafal, μεταξύ δύο παικτών που αρέσκονται να αγωνίζονται στο χώμα. Ο Καρένο Μπούστα -φυσικά- θα έχει τη στήριξη του κοινού, Ισπανός γαρ, και πολύ συμπαθής σε όλη την κοινότητα. Δίχως να έχει εξαιρετικά ποσοστά σε service game και επιστροφές, επικράτησε σχετικά άνετα 2-0 (6-3, 6-3) του συμπατριώτη του, Ζαπάτα Μιράλες και πήρε την πρόκριση στον 2ο γύρο. Ο Σονέγο κράτησε σε πολύ υψηλά επίπεδα το πρώτο service κόντρα στον Ίμερ, σημειώνοντας 34/38 κερδισμένους, με 89% ποσοστό επιτυχίας. Σήμερα τα πράγματα δυσκολεύουν για τον Ιταλό, καθώς απέναντί του έχει έναν πολύπειρο παίκτη με δουλεμένο το κομμάτι των επιστροφών. Πιθανολογώ πως ο Καρένο θα πάρει τη νίκη στα 2 σετ, για μεγαλύτερη ασφάλεια, έστω και οριακά με καλύπτει το -2,5 games handicap πάνω του σε απόδοση 1.85, καθώς μπορεί να σταθεί με ακρίβεια και συνέπεια τόσο στα ράλι όχι και στους γρήγορους πόντους από τη baseline. Τέλος, ο Ισπανός θα προσπαθήσει με cross-courts επιστροφές να αναιρέσει το πλεονέκτημα του Σονέγο κοντά στο φιλέ. Εάν το πετύχει, θεωρώ θα απλοποιήσει την κατάσταση. 

Πέρα από την ανάγνωση, στηρίξτε και το YouTube Channel μας με μια εγγραφή! 

(16:30) Χάουμε Μουνάρ - Κάρλος Αλκαράθ: Μονομαχία Ισπανών και μάλιστα στην αγαπημένη τους επιφάνεια! Ο Μουνάρ ήταν δυναμικός απέναντι σε Μορόνι (2-0) και Μπασιλασβίλι (2-0) μετρώντας 4/4 νικηφόρα sets και μάλιστα με σχετική άνεση. Το παιχνίδι τους ταιριάζει πολύ, ήτοι έχουμε να κάνουμε με baseliners, κάτι που σημαίνει πως τα ράλι θα είναι μεγάλα και θα υπερτερήσει αυτός που θα έχει πιο ελεύθερο καρπό και μεγαλύτερη ακρίβεια. Ο Αλκαράθ έχει το προβάδισμα, όμως δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση η νίκη του. Οι αποδόσεις είναι λανθασμένες αλλά το... χέρι δεν πάει στη κόντρα με αυτό το παιδί-θαύμα του τένις. Το service game του Αλκαράθ έχει περιθώρια βελτίωσης και έχω παρατηρήσει τον προπονητή του, Χουάν Κάρλος Φερέρο, να του διδάσκει το spin στο πρώτο χτύπηματα, δηλαδή με λιγότερη δύναμη, περισσότερη τεχνική. Αυτό του δίνει ασφάλεια στο να περνάει το πρώτο, κάτι που σημαίνει πως το line στο 64,5 % σε περασμένα πρώτα του Αλκαράθ, είναι μικρό. Το over στο συγκεκριμένο στοίχημα, έχει value, θεωρώ, σε απόδοση 1.87. 

(προτάσεις) / 8 units σε μονά / 2 units δυάδα

Καρένο Μπούστα - Λορέντζο Σονέγο: Καρένο Μπούστα -2,5 games (1.85) 

Χάουμε Μουνάρ - Κάρλος Αλκαράθ: Αλκαράθ over 64,5 % πετυχημένο 1st serve (1.87)