18/04/2022 Blog Γράφει ο Θάνος Καλόγηρος

Barcelona Open (18/4): Αντέχουν οι servers - δύο σημεία

Χαίρεται. Τα προγνωστικά στοιχήματος τένις στη χωμάτινη σεζόν ξεκινούν με το τουρνουά της Βαρκελώνης. Ένα event στο οποίο θα λείψουν τα... μεγάλα ονόματα, κάτι που σημαίνει πως ορισμένοι τενίστες πιο χαμηλά στο ranking, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τα χρηματικά έπαθλα και να πάρουν χρήσιμους βαθμούς. Δύο σημεία από το σημερινό (18/4) πρόγραμμα στην εκκίνηση του τουρνουά. 

(15:00) Χάουμε Μουνάρ - Άρθουρ Ρίντερκνεχτ: Αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες φιλοσοφίες και τενιστικές σχολές. Ο Μουνάρ αγωνίζεται καταρχάς στην πατρίδα του, συνεπώς θα έχει την απόλυτη στήριξη του κοινού, γεγονός που θα του δώσει ώθηση για τη νίκη. Βέβαια, στο Μόντε-Κάρλο αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Ντελμπόνις (2-0 sets), δείχνοντας σημαντική αστάθεια σε μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Ο Ρίντεκνεχτ είναι ένας πολύ καλός server με εξαιρετικό net-game, το οποίο του βγαίνει άρτια στις σκληρές επιφάνειες. Μένει να δούμε την αντίδράση του στο χώμα. Απέναντι στον Φονίνι στο Μόντε-Κάρλο ήταν ανταγωνιστικός όμως ηττήθηκε ελέω... footwork, όπου παρουσίασε σημαντική κόπωση στο τελευταίο κομμάτι του ματς. Το set, το πήρε πάντως (2-1 ήττα). Πάμε σε ζευγάρι όπου ο ένας (Μουνάρ) θα επιδιώξει τα μεγάλα ράλι και ο άλλος (Ρίντερκνεχτ) θα προσπαθήσει να στείλει το παιχνίδι σε γρήγορους πόντους. Το service game του Γάλλου λειτουργεί με ακρίβεια, κάτι που σημαίνει πως ορισμένα games θα τα κλείσει εύκολα. Που με οδηγεί η κατάσταση (;), πρωτίστως στο over 21,5 games σε απόδοση 1.85 και κατά δεύτερον στο +3,5 games πάνω στον Γάλλο (2.00). Για αρχή, καθώς δεν θα ανοιχτούμε ιδιαίτερα, αγοράζω το πρώτο (1.85). 

(15:00) Μαξίμ Κρέσι - Ελίας Ίμερ: Επίσης μια αναμέτρηση με ξεκάθαρους τακτικούς προσανατολισμούς. Ο ένας (Κρέσι)... σχεδόν big-server και ο άλλος (Ίμερ) πολύ δυναμικός baseliner. Πολύ πιθανό σενάριο το tie-break (πληρώνει ψηλά στη στοιχηματική αγορά). Περιμένω ένα ματς με αρκετά holds και από τις δύο πλευρές. Ο Κρέσι δε φημίζεται για τις επιστροφές του, ειδικά στο χώμα. Όπως και να 'χει, το ματς με τον κλασικό χωματά Ντζέρε, το πάλεψε στα ίσα στο Μόντε-Κάρλο, παρά το γεγονός πως αποκλείστηκε (2-1 sets), στέλνοντας βέβαια το δεύτερο set στο tie break. Ο Ίμερ ψάχνει ρυθμό, προσπαθεί να βρει τρόπους να γίνει πιο σταθερός. Έπαιξε δύο προκριματικά ματς στη Βαρκελώνη (2/2 προφανώς), αν και στο πρώτο δυσκολεύτηκε απέναντι στον Βαλέρο (2-1 sets). Αμιγώς στοιχηματικά, κι εδώ θα στηρίξουμε το μεγάλο service και τα αρκετά holds από πλευράς Κρέσι, με το +3,5 games handicap πάνω του σε απόδοση 1.83. 

Δύο σημεία για σήμερα (18/4) στη Βαρκελώνη, μέχρι να... στρώσει το tour και να ανέβει το staking στο κατάλληλο timing. Για όλες τις επιλογές απ΄όλους τους tipsters, join στο telegram του bet-planet.