Azerbaijan Grand Prix 11/06/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Azerbaijan Grand Prix: Στην πόλη των ανέμων με διαφορά χιλιοστών

Η πόλη των ανέμων είναι αυτή που επαναφέρει την δράση της Formula 1 για τον 8ο αγώνα της χρονιάς σε ένα σιρκουί με μεγάλες ευθείες και κλειστές στροφές. Τα δυνατά σημεία δηλαδή της Red Bull και της Ferrari αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση θα δούμε έναν εντυπωσιακό αγώνα που ξεφεύγει από το πρότυπο του Monaco καθώς, παρέχει σημεία για προσπεράσεις και δυνατές μονομαχίες.

Στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά εχθές, οι πολύ δυνατοί άνεμοι δεν μας επέτρεψαν να πάρουμε τα δεδομένα που θα θέλαμε, καθώς οι πιλότοι με τα βίας κατάφερναν να κρατήσουν τα μονοθέσια τους σε μια ευθεία γραμμή. Στο δεύτερο γύρο δοκιμαστικών ωστόσο, είδαμε ακριβώς ότι περιμέναμε. Γρήγορη Red Bull, δυνατή και σταθερή Ferrari, ανερχόμενη Mercedes και την Alfa Romeo στα χαμένα.

Στοιχηματικά τώρα, είμαστε σε ένα καλό σημείο μέσα στην χρονιά που μας επιτρέπει να ανοιχτούμε από τα Προκριματικά. Ξεκινάμε.

 

Νικητής Προκριματικών: Ο πρώτος λόγος στον Μονεγάσκο

Μπορεί η Red Bull να έχει βρει καλή δύναμη στις ευθείες, η αστάθεια της όμως σε κλειστές στροφές είναι αυτό που θα επιτρέψει στην Ferrari να περάσει μπροστά.  Είναι γεγονός πως μικρές διαφορές σε μια μεγάλες ευθεία είναι λιγότερο σημαντικές από διαφορές που δημιουργούνται από τα περάσματα σε στροφές. Έτσι λοιπόν πιστεύω πως Poleman στον σημερινό αγώνα θα στεφθεί ο Μονεγάσκος, και αυτό θα αποτελέσει και το πρώτο σημείο της ημέρας σε απόδοση 2.00.

Ωστόσο όλα δείχνουν πως στη νίκη του Leclerc δεν θα είναι εύκολη καθώς τόσο ο  ομόσταυλός του, όσο και οι 2 μεγάλοι αντίπαλοι του στη Red Bull, f θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την σημερινή Pole Position. Εύκολα θα δούμε τη διαφορά νίκης να παραμένει κάτω του 0.1 και πολύ πιθανό να δούμε παραπάνω από ένα άτομα σε αυτό το εύρος. Bet of the day λοιπόν, διαφορά νίκης προκριματικών κάτω από 0.1 δευτερόλεπτα στο 2.75.

 

Οδηγός να περάσει στο Q2: Όχι για Zhou και Stroll

Συνέχεια στο κακό σερί που έχει φαίνεται πως είναι έτοιμος να δώσει ο Zhou o οποίος δεν φαίνεται ικανός αυτή την στιγμή να φανεί ανταγωνιστικός στο συγκεκριμένο grid. Καθόλου ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του Κινέζου στα τελευταία Grand Prix, κυρίως στα προκριματικά, γεγονός που με την εικόνα που μας έδειξε εχθές, μας οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα πως το 2.15 του να μην περάσει στο Q2, έχει μεγάλη αξία.

Κλείνουμε την σημερινή μας ανάλυση με τον Lance Stroll στην ίδια στήλη. Εξίσου όχι καλά τα αποτελέσματα του Lance από την αρχή της χρονιάς, με μερικές ξαφνικές εκλάμψεις αλλά παραδοσιακά στον άσο. Δεν περιμένω κάτι περισσότερο σήμερα σε έναν αγώνα για τους δυνατούς πιλότους που θα μετατρέψουν τον αγώνα σε αρένα. Εύκολα τον περιμένω εκτός από το Q1 στο 3.30.

 

Αυτά για τα προκριματικά του Azerbaijan Grand Prix. Συνεχίζουμε σε Twitter, Telegram και YouTube καθώς και το βράδυ μετά τις 23:00 στους φίλους και πολύ καλούς συνεργάτες Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο στον BetRadio.

 

(οι επιλογές μου)

Νικήτης Προκριματικών: Charles Lecler (2.00)/20 units

Διαφορά Νίκης Προκριματικών: Κάτω από 0.1 δευτ. (2.75)/15 units

Οδηγός να περάσει στο Q2: Guanyu Zhou-Όχι (2.15)/15 units

Οδηγός να περάσει στο Q2: Lance Stroll-Όχι (3.30)/15 units

 

/*Όλα τα σημεία είναι επιλεγμένα απο Stoiximan*/