Azerbaijan Grand Prix 12/06/2022 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Azerbaijan Grand Prix: Το 1-2 των Ταύρων

Με μια πολύ εύκολη νίκη εχθές ο Charles Leclerc,  μας επιβεβαίωσε το καλοπληρωμένο 2.00,  τη στιγμή που ο Lance Stroll μας χάρισε το 3.30 βγαίνοντας εκτός προκριματικών στο Q1 μετά από πρόσκρουση που είχε πάνω στις μπαριέρες.  Πολύ θετική εικόνα από τις ανανεωμένες McLaren οι οποίες φαίνεται πως σιγά σιγά θέλουν να επιστρέψουν εκεί που άξιζαν να είναι. Χωρίς περαιτέρω φανφάρες ξεκινάμε να αναλύουμε το Grand Prix στην πόλη των ανέμων. To Grand Prix στο Baku.

Πριν διαβάσεις το κείμενο, ρίξε μια ματιά στο βίντεο-ανάλυση του Azerbaijan Grand Prix στο YouTube κανάλι του πλανήτη μας.

 

Season 4 Episode 8

Δίδυμο κορυφής: Ταύροι στις μεγάλες ευθείες

 Παρά την εξαιρετική δύναμη των Ferrari στις στροφές, η Red Bull φαίνεται πως θα πρωτοστατήσει στον σημερινό αγώνα. Οι Ταύροι έχουν πλεονέκτημα στις ευθείες το οποίο θα γίνει αρκετά αισθητό με το που ανοίξει το παράθυρο του DRS. Περιμένω πως θα καταφέρουν να εκθρονίσουν τον Μονεγάσκο από την πρώτη θέση και θα σημειώσουν το πολύτιμο 1-2 για την ομάδα τους. Στο 3.50 προσφέρονται οι Max Verstappen και Sergio Perez ως το δίδυμο κορυφής και αυτό θα είναι και το πρώτο μας σημείο για το Azerbaijan Grand Prix.

 

Διαφορά νίκης: Αρκετά κοντά οι πρωτοπόροι

Κινούμενοι σε παρόμοιες συνθήκες όπως αυτές του Monaco Grand Prix, θα κινηθούμε με δεδομένα σιρκουί πόλης. Περιμένουμε κίτρινες σημαίες, ίσως και κόκκινη, αρκετές προσπάθειες για προσπεράσματα και γενικότερα μικρές διαφορές σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Επιπλέον με τα δεδομένα που έχουμε, που θέλουν τις Red Bull να πιέζουν τον Leclerc, σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουν στον Μονεγάσκο να ξεφύγει μπροστά. Στα εσωτερικά της Red Bull επίσης, ο Sergio είναι διψασμένος για νίκη μετά την μεγάλη του νίκη στο Μονακό που του χάρισε τεράστια ψυχολογικά κίνητρα, επομένως ούτε εκεί θα περιμέναμε να ανοίξει ιδιαίτερα η ψαλίδα χρόνου των δυο ομόσταυλων. Όλα οδηγούν στο 1.90 και στο κάτω από 5 δευτερόλεπτα για την διαφορά νίκης.

 

Να τερματίσουν και οι δύο οδηγοί στις βαθμολογούμενες θέσεις: Ο λόγος για τις McLaren και Alpine.

Ξεκινώντας με τα πορτοκαλί μονοθέσια, οι Lando και Daniel έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης, παρά τα end of story σενάρια για τον Αυστραλό, και είναι έτοιμοι να επιστρέψουν δυναμικά. Από τα πρώτα δείγματα που μας έδωσαν στο Azerbaijan Grand Prix, έδειξαν έτοιμοι για βαθμούς και για mid-grid μάχες. Εκκινώντας από την 11η και 12η θέση, έχουν όλα όσα χρειάζονται για να μπουν στην χρυσή 10άδα σε απόδοση 2.80.

Προχωράμε στις Alpine που προσωπικά θεωρώ το καλύτερο δίδυμο του grid αυτή την στιγμή, όσον αφορά τις μεταξύ τους σχέσεις. Άσχετα με αυτό, περιμένω πως θα καταφέρουν αμφότεροι οι Alonso και Ocon να καταταχθούν εντός βαθμολογούμενης 10άδας και να πληρώσουν το 2.60. Εκκινώντας 10ος και 13ος θα πρέπει να πετάξουν εκτός βαθμών τις Alpha Tauri που θεωρώ πως με τα δεδομένα που έχουμε, είναι κάτι που μπορούν να κάνουν.

 

Αυτά για το Azerbaijan Grand Prix. Θυμήσου να τσεκάρεις το βίντεο και να αφήσεις ένα σχόλιο και ένα like. Συνεχίζουμε δυνατά σε Telegram, Twitter και YouTube.

Καλή επιτυχία σε όλους.

 

(οι επιλογές μου)

Δίδυμο κορυφής: Max Verstappen-Sergio Perez (3.50)/15 units

Να τερματίσουν και οι δύο οδηγοί στις βαθμολογούμενες θέσεις: McLaren (2.80)/15 units

Να τερματίσουν και οι δύο οδηγοί στις βαθμολογούμενες θέσεις: Alpine (2.60)/15 units

Διαφορά νίκης: Κάτω από 5 δευτ. (1.90)/25 units

/* Όλα τα σημεία είναι επιλεγμένα απο Stoiximan */