25/01/2022 Blog Γράφει ο Θάνος Καλόγηρος

Australian Open 2022 (26/1): Στάση Κορνέ, Ίγκα και Ντάνιμαν

Καλημέρα. Τέσσερα σημεία από την προημιτελική φάση του Australian Open 2022 σε αντρικό και γυναικείο ταμπλό. Μπείτε στο YouTube Channel, με ένα subscribe για να έχετε πρώτοι όλες τις αναλύσεις & τα σημεία, όπως φυσικά και στο Telegram (join free). Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

ATP

Γιανίκ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Το μεγάλο ματς της ημέρας, το οποίο περιμένει με ανυπομονησία όλη η τενιστική κοινότητα. «Στάζουν μέλι» άπαντες για τις τενιστικές ικανότητες και το mentality που παρουσιάζει μέχρι στιγμής ο νεαρός Ιταλός, Γιανίκ Σίνερ. Εξαιρετικός στη baseline, πολύ καλό επιθετικό και αμυντικό παιχνίδι παράλληλα, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται σε κάθε ύφος και game style. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έμεινε για ώρες στο court απέναντι στον Τέιλορ Φριτζ και εντέλει κατάφερε να βγει νικητής. Το πρόβλημα στον αγκώνα του, ενδεχομένως κάποια στιγμή να τον ταλαιπωρήσει και να του στερήσει τη δυνατότητα να βρεθεί στο 100% της φυσικής του κατάστασης. Στην παρούσα φάση και στο συγκεκριμένο timing, ο Σίνερ μοιάζει πιο φρέσκος, πιο δυναμικός και το -2,5 games handicap πάνω, εμπεριέχει στοιχηματική αξία σε απόδοση 1.90, μιας και περιμένω να ταλαιπωρήσει πολύ τον Στέφανο σε ράλι μακράς διάρκειας, over 12-13 χτυπημάτων. Ποντάρισμα στο handicap -2,5 πάνω στον Σίνερ.

Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ – Ντανίλ Μεντβέντεφ: Σε μια μάχη που διήρκησε αρκετή ώρα, ο Αλιασίμ κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Μάριν Τσίλιτς. Σταθερά… απογοητευτικός σε μεγάλα ματς, γεγονός που διέψευσε –προς ώρας- στον προηγούμενο γύρο του Australian Open. Ο Καναδός, όταν πιέζεται, εμφανίζει πληθώρα προβλημάτων στο παιχνίδι του, τόσο από τη baseline όσο και κοντά στο φιλέ, στη νέα του προσπάθεια να φανεί πιο επιθετικός. Ο Μεντβέντεφ είναι κυρίαρχος στις επιστροφές αλλά και στο δικό του service game. Δύσκολα θα δεχτεί πάνω από 2 breaks, καθώς σερβίρει με συνέπεια, σταθερότητα και ποικιλομορφία. Το βασικό όπλο του Αλιασίμ είναι το πρώτο χτυπήματα, κάτι που ο Ρώσος έχει όλα τα φόντα να διαχειριστεί και να το εξαλείψει στο έπακρον. Θα αγοράσουμε μεγάλο handicap -6,5 games στον «Τσάρο» σε απόδοση 1.92.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΤΗ 10η ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ AUSTRALIAN OPEN 2022! 

WTA

Ντανιέλε Κόλινς – Αλίζ Κορνέ: Αμφότερες μαγικές μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. «Ποτέ δεν είναι αργά για εξέλιξη και επιτυχίες», το μότο της γαλλίδας, η οποία διαπρέπει στα courts της Μελβούρνης. Από τη στιγμή που ενίσχυσε το τεχνικό επιτελείο της έχει πάρει μπρος και εμφανίζεται με σίγουρα χτυπήματα και αποφάσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου. Η Κόλινς ενδεχομένως να βγάλει κούραση, όπως έχει συμβεί πολλάκις σε διάφορα τουρνουά την τελευταία τριετία. Εκτιμώ πως θα πάμε σε ματς με κλειστά sets και αρκετές ευκαιρίες για break. Η γαλλική σχολή, με πολύ slice, με αρκετή τεχνική (Κορνέ), θεωρώ πως θα επικρατήσει. Safe handicap με +4,5 games υπέρ της Κορνέ σε απόδοση 1.80.

Ίγκα Σβιάτεκ – Κάια Κανέπι: Σε εξαιρετικό mood η Κανέπι αλλά όπως όλα δείχνουν θα μπει ένα stop. Η Σβιάτεκ δεν της ταιριάζει ως αντίπαλος, καθώς αποτελεί μια πολύ καλή returner με φοβερή κίνηση στη baseline. Πιο έμπειρη από τέτοιες αναμετρήσεις σε slams, παρά το νεαρό της ηλικίας της. Η Κανέπι έχει συμπαθητικό service game, όμως εκτιμώ πως η Πολωνή διαθέτει όλα τα στοιχεία για να αφοπλίσει το no1 όπλο της. Αμιγώς στοιχηματικά, θα κινηθούμε με το handicap -4,5 games σε απόδοση 1.80 στον Stoiximan.

ATP

Γιανίκ Σίνερ – Στέφανος Τσιτσιπάς: Γιανίκ Σίνερ -2,5 games (1.90) / 12 units

Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ – Ντανίλ Μεντβέντεφ: Ντανίλ Μεντβέντεφ -6,5 games (1.92) / 15 units

WTA

Ντανιέλε Κόλινς – Αλίζ Κορνέ: Αλίζ Κορνέ +4,5 games (1.80) / 10 units

Ίγκα Σβιάτεκ – Κάια Κανέπι: Ίγκα Σβιάτεκ -4,5 games (1.80) / 15 units

*και έξτρα 3 units παρολί, όλα τα σημεία.