16/01/2022 Blog Γράφει ο Θάνος Καλόγηρος

Australian Open 2022 (16/1): Με Ντόνα, Φάμπιο και special bet

Καλημέρα. Εκκίνηση με τα πρώτα σημεία από το Australian Open 2022, με προγνωστικά στοιχήματος και ανάλυση από την διοργάνωση. Πέντε επιλογές, τρεις από το αντρικό και δύο από το γυναικείο ταμπλό. Πριν συνεχίσετε, απαραίτητο το join στο Telegram Channel για όλη τη ροή του live betting και τον σχολιασμό! Πάμε να τα δούμε αναλυτικά... 

ATP

07:00 Τάλον Γκρίκσπουρ – Φάμπιο Φονίνι: Πρώτη δυνατή αναμέτρηση στο Australian Open, ανάμεσα σε έναν φιλόδοξο τενίστα (Γκρίκσπουρ) και έναν πολύπειρο παίκτη (Φονίνι) με πολλές παρουσίες και καλές πορείες σε Grand Slams και Masters 1000 τουρνουά. Οι αποδόσεις περίμενα να είναι περισσότερο προς την πλευρά του Ιταλού, καθώς τον έχουμε δει στην Αυστραλία να πραγματοποιεί πολύ καλές πορείες και να μας χαρίζει αναμετρήσεις με σημαντικό θέαμα. Ο Ολλανδός ύψους 1.88 κατέχει καλό service game, με πληθώρα ζητημάτων στο δεύτερο χτύπημα, καθώς στερείται τεχνικής & spin control στο συγκεκριμένο χτύπημα. Ο Φονίνι, σχεδόν πάντα, έχει το –όποιο- κοινό με το μέρος του. Είναι καθαρά παίκτης ψυχολογίας. Η περασμένη τενιστική σεζόν δεν κύλησε όπως θα έπρεπε, όμως παραμένει πολύ επικίνδυνος αντίπαλος για τον οποιονδήποτε, μιας και διαχειρίζεται σωστά τόσο το slice παιχνίδι, όσο και τις αντιδράσεις του από τη baseline σε μεγάλα ράλι. Μπορεί στο προηγούμενο να ηττήθηκε από τον Νακασίμα σε δύο tie-breaks (7-6, 7-6), όμως στην πρεμιέρα του στην Αδελαϊδα ήταν αψεγάδιαστος κόντρα στον Αλτμάιερ (2-0 νίκη). Η νίκη του Ιταλού σε απόδοση 1.83, εμπεριέχει αξία και θα αποτελέσει το πρώτο σημείο από την διοργάνωση.

08:00 Χάουμε Μουνάρ – Ασλάν Καράτσεφ: Τενίστες με εντελώς διαφορετικό game style. Ο Καράτσεφ αποτέλεσε την έκπληξη στο προηγούμενο Australian Open, κάνοντας τρελή-πορεία μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης. Από εκεί κι έπειτα η απόδοσή του έπεφτε σταδιακά. Πραγματοποίησε ορισμένες καλές πορείες (βλέπε hard courts Ντουμπάι), όμως δεν επιβεβαίωσε στο έπακρον τις όποιες φιλοδοξίες δημιουργήθηκαν γύρο του. Αντιμετωπίζει έναν τενίστα-βδέλλα. Κλασικός χωματάς ο Μουνάρ, όμως με πολύ καλή απόδοση και ένταση και στις σκληρές επιφάνειες. Έχει πείσμα στο παιχνίδι του, εξαιρετικό returning game και πολύ καλό footwork στις εναλλαγές χτυπημάτων, κυρίως στα cross-courts χτυπήματα, εκεί δηλαδή που χρειάζεται πάση θυσία (ειδικά στο συγκεκριμένο ματς) να βγάλει από την φαρέτρα του την ταχύτητα και την ένταση. Εκτιμώ πως βέλτιστη επιλογή αποτελεί το over 3,5 sets σε απόδοση 1.78, καθώς ο Ισπανός έχει όλα τα φόντα να πιέσει τον Ρώσο μέχρι τέλους, τουλάχιστον σε ένα κομμάτι της αναμέτρησης.

08:00 Ρέιλι Οπέλκα – Κέβιν Άντερσον: Μάχη μεταξύ ογκόλιθων στην πρεμιέρα. Το ταμπλό δεν ευνόησε κανέναν, καθώς αμφότεροι θα ήθελαν έναν πιο soft αντίπαλο στον πρώτο γύρο. Φυσικά φαβορί είναι ο Οπέλκα, παρά την αλλοπρόσαλλη απόδοση που είχε μέσα στο 2021. Πιο νέος, πιο φρέσκος και με πιο heavy forehands από όλες τις μεριές του court. Θα εστιάσουμε κυρίως στην κατηγορία των άσων, καθώς ο Οπέλκα διαθέτει ισχυρό service και πιέζει μάλιστα πολύ και με το δεύτερο χτύπημα από την service line. Ο Άντερσον είχε προβλήματα τραυματισμών, γεγονός που του στέρησαν το flow στο βασικό χτύπημα σε κάθε game, και του αφαίρεσαν την ικανότητα να βγάζει διαδοχικούς άσους. Βέβαια, αποτελεί συγκεντρωμένο τενίστα με καλό mentality. Εκτιμώ πως η αξία βρίσκεται στην κατηγορία «περισσότεροι άσοι». Ο Οπέλκα σε τιμή αουτσάιντερ (για να βγάλει περισσότερους άσους στο ματς), συγκεκριμένα σε απόδοση διπλασιασμού (2.02) έχει όλα τα φόντα να επιβεβαιωθεί.

 

 WTA

Ντόνα Βέκιτς – Άλισον Ρίσκε: Δυνατό ματς στον πρώτο γύρο στο ταμπλό των γυναικών, ανάμεσα σε δύο αρκετές έμπειρες τενίστριες. Η Βέκιτς, για την ηλικία της, έχει πετύχει σημαντικά πράγματα στο tour, ειδικά στις γρήγορες επιφάνειες. Η τενίστρια από την Κροατία είχε περίεργο 2021, με τραυματισμούς να την ταλαιπωρούν και σημαντικά ζητήματα στην ψυχολογία του παιχνιδιού της. Έδειξε να στρώνει στο Κουρμαγιέρ (τουρνουά) της Ιταλίας. Κατέκτησε τον τίτλο δίχως να χάσει set και απέκτησε τενιστικό ρυθμό, έτσι ώστε να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στην Αυστραλία. Η Ρίσκε είχε καλή πορεία στην Αδελαϊδα αλλά ηττήθηκε στον 4ο γύρο από την ανώτερη συμπατριώτισσά της, Μάντισον Κιζ (2-0 sets). Soft παιχνίδι από την συγκεκριμένη, με πολλά προβλήματα στο δεύτερο service, στο σημείο δηλαδή που εκτιμώ πως η Βέκιτς θα της δημιουργήσει πολλά ρήγματα. Άδικο το set, θα το προσέφερα ανάποδα, όμως το +1,5 games υπέρ της Βέκιτς σε απόδοση 1.88, θα έχει την τιμητική του.

Σοφία Κένιν – Μάντισον Κιζ: Μάχη της αστερόεσσας σημαίας με την εκκίνηση. Δύο αμερικανίδες κοντράρονται στον πρώτο γύρο. Καμία δεν ήθελε τέτοια κλήρωση, αν και η Μάντισον βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση στις αρχές του 2022, όπως μας απέδειξε στην Αδελαϊδα 2. Η Κένιν είχε κάνει την έκπληξη στην Αυστραλία, κατακτώντας το τουρνουά. Το πρώτο –και λογικά τελευταίο- grand slam της καριέρας της. Ήταν εκπληκτική σε εκείνη τη φάση, έχοντας πολύ καλή συνεργασία με τον πατέρα-προπονητή της, όμως έπειτα… το χάος. Κακή εκκίνηση με ήττα από την στο Σίδνεϊ (2-0) και μάλιστα με bagel στο δεύτερο set (6-0). Η ένταση και το πολύ καλό heavy service της Κιζ, εκτιμώ πως θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην αναμέτρηση, όμως όχι για πολύ, καθώς η συγκεκριμένη εμφανίζει σκαμπανεβάσματα στο παιχνίδι της. Πιστεύω πως για ένα set θα παίξει το καλύτερό της τένις κι έπειτα θα πέφτει σταδιακά, μιας και η φυσική της κατάσταση δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα. Προβάδισμα στο over 21,5 games σε τιμή 1.80, μιας και περιμένω πολύωρη μάχη στο Melbourne Park με πολλές εναλλαγές φαβορί (και lines) στο live.

(οι επιλογές μου)

ATP

07:00 Τάλον Γκρίκσπουρ – Φάμπιο Φονίνι: Φονίνι (1.83) / 12 units 

08:00 Χάουμε Μουνάρ – Ασλάν Καράτσεφ: Over 3,5 sets (1.78) / 10 units 

08:00 Ρέιλι Οπέλκα – Κέβιν Άντερσον: Περισσότεροι άσοι Ρέιλι Οπέλκα (2.02) / 10 units 

WTA

06:00 Ντόνα Βέκιτς – Άλισον Ρίσκε: Βέκιτς +1,5 games (1.88) / 10 units 

08:00 Σοφία Κένιν – Μάντισον Κιζ: Over 21,5 games (1.80) / 10 units