09/03/2022 Previews Γράφει ο Siciliano .

Αταλάντα - Μπάγερ Λεβερκούζεν (10/3) Europa League

Αταλάντα

 

Ρεπορτάζ

Λίγα πράγματα είχε να δείξει στο Ολίμπικο απέναντι στη Ρόμα σε ένα γενικά κακό παιχνίδι, η αντίπαλος της βρήκε δίχτυα σε κομβικό χρονικό σημείο λίγο πριν από την ανάπαυλα και η ίδια πέραν της συντριπτικής κατοχής μπάλας στην επανάληψη δεν κατάφερε να αντιδράσει. Σημαντική η ήττα (1-0) για τους νερατζούρι, οι οποίοι πέραν του ότι απομακρύνονται από την προνομιούχο τέταρτη θέση της κατάταξης, κινδυνεύουν να μείνουν κι εκτός εξάδας λόγω του παρατεταμένου ντεφορμαρίσματος του τελευταίου τριμήνου, όπου είχαν μόνο κάποιες αναλαμπές όπως τις νίκες επί του Ολυμπιακού και το 4-0 επί της Σαμπντόρια. Κρίσιμα τα παιχνίδια κόντρα σε Λεβερκούζεν και Τζένοα την ερχόμενη Κυριακή προκειμένου να μείνουν εντός των βασικών τους στόχων.

 

Απουσίες

Eκτός οι επιθετικοί Ζαπάτα και Ίλισιτς.

 

Αρχική ενδεκάδα

(3-4-2-1) : Μούσο - Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι - Χατεμπούρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε - Πάσαλιτς, Κοπαμάινερς - Μπογκά

 

 

Μπάγερ Λεβερκούζεν

 

Ρεπορτάζ

Από την άλλη πλευρά, η Μπάγερ Λεβερκούζεν παρουσιάστηκε προσεκτική στο Μόναχο παίζοντας αμυντικά και κόντρα στη φύση της, όμως το τελικό αποτέλεσμα τη δικαίωσε. Σημαντικός ο βαθμός της ισοπαλίας (1-1) για τις Ασπιρίνες που άντεξαν την πίεση της πρωταθλήτριας Μπάγερν - το τέρμα τους ήρθε με αυτογκόλ του Μίλερ - διόλου μικρό κατόρθωμα σε κάθε περίπτωση. Η Μπάγερ εξακολουθεί σταθερά να βρίσκεται στην τρίτη θέση της κατάταξης αλλά η θέση της στην πρώτη τετράδα της τελικής κατάταξης δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη και το γειτονικό ντέρμπυ με την Κολωνία θα έχει βαρύνουσα σημασία. Παράλληλα βέβαια η ομάδα του Λεβερκούζεν επιθυμεί τη διάκριση στο Γιουρόπα Λιγκ και θα παλέψει απόψε για ένα θετικό αποτέλεσμα στη Λομβαρδία.

 

Απουσίες

Σικ (Ε), Ντεμιρμπάι (Μ) και Μπελαραμπί (Μ) δεν υπολογίζονται απόψε.

 

Αρχική ενδεκάδα

(4-3-3) : Xραντέτσκι - Φρίμπονγκ, Τα, Ταπσόμπα, Μπέκερ - Αράνγκις, Άντριχ, Παλάσιος - Ντιαμπί, Αλάριο, Βιρτς

 

Εκτίμηση

Διαφωνώ με το τόσο μεγάλο φαβοριτισμό της Αταλάντα καθώς τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν είναι επίσης τυχαίο πως η Μπάγερ πήρε αποτέλεσμα μέσα στο Μόναχο. Επειδή όμως οι νερατζούρι παίζουν κυριαρχικό ποδόσφαιρο στο Μπέργκαμο, έχω κυκλώσει το over 5.5 στα κόρνερ τους (2.05 stoiximan).