12/02/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

«Αστεράτος» άσος, γκολ στο Μάντσεστερ

Καλημέρα σε όλους. Γεμάτο κουπόνι το σημερινό, ξεχώρισα τρία σημεία με στόχο να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Πάμε άμεσα στις επιλογές και την ανάλυση των δεδομένων.

Ξεκίνημα από την πρώτη -χρονικά- αναμέτρηση, το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον στις 14:30. Δεν εμπνέουν εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν οι γηπεδούχοι που έχουν δεχθεί τουλάχιστον ένα τέρμα στα 8/9 τελευταία ματς. Απέναντι στην Μπέρνλι παρότι κυρίαρχησε έχοντας 22 τελικές και 64% ποσοστό κατοχής, εν τέλει δεν κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία με την αντίδραση της άμυνας στο γκολ, και ειδικότερα του Μαγκουάϊρ να είναι τραγική. Όσο για την Σαουθάμπτον, συνεχίζει να εντυπωσιάζει φέτος παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο. Νίκησε με 3-2 στην έδρα της Τότεναμ πραγματοποιόντας μάλιστα την ανατροπή σε μόλις τρία λεπτά. Βγάζουν ένταση στο παιχνίδι τους οι φιλοξενούμενοι που δείχνουν ότι δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν εκ νέου με ψηλά τις γραμμές ψάχνοντας την αντίδραση αλλά και τα γκολ. Οι επιθέσεις θα μιλήσουν, οι άμυνες θα «ανοίξουν» και το Over 3.5 σε απόδοση 2.55 μοιάζει ένα αρκετά πιθανό σενάριο.

Συνέχεια με το Έβερτον - Λιντς στις 17:00. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα κανένας προπονητής δεν μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα που υπάρχουν χρόνια στην ομάδα. Αυτό ακριβώς ισχύει για τον Φρανκ Λάμπαρντ. Η Έβερτον αν και έχει ένα ρόστερ με πολλά αστέρια, συνεχίζει να βρίσκεται μόλις στο +2 από την ζώνη του υποβιβασμού. Αυτό έχει επιφέρει και γκρίνια στις τάξεις των οπαδών που ζητούν άμεσα την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη πλευρά, ο Μπιέλσα δεν αλλάζει το game style της Λιντς. Παίζει πάντα φουλ επίθεση δίχως να δίνει προσοχή στο αμυντικό κομμάτι. Σήμερα περιμένω από τους γηπεδούχους να ανοιχτούν με στόχο να πετύχουν γκολ. 3-4-3 από τον Άγγλο τεχνικό με τους Τάουνσεντ και Κόουλμαν να παίρνουν όλη την πλευρά, τον Κάλβερτ Λιούν να βρίσκεται στο «κουτί» και τους Άλι και Ριτσάρλισον σε πιο ελεύθερο ρόλο, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο επιθετικό. Θα πιέσουν τα ανέμπιστα στόπερ των γηπεδούχων οι παίκτες της Λιντς. Χάρισον-Τζέιμς-Ραφίνα διαθέτουν ποιότητα αλλά και την ταχύτητα για να βάλουν δύσκολα στην προβληματική άμυνα των «ζαχαρωτών». Τον πρώτο λόγο στον αγώνα έχει και εδώ το Over 2.5 σε απόδοση 1.70.

Στα της Superleague, στο Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός (19:30) έχουμε να κάνουμε με δύο ομάδες που έχουν βάλει διαφορετικούς στόχους την φετινή σεζόν. Οι μεν να βγουν Ευρώπη μετά από πολλά χρόνια, οι δε να σωθούν και να βρίσκονται και του χρόνου στα «μεγάλα σαλόνια». Οι γηπεδούχοι βρίσκονται σε εξαιρετική αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση μετρώντας πέντε σερί νίκες, δίχως μάλιστα να έχουν δεχθεί γκολ. Όσο για τον Ιωνικό, αρχίζει να βγάζει κούραση στα παιχνίδια του και αυτό θεωρείται λογικό καθώς η άμυνα αποτελείται από παίκτες έμπειρους όπως οι Ρομαό και Τσιγκρίνσκι. Ο Αστέρας παίζει κάθετο παιχνίδι με τον Μπαράλες να βρίσκεται στην κορυφή και να έχει τον ρόλο του «κίλερ» ενώ Σίστο και Σόνι μπορούν επίσης να απειλήσουν από απόσταση. Θέλει να εδραιωθεί στην πρώτη πεντάδα η ομάδα του Ράσταβατς, ο Ιωνικός δεν αποτελεί ομάδα-φόβητρο καθώς εκτός έδρας είναι οχτώ σερί αγώνες χωρίς τρίποντο. Προβάδισμα στο combo 1 & Under 3.5 σε απόδοση διπλασιασμού στον Stoiximan, για τους λόγους που αναλύσαμε παραπάνω.

Οι επιλογές μου:

14:30 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον: Over 3.5 (2.55) / Stoiximan - 7 units
17:00 Έβερτον - Λιντς: Over 2.5 (1.70) / Stoiximan - 12 units
19:30 Αστέρας Τρίπολης - Ιωνικός: 1 & Under 3.5 (2.00) / Stoiximan - 10 units