23/05/2022 Previews Γράφει ο Siciliano .

Αμβούργο - Χέρτα Βερολίνου (διαβάθμιση Μπουντεσλίγκα 23/5)

Ρεπορτάζ Αμβούργου

Το γκολ του Ρέις στο 56ο λεπτό της πρώτης αναμέτρησης στο Βερολίνο μπήκε με αρκετά τυχερό τρόπο αφού η πρόθεση του ποδοσφαιριστή ήταν μάλλον να βγάλει σέντρα, ωστόσο ήταν αρκετό για να δώσει στο Αμβούργο τη νίκη (0-1) και το σοβαρό προβάδισμα στη μάχη της διαβάθμισης. Οι Δεινόσαυροι συνολικά έπιασαν υψηλά επίπεδα απόδοσης και αυτοσυγκέντρωσης και απόψε πρέπει να διαχειριστούν το παιχνίδι με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ηττηθούν, πάντως ο προπονητής Τιμ Βάλτερ παίρνει υψηλό βαθμό στο δίμηνο παρουσίας του στο λιμάνι του Βορρά αφού έχει μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του το πνεύμα του νικητή. Ελάχιστοι πίστευαν πριν την έλευση του ότι θα βρεθεί η ομάδα του Αμβούργου μία ανάσα από την επιστροφή στη Μπουντεσλίγκα, 9-6-2 με 12/17 over οι φετινές εντός έδρας επιδόσεις της.

 

Απουσίες

Εκτός οι Λάιμπολντ (Α) και Σούχονεν (Μ).

 

Στατιστικά

Το Αμβούργο μετράει 6 συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο πρωταθλήματος.

 

Ρεπορτάζ Χέρτα Βερολίνου

Κατώτερη των περιστάσεων εμφανίστηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο την περασμένη Παρασκευή η Χέρτα και παρά τη στήριξη των οπαδών της βραχυκύκλωσε στο φορτωμένο από τους αντιπάλους ποδοσφαιριστές κέντρο του γηπέδου. Δίκαιη η ήττα (0-1) από το Αμβούργο που θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις, μικρότερες πλέον οι πιθανότητες για να αποφευχθεί ο υποβιβασμός και το συγκρότημα του Φέλιξ Μάγκατ οφείλει να αλλάξει άρδην την εικόνα του μέσα σε τρεις ημέρες και να διεκδικήσει τη νίκη απόψε στο Αμβούργο. Σαν να φαίνεται πάντως πως οι μπλε ακόμα να ξεπεράσουν το σοκ του πώς βρέθηκαν ξαφνικά στη 16η θέση και στα παιχνίδια διαβάθμισης, κακή κατά βάση η εικόνα τους μακριά από το Βερολίνο στα πλαίσια της φετινής Μπουντεσλίγκα (3-3-11 με 11/17 over).

 

Aπουσίες

Γκέχτερ (Α), Νταρντάι (Α), Ζέλκε (Ε), Σβόλοβ (Τ) και Λότκα (Τ) δεν υπολογίζονται απόψε.

 

Στοιχηματική εκτίμηση

Δεύτερη αναμέτρηση για τη διαβάθμιση της Μπουντεσλίγκα, το Αμβούργο παίρνει το τελευταίο εισιτήριο εφόσον δεν ηττηθεί. Εάν η Χέρτα επικρατήσει με ακριβώς ένα γκολ διαφορά, θα ακολουθήσει παράταση κι εφόσον χρειαστεί, η διαδικασία των πέναλτυ.

Οι δύο ομάδες τον τελευταίο 1,5 μήνα βρίσκονται σε άκρως αντίθετο μομέντουμ κι αυτό φάνηκε και στον πρώτο αγώνα, με το Αμβούργο να βρίσκεται σε φόρμα έξι σερί νικών και τη Χέρτα να δείχνει αποδιοργανωμένη και αποκαρδιωμένη. Η ομάδα του Βερολίνου θα πρέπει αργά ή γρήγορα να ανοιχτεί και οι γηπεδούχοι θα έχουν και πάλι τις ευκαιρίες τους, θεωρώ πως αξίζει ο άσος στο 2.32 του stoiximan για μία τυπική ομάδα έδρας, όπως οι Δεινόσαυροι.