17/05/2022 Previews Γράφει ο Siciliano .

Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Ρέιντζερς (Τελικός Europa League 18/05)

Ρεπορτάζ Άιντραχτ Φρανκφούρτης

 

Η Άιντραχτ ολοκλήρωσε τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη Μπουντεσλίγκα θετικά αφού απέσπασε ισοπαλία (2-2) στην έδρα της Μάιντζ χάρη στα τέρματα των Μπορέ και Τούτα, σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε πεδίο δοκιμών από τον προπονητή Όλιβερ Γκλάζνερ, ο οποίος χρησιμοποίησε κατά κύριο λόγο αναπληρωματικούς ποδοσφαιριστές. Το τέλος της σαιζόν στη Μπουντεσλίγκα βρήκε τους Αετούς στην ενδέκατη θέση της κατάταξης, τα πράγματα προφανώς και δεν εξελίχτηκαν κατ' ευχήν και η απόδοση τους σπάνια ήταν η ενδεδειγμένη, οπότε η μόνη πιθανότητα συμμετοχής σε ευρωπαική διοργάνωση είναι εάν κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ και πάρει εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Άκρως αντίθετη η έκβαση των πραγμάτων στο Γιουρόπα Λιγκ, θεσμό που διαχρονικά ενδιαφέρει εξαιρετικά το σύλλογο της Φρανκφούρτης. Eμφανής η προσπάθεια της απόλυτης προσήλωσης στο συγκεκριμένο στόχο και το όνειρο της συμμετοχής στο μεγάλο τελικό επιτεύχθηκε μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης του τέταρτου Ομίλου (Ολυμπιακός, Φενερμπαχτσέ, Αντβέρπ) και στη συνέχεια την επικράτηση στα νοκ άουτ επί των Μπέτις, Μπαρτσελόνα και Γουέστ Χαμ. Ο κόσμος της ομάδας είναι παθιασμένος για το σημερινό παιχνίδι, ενώ έκανε αισθητή την παρουσία του σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια και ειδικά στα νοκ άουτ και σύμφωνα με πληροφορίες οι ταξιδιώτες απόψε στη Σεβίλλη θα ξεπεράσουν τις 100.000!

 

Απουσίες

Μοναδική σημαντική απουσία αυτή του αμυντικού Χιντερέγκερ.

 

Αρχική ενδεκάδα

Άιντραχτ (3-4-2-1) : Τραπ - Εντικά, Τούτα, Τουρέ - Κόστιτς, Ρόντε, Σο, Κνάουφ - Λίντστρεμ, Καμάντα - Μπορέ

 

Στατιστικά

Η Άιντραχτ μετράει 10 γκολ/γκολ στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει φέτος για το Γιουρόπα Λιγκ.

 

Ρεπορτάζ Ρέιντζερς

Στον αντίποδα, η Ρέιντζερς επικράτησε στην έδρα της Χαρτς (1-3) έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ (Χάρινγκ, Ίτεν, Λόουρι) και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο σκωτσέζικο πρωτάθλημα κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Η αλήθεια είναι πως οι μπλε δεν έβαλαν δύσκολα στη Σέλτικ αλλά η αποτυχία αυτή ισοσκελίζεται από την ευρωπαική διάκριση, ενώ υπάρχει ακόμα και ο τελικός Κυπέλλου κόντρα στη Χαρτς το επόμενο Σάββατο που μπορεί να φέρει ένα εγχώριο τρόπαιο στο σύλλογο της Γλασκώβης.

Ο δρόμος των Σκωτσέζων προς τον αποψινό τελικό ήταν πιο μακρύς και ξεκίνησε από τον Αύγουστο με τη δύσκολη επικράτηση επί της Αλασκέρτ στα play offs, συνεχίστηκε με τη δεύτερη θέση στον πρώτο Όμιλο πίσω από τη Λυών και μπροστά από τις Σπάρτα Πράγας και Μπρόντμπι και κορυφώθηκε με την εντυπωσιακή πορεία στα νοκ-άουτ, όπου απέκλεισαν κατά σειρά τις Ντόρτμουντ, Ερυθρό Αστέρα, Μπράγκα και Λειψία. Οι οπαδοί της Ρέιντζερς επίσης ταξίδεψαν κατά χιλιάδες στην Ανδαλουσία και θα ενισχύσουν τις προσπάθειες των παικτών του Φαν Μπρόνκχορστ.

 

Απουσίες

Εξαιρετικά σημαντική η απουσία του επιθετικού Μορέλος, εκτός και ο αμυντικός Χελάντερ.

 

Αρχική ενδεκάδα

Ρέιντζερς (3-4-3) : ΜακΓκρέγκορ - Λούντστραμ, Γκόλντσον, Μπάσει - Καμαρά, Ταβερνιέ, Τζακ, Μπάρισιτς - Κεντ, Αρίμπο, Ράιτ

 

Εκτίμηση

Ο τελικός του Γιουρόπα Λιγκ διεξάγεται στη Σεβίλλη και φαίνεται να έχει ξεκάθαρο φαβορί την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία διαθέτει καλύτερο ρόστερ, θα έχει περισσότερο κόσμο και δείχνει να είναι απόλυτα προσηλωμένη εδώ και καιρό στο σχετικό Κύπελλο. Η Ρέιντζερς έχει κάνει την υπέρβαση και βρίσκεται εδώ, όμως η απουσία του αρχισκόρερ Μορέλος είναι σπουδαία και θεωρώ πως εύκολα ή δύσκολα θα υποκύψει στην ποιοτική ανωτερότητα των Γερμανών. Αξίζει λοιπόν η νίκη της Άιντραχτ στο 2.37 του stoiximan, ενδιαφέρον και το over 2.5 κάρτες των Σκωτσέζων (2.02) από τη στιγμή που παίζουν αρκετά σκληρά.