08/05/2022 Blog Γράφει ο Δραγούμης Παπάζογλου

Αδικαιολόγητο αουτσάιντερ

Καλημέρα σε όλους. Βρισκόμαστε μόλις λίγες «στροφές» πριν την λήξη της αγωνιστική περιόδου και τα κίνητρα παίζουν σημαντικό ρόλο στις επιλογές μας. Σήμερα, θα ασχοληθούμε εκ νέου με δύο αναμετρήσεις από Ελλάδα και Αγγλία. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα σημεία μας...

Ξεκίνημα λοιπόν από το Λέστερ - Έβερτον (16:00). Ένας στόχος είχε απομείνει για την Λέστερ, να καταφέρει να βρεθεί στον τελικό του Conference League δίχως όμως να καταφέρει να προκριθεί, χάνοντας με 1-0 στην Ιταλία, απέναντι στην Ρόμα. Επικρατεί μεγάλη απογοήτευση στο «στρατόπεδο» των αλεπούδων καθώς την επόμενη αγωνιστική περίοδο η ομάδα θα βρίσκεται εκτός Ευρώπης. Στα του πρωταθλήματος, οι παίκτες της Λέστερ παρουσιάζουν μία αδιάφορη εικόνα δίχως να έχουν καταφέρει να πάρουν νίκη εδώ και πολύ καιρό.

Από την άλλη πλευρά, η Έβερτον διατηρεί ακόμα ελπίδες για να βρίσκεται και την επόμενη σεζόν στην Premier League. Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Τσέλσι νικώντας την προηγούμενη Κυριακή με 1-0 ενώ και τα αποτελέσματα των αντιπάλων που βρίσκονται από πάνω της ήταν ενθαρρυντικά.

Το βαθμολογικό κίνητρο στην αναμέτρηση είναι μονόπλευρο και φυσικά αφορά τους φιλοξενούμενους. Αν κάποιος μας έλεγε στην αρχή της σεζόν ότι τα «ζαχαρωτά» θα παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό σίγουρα θα τον θεωρούσαμε τρελό! Οι φιλοξενούμενοι αποτελούν ένα ποιοτικότατο σύνολο με παίκτες μεγάλης χρηματιστηριακής αξίας. Σήμερα περιμένω οι παίκτες να βγάλουν το αληθινό τους πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λάμπαρντ αρχίζει να περνάει την φιλοσοφία του στο ρόστερ του και αυτό βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο. 3-4-3 θα χρησιμοποιήσει ο Άγγλος τεχνικός με τους Ιγουόμπι και Μικολένκο να παίρνουν όλη την πλευρά από τα άκρα, τον Ριτσάρλισον να παίζει έναν πιο ελεύθερο ρόλο στην επίθεση προσπαθόντας να «τρυπώσει» στα αντίπαλα στόπερ και τους Γκρέι και Γκόρντον να δίνουν ταχύτητα από τα άκρα. Δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στα μετόπισθεν η Λέστερ με την κούραση επίσης να παίζει σημαντικό ρόλο στο σημερινό ματς. Επιλογή το διπλό DNB σε απόδοση 1.86.

Συνέχεια με το ντέρμπι στο «ΟΑΚΑ» απέναντι σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Τι και αν ο ΠΑΟΚ κουβαλούσε κούραση και έπαιξε με αναπληρωματικούς; Η ΑΕΚ για ακόμα ένα ματς δεν κατάφερε να κερδίσει ντέρμπι «δικεφάλων» μένοντας στο 1-1, στη «Τούμπα». Ο Οφρυδόπουλος δεν έχει καταφέρει να διορθώσει τα πολλά αμυντικά κενά που έχει η «ένωση» με συνέπεια να δέχεται κάθε αγωνιστική γκολ με μεγάλη ευκολία.

Όσο για τον Παναθηναϊκό, συνεχίζει να αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα στα πλέι οφ. «Θύμα» του αυτή τη φορά ο Άρης που τον νίκησε με 1-0, «σκαρφαλώνοντας» στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Γιοβάνοβιτς έχει καταφέρει να παίρνει το 100% από κάθε παίκτη του. Πρεσάρει διαρκώς τον αντίπαλο ενώ παίζει φουλ επιθετικά με στόχο να πετύχει όσα περισσότερα γκολ μπορεί. Ο Παλάσιος αποτελεί ένα «πολυεργαλείο» στα άκρα, ο Ιωαννίδης μετατρέπεται μέρα με την μέρα σε ένα φορ «κίλερ» ενώ σημαντικές βοήθειες προσφέρουν και οι Αιτόρ-Βιγιαφάνεζ-Πέρεθ που έχουν την ποιότητα και την εμπειρία για να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις.

Μόνο εύκολο δεν θα είναι το έργο της ΑΕΚ στο αποψινό ματς. Θεωρείται το φαβορί και δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο καθώς είναι σταθερά κακή στους αγώνες της. Οι φιλοξενούμενοι σίγουρα δεν θα φοβηθούν τον αντίπαλο καθώς γνωρίζουν τις αδνυαμίες του και έκει έχουν σκοπό να «χτυπήσουν». Το δίδυμο Μήτογλου-Τζαβέλλα μόνο σταθερό δεν είναι ενώ πολλά κενά παρουσιάζονται και στα άκρα, εκεί όπου Ρότα-Χατζισαφί ξεχνιούνται να επιστρέψουν πολλές φορές στην άμυνα. Pick από την αναμέτρηση θα αποτελέσει το Χ2 & Under 3.5 σε απόδοση 2.05.

 

Οι προτάσεις μου:

Λέστερ - Έβερτον: DNB 2 (1.86)
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός: X2 & Under 3.5 (2.05)