11/12/2021 Blog Γράφει ο Jim Kiromitis

Abu Dhabi Grand Prix: Με την ιστορία στο 4.00

Όλα τα φώτα σήμερα θα είναι πάνω στο ταχύτερο sport του κόσμου και στο Abu Dhabi Grand Prix. Να υπενθυμίσω εδώ ότι οι  Lewis και Max βρίσκονται ισόβαθμοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Αυτό προφανώς σημαίνει πως αύριο ο αγώνας θα είναι ίσως ο πιο επικός αγώνας από πλευράς ανταγωνισμού της τελευταίας δεκαετίας. Τί άλλο θα περιμέναμε από ένα πρωτάθλημα όπως το φετινό.
Στα ελεύθερα δοκιμαστικά εχθές είδαμε την Mercedes να είναι ελάχιστα ταχύτερη από την Red Bull σε συνθήκες αγώνα. Να σημειωθεί ότι στο Yas Marina Circuit έγιναν μερικές αλλαγές στις στροφές, εξομαλύνοντας τες, κάτι που προφανώς συμφέρει τα ασημένια βέλη που υστερούσαν στα αργά σημεία των σιρκουί. Στο υπόλοιπο grid τώρα, ιδιαίτερα ανεβασμένη φάνηκε να είναι η Apline, με τον Esteban να σημειώνει τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο κατά το FP2 την στιγμή που ο Alonso έκλεισε την  6-άδα που είχε μέσα Mercedes, Red Bull και Alpine.
Σήμερα οι αγορές φαίνονται αρκετά στενές όσον αφορά τα προκριματικά. Ωστόσο εμείς, παραδοσιακά δεν θα ανοιχτούμε ιδιαίτερα κατά τα ελεύθερα δοκιμαστικά και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για το αυριανό Grand Finale! Ξεκινάμε.

 

Διαφορά νίκης προκριματικού: Με την ιστορία στο under

Με την κόντρα των Lewis και Max να έχει πάρει φωτιά, οι δυο πιλότοι θα παραταχθούν σήμερα ο ένας πίσω από τον άλλο στο κυνήγι της pole position. Φαινομενικά φαβορί είναι ο Βρετανός. Για ακόμη μια φορά όμως δεν θα ασχοληθούμε με την αγορά του νικητή. Έχουμε εξηγήσει πολλάκις πως η συγκεκριμένη στήλη δεν έχει καμία αξία όταν βάζουμε στο ζύγι το ρίσκο της επιλογής και της εκάστοτε αποδόσεις. Η αξία και αυτή την φορά είναι στην διαφορά νίκης. Πέρα από το γεγονός πως αμφότεροι οι δύο πιλότοι της κορυφής, σήμερα θα αποδώσουν στο 100% των δυνατοτήτων τους, μεγάλο ρόλο παίζει και η ιστορία. Παραδοσιακά λοιπόν στην Yas Marina βλέπουμε πολύ μικρές διαφορές μεταξύ των δύο ή και τριών πρώτων. Αυτό συμβαίνει διότι πέρα από το ότι οι πιλότοι έχουν οδηγήσει πολλές φορές στο συγκεκριμένο σιρκουί, και άρα το γνωρίζουν καλά, και η ίδια Yas Marinaδεν δίνει πολλά περιθώρια για λάθος. Είδαμε τον τέλειο γύρο από τον Max στο Saudi Arabia Grand Prix(λίγο πριν βγει εκτός) και από τον Lewis στο Qatar. Σήμερα περιμένω να τον δούμε και από τους δύο. Επομένως under 0.1 sec στο 3.25 της Bet365.

 

Προς το παρόν έχουμε παύση ελέω FP3 κάτι που δεν θα αλλάξει τα μέχρι τώρα σημεία. Αναμένουμε την λήξη τους και θα υπάρξει νέο update όταν οι αγορές είναι πιο ανοικτές. Προφανώς θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση σε Twitter και Telegram.

 

Και σήμερα θα τα πούμε στο BetRadio με τους Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστασόπουλο για κουβέντα, σχόλιο και σημεία για το τελευταίο Grand Prix της χρονιάς.

 

(οι επιλογές μου)

Διαφορά νίκης προκριματικού: Under 0.1 sec (4.00)/Bet365/20 units