Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Blog

Saudi Arabia Grand Prix: Ο αγώνας της καταστροφής

Γράφει ο 

Δημήτρης Κυρομίτης

Καλημέρα σε όλους. Άτυχοι εχθές με το πρόβλημα στο μονοθέσιο του Max που θα εκκινήσει σήμερα από την 15η θέση, ωστόσο πέρασε το σημείο στην διαφορά νίκης προκριματικών και δεν μας κόστισε. Αρκετά ικανοποιητικές οι εμφανίσεις από τις 2 Alpine που σήμερα έχουν να δώσουν ένα δυνατό αγώνα για την απόκτηση βαθμών. Στο υπόλοιπο grid τώρα, σταθερά εντός 3άδας, φαίνεται πως θέλει να εμφανίζεται ο Nando που εχθές κατέκτησε την 3η θέση στα προκριματικά μια θέση πίσω από τον εξίσου try hard Lerclerc. Ο Μονεγάσκος ωστόσο θα προβεί και πάλι σε αλλαγή της μονάδας ισχύος που θα τον ρίξει στην 12η θέση.  Γενικότερα πολύ καλά ανακατεμένη η τράπουλα του σημερινού grid με 8 από τις 10 ομάδες να έχουν παρουσία στην πρώτη 10άδα. Ξεκινάμε λοιπόν την ανάλυση του 2ου Grand Prix της χρονιάς. Του Grand Prix στην Σαουδική Αραβία.

Νικητής αγώνα: Θα επιμείνουμε στον Ολλανδό

Μπορεί να ξεκινά από την 15η θέση, ωστόσο στην Jeddah η ταχύτητες είναι εξωπραγματικές. Η Red Bull θα προσπαθήσει σε κάθε περίπτωση να προωθήσει το Ολλανδό στην 1η θέση, εις βάρος του Μεξικανού καθώς θέλει να κλειδώσει το 3ο πρωτάθλημα του, από το πρώτο ημίχρονο του πρωταθλήματος. Μην ξεχνάμε πως οι Ταύροι έχουν δεχθεί ποινή και δεν θα έχουν το δικαίωμα να προβούν σε αναβαθμίσεις όπως οι υπόλοιπες ομάδες του grid. The sooner, the better λοιπόν για τον Max που θεωρώ πως πριν την ολοκλήρωση του μισού αγώνα θα βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο, που σημαίνει μαλακή γόμα και πολλές μωβ σημαίες. Στο ενισχυμένο 3.75 βρίσκουμε την νίκη του Ολλανδού σε συνδυασμό με τον ταχύτερο γύρο το οποίο θα επιλέξουμε ως το πρώτο σημείο της ημέρας.

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Επανάληψη του 2022

Πέρυσι τα λέγαμε συνέχεια. Το σιρκουί στην Jeddah είναι απλά επικίνδυνο. Τα δεδομένα του φετινού αγώνα στην Σαουδική Αραβία, μπάζουν από παντού. Πολλά νέα ονόματα στο grid, ανακατεμένη η σειρά που εκκινούν οι πιλότοι και 2 φαβορί στις πίσω θέσεις. Όλα αυτά συνεπάγονται πολλές προσπεράσεις στις ευθείες με τις εξωφρενικές ταχύτητες και κατ’ επέκταση πολύ μικρά περιθώρια λάθους. Από που να ξεκινήσουμε λοιπόν.
Αρχικά αριθμός οδηγών με κατάταξη κάτω από 15, σε απόδοση 2.25. Για τους τολμηρούς αφήνω και το under 14.5, εκτός πίνακα. Έπειτα, με τέτοια σχάρα εκκίνησης θα εκπλαγώ αν δεν δω αποχώρηση από τον πρώτο γύρο. Το σιρκουί έχει στενά περάσματα και είμαι σχεδόν βέβαιος πως θα επαναληφθεί το επεισόδιο Jeddah 2022. Άρα παίρνουμε και την αποχώρηση στον πρώτο γύρο σε απόδοση 1.90. Τέλος, θα ήταν άδικο να μην τιμήσουμε και μια κόκκινη σημαία, αφού στο 70% του αγώνα, κάποια απλή σύγκρουση μπορεί εύκολα να οδηγήσει στην διακοπή. Κόκκινη σημαία στον αγώνα λοιπόν σε απόδοση 2.35.

Διαφορά νίκης αγώνα: Μόνιμα στο Start and Stop

Εφόσον επιβεβαιωθούν όσα ξέρουμε για την Jeddah, θα δούμε αρκετές σημαίες, safety cars. Αυτά πάντοτε συνεπάγονται με καθυστερήσεις και κλείσιμο των διαφορών. Μέσα σε αυτά αν λάβουμε υπόψη τον αγώνα που έχει να δώσει ο Max μέχρι το πρώτο σκαλί του βάθρου, οδηγούμαστε εύκολα στο συμπέρασμα πως η διαφορά νίκης, δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 5 δευτερόλεπτα. Το επιλέγουμε σε απόδοση 2.62 ως το τελευταίο σημείο της ημέρας και κλείνουμε το δελτίο μας.

Σε συνθήκες παρόμοιες με αυτές τις Jeddah δεν υπάρχει ουσία να ασχοληθούμε με νίκες, H2H και ειδικά αγώνα. Όλα είναι στο έλεος των λεπτομερειών που σε αυτή την περίπτωση όμως θα καταλήξουν σε ολική καταστροφή του αγώνα. Κρατάμε το σημείο μας πάνω στην Alpine από εχθές και επιμένουμε στα παραπάνω.

(οι επιλογές μου)

Νικητής αγώνα και ταχύτερος γύρος (ενισχυμένα Stoiximan): Max Verstappen (3.75)/10 units
Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Under
15,5 (2.35)/15 units
Εγκατάλειψη στον πρώτο γύρο: Ναι (1.90)/15 units

Κόκκινη σημαία στον αγώνα: Ναι (2.35)/15 units

Διαφορά νίκης αγώνα: Κάτω από 5 δευτερόλεπτα (2.62)/15 units

Κατάκτηση της Basket League από το Περιστέρι

  • Stoiximan - 50.00
  • Novibet - 51.00
  • Winmasters - 46.00

Κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από το Περιστέρι

  • Stoiximan - 50.00
  • Novibet - 51.00
  • Winmasters - 46.00