Wimbledon (6/7): Φουλ ψυχολογία η Ντέιβις, αντέχει η Σλόαν

Από: Θάνος Καλόγηρος

06/07/2019

Δύο μονά από το σημερινό πρόγραμμα στο All England Club του Wimbledon. Συνολικό άνοιγμα 22 units, ως συνήθως.

Η δράση στο Wimbledon συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και από σήμερα το πρόγραμμα δυναμώνει αρκετά στο ταμπλό αντρών και γυναικών. Θα ασχοληθούμε -εκ νέου- με το δεύτερο, καθώς έχουν εντοπιστεί δύο αξίες που αξίζουν την προσοχή μας και συνάμα το ποντάρισμά μας. Η πίεση της Στίβενς, το... βάρος της βρετανίδας και η όρεξη / ψυχολογία της Λόρεν που απέκλεισε την περσινή βασίλισσα του γρασιδιού.


Κάρλα Σουάρες Ναβάρο - Λόρεν Ντέιβις: Τρομερά πράγματα στο court από την Λόρεν Ντέιβις. Η βραχύσωμη αμερικανίδα έκανε το «μπαμ» και απέκλεισε την Άντζι Κέρμπερ με 2-1 set, αφήνοντας την περσινή πρωταθλήτρια του Wimbledon εκτός συνέχειας διοργάνωσης. Της ταίριαξε απόλυτα το υπομονετικό -γνωστό και επικίνδυνο- παιχνίδι της Κέρμπερ, διότι η Ντέιβις είχε super ανοίγματα στις γωνίες και εξαίρετο footwork on grass. Με το πολύ δυνατό της backhand και συνάμα επιθετικό, ανάγκασε την Κέρμπερ να κλειστεί στη βασική γραμμή και να μην μπορέσει να κάνει το παιχνίδι που ήθελε. Κοντολογίς, τεράστια εμφάνιση / έκπληξη από πλευράς Ντέιβις. Η Ναβάρο δυσκολεύεται στο γρασίδι. Περίεργα πατήματα, χτυπήματα με ανάποδο top spin, δείχνει να μην έχει σιγουριά στον καρπό της από mid-court και διαγώνιο. Πιστεύω πως η ισπανίδα στο γρασίδι, δεν θα βγάλει ποτέ πάνω από το 80% των ικανοτήτων της. Έχει όριο, έχει ταβάνι. Η Ντέιβις έχει φουλ ψυχολογία και βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη διάκριση. Το service game της Ναβάρο κρίνεται ασθενές, πολλάκις. Μπορεί, εφόσον είναι σοβαρή και μετρημένη, να προχωρήσει σε break points και να τα εκμεταλλευτεί μέσω της ψυχολογίας της. Πάμε με τη νίκη της Ντέιβις σε απόδοση 2.30, στην bet365.

Σλοάν Στίβενς - Τζοάνα Κόντα: Το πιο εμπορικό παιχνίδι της ημέρας στο γυναικείο ταμπλό. Δύο φιγούρες του γυναικείου τένις που έχει γράψει τη δική τους, ξεχωριστή, πορεία στο tour. Η Στίβενς, η οποία στα pre-Wimbledon grass tours δεν είχε καλή παρουσία, όμως στο Λονδίνο δείχνει σοβαρή και προσηλωμένη στον στόχο της, ο οποίος είναι ξεκάθαρα η κατάκτηση του summer slam. Το no9 της παγκόσμιας κατάταξης κέρδισε Μπατσίνσκι (2-0) και Γουάνγκ (2-0) δίχως να απωλέσει set, παίζοντας κυριαρχικό παιχνίδι, όπως μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια (όταν είναι σε καλή κατάσταση). Η Κόντα θα έχει όλο το γήπεδο μαζί της, βρετανίδα γαρ, όμως αυτό ίσως της γυρίσει σε βάρος κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, μιας και το διακύβευμα είναι πολύ σημαντικό και σπουδαίο. Η Στίβενς θα παίξει ελεύθερα, έχει δυνατά χέρια και γενικότερα αποπνέει μια εμπιστοσύνη στα χτυπήματά της, είτε από mid-court είτε από όλες τις θέσεις της baseline. Η Κόντα σερβίρει άψογα, αλλά η αμερικανίδα μπορεί -κάλλιστα- να εκμεταλλευτεί τα δεύτερα και να απαντήσει με winnners. Εκτιμώ πως η αξία είναι στο handicap games της Σλόαν, και συγκεκριμένα στο +3,5 που προσφέρεται στο 1.83, στην «πράσινη».

Αυτά, για σήμερα (6/7). Θα έχει... πράγμα στο live, ειδικά στην κατηγορία WTA, φυσικά στο συνδρομητικό Telegram Channel. Καλή μας τύχη.


(μονά) / bet365

13:00 Κάρλα Ναβάρο - Ντέιβις: Ντέιβις (2.30) 10 units

16:15 Στίβενς - Κόντα: Στίβενς +3,5 games (1.83) 12 units

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend