Wimbledon (1/7): Υπερέχει η Ντάρια, αξία σε Οσταπένκο

Από: Θάνος Καλόγηρος

01/07/2019

Δύο επιλογές από την 1η μέρα του Wimbledon, σε αποδόσεις 2.02 & 2.25.


Η πιο ιστορική τενιστική διοργάνωση, αρχίζει. Στο All England Club, άπαντες έχουν πάρει θέσεις για το summer slam, το οποίο θα διαρκέσει 14 ημέρες. Σήμερα, θα ασχοληθούμε με το ταμπλό των γυναικών, μιας και τα πράγματα είναι ολίγον πιο ευδιάκριτα, σε σύγκριση με αυτό των ανδρών όπου ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Πάμε σε δύο μονά με αξία.

Άιλα Τομγιάνοβιτς – Ντάρια Κασάτκινα: Το γρασίδι ταιριάζει και στις δύο, ίσως λίγο περισσότερο στην Κασάτκινα, η οποία διαθέτει πιο flat χτυπήματα χωρίς ιδιαίτερο spin στο μπαλάκι. Ξεκινούν αμφότερες με δύσκολη κλήρωση στο Wimbledon. Στην παρούσα φάση, η Τομγιάνοβιτς μπορεί στις αποδόσεις να φαίνεται το φαβορί (1.62), αλλά στην πραγματικότητα η επικείμενη αναμέτρηση θα είναι πολύ δύσκολη για την ίδια, μιας και έχει να αντιμετωπίσει μια παίκτρια (Κασάτκινα) που κινείται άριστα στη baseline, έχει καλό footwork στο γρασίδι και γενικώς νιώθει άνετα σ’ αυτή την επιφάνεια. Η Τομγιάνοβιτς έχει δυνατά χτυπήματα αλλά στερείται τεχνικής, μην έχοντας dropshot παιχνίδι, κάτι που η νεαρή Ρωσίδα, έχει. Πιστεύω πως η Κασάτκινα, εφόσον είναι συγκεντρωμένη στο service game της και πραγματοποιήσει ορισμένα εύκολα hold serve, τότε θα βρει τις ευκαιρίες να κάνει –τουλάχιστον- από ένα break σε κάθε set, για να πάρει το ματς. Πάμε με την outsider απόδοση (2.25) στον Stoiximan, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δυναμική Κασάτκινα.

Σου-Γουέι Χσίεχ – Γελένα Οσταπένκο: Στα τελευταία τρία τουρνουά στα οποία συμμετείχε, η Χσίεχ αποκλείστηκε στον 2ο γύρο. Αυτό συνέβη σε Roland Garros, Μπέρμιγχαμ και Ίστμπουρν. Η Χσίεχ στο γραδίσι δεν έχει δείξει καλά δείγματα γραφής. Δεν νιώθει άνετα στη συγκεκριμένη επιφάνεια, διότι υπερτερεί η πιο γρήγορη και η πιο ικανή στα flat χτυπήματα. Στο προηγούμενο ηττήθηκε εύκολα 2-0 από την Σιμόνα Χάλεπ, δίχως να καταβάλει αντίσταση. Η Οσταπένκο έκανε την έκπληξη και προχώρησε σε μεγάλες νίκες, όπως αυτή κόντρα στη Στίβενς και μάλιστα με ανατροπή. Στο Ίστμπουρν δήλωσε retire στο ματς με την Αλεξάντροβα, στις αρχές του β’ σετ κι ενώ είχε χάσει το πρώτο. Κυρίως προχώρησε σ’ αυτή την κίνηση για να προφυλαχθεί ενόψει Wimbledon, καθώς έχει δηλώσει η ίδια και το τεχνικό της team, πως… στοχεύουν ψηλά στη διοργάνωση. Δεν είναι φαβορί η Χσίεχ, σε καμία περίπτωση, συνεπώς το 2.02 της Λετονής (Οσταπένκο) έχει βάσεις και συνάμα αξία. Δυνατή στα πόδια, γερά χτυπήματα και αντοχή στα ράλι μακράς διάρκειας 10+ χτυπημάτων. Ελπίζουμε να έχει διορθώσει κάπως το service game της και ελαττώσει παράλληλα τα df, για να είναι ανταγωνιστική και αποτελεσματική. Πάμε με τη νίκη της που διπλασιάζει (και κάτι ψιλά) στον Stoiximan.


Αυτά τα δύο θα κρατήσουμε από το σημερινό πρόγραμμα. Φυσικά, οι περισσότερες επιλογές βρίσκονται στο συνδρομητικό κομμάτι, όπου εκεί γίνεται και το live παιχνίδι! Καλή μας τύχη.

(μονά) / Stoiximan

18:15 Τομγιάνοβιτς – Κασάτκινα: Κασάτκινα: Κασάτκινα (2.25) / 10 units

20:00 Χσίεχ – Οσταπένκο:  Οσταπένκο (2.02) / 12 units

#wimbledon #betplanetgr

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend