Tuscan Grand Prix: Κυρίαρχος ο Lewis, από νωρίς εκτός η Haas

Από: Jim Kiromitis

13/09/2020

Poleman για ακόμη μια φορά ο Βρετανός πρωταθλητής. Παρά την μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Φινλανδός ομόσταυλός όλο το διήμερο να βρει τις κατάλληλες ρυθμίσεις ώστε να καταφέρει να πάρει την pole, ο Lewis βρίσκοντας την σωστή απάντηση, ήταν τελικά κατά 59 χιλιοστά ταχύτερος. Απόλυτη κυριαρχία για τον Βρετανό. O Charles ήταν η χθεσινή ευχάριστη είδηση, καθώς πραγματοποιώντας έναν πολύ καλό για τα φετινά δεδομένα της ομάδας γύρο, κατέκτησε την 5η θέση μπαίνοντας σφήνα σε Red Bull και Racing Point. Ο νικητής του Ιταλικού Grand Prix, σε αντίθεση με τον ομόσταυλό του Kvyat, δεν κατάφερε να μπει στο Q2, και θα εκκινήσει έτσι σήμερα από την 16η θέση. Αυτά έχουμε πάνω κάτω σήμερα αλλά ας τα δούμε και πιο αναλυτικά.

 

Διαφορά νίκης: Δεν θα έχει αντίπαλο για ακόμη μια φορά ο Lewis.

Οι περιπτώσεις οι οποίες θέλουν τον Hamilton να μην κερδίζει τον σημερινό αγώνα είναι 2. Η πρώτη είναι να κερδίσει κάποιος άλλος την pole position, κάτι που καταλήγει άμεσα σε άτοπο. Η δεύτερη είναι να γίνει κάτι παρόμοιο με τον αγώνα της Monza κάτι που είναι δύσκολο. Μπορεί η πίστες να παρουσιάζουν ομοιότητες ως προς την ταχύτητα, όπου και στις δύο οι τελικές ξεπερνούν τα 330χλμ/ώρα, ωστόσο η πίστα της Tuscan έχει μια διαφορά. Είναι ανοικτή περιμετρικά του σιρκουί. Με αυτό εννοώ ότι ένα ατύχημα όπως αυτό του Leclerc είναι δύσκολο να συμβεί καθώς υπάρχει αρκετός χώρος εκτός ασφάλτου για να βγει κάποιο μονοθέσιο εκτός ελέγχου. Έτσι πολύ απλά ο Hamilton θα εκκινήσει πρώτος. Θα παραμείνει πρώτος. Θα τερματίσει πρώτος έχοντας μια διαφορά που θεωρώ πως θα ξεπεράσει τα 10 δευτερόλεπτα κάτι που η Stoiximan προσφέρει στο 2.35.

 

Η2Η αγώνα: Δυάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει.

Κινούμενοι με βάση τα όσα είπαμε και χθες, θα επιλέξουμε εκ νέου την ίδια δυάδα. Οπότε,

Daniel Ricciardo-Esteban Ocon

Παρά το γεγονός πως κατά τα FP3 ο Daniel φάνηκε να αντιμετωπίζει δυσκολίες με τις ρυθμίσεις του μονοθέσιού του, κατάφερε τελικά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων περνώντας με ευκολία στο Q3 όπου τελικά τερμάτισε 8ος. DNF για τον Ocon στο Q3 και επομένως εκκινά 10ος. Εύκολα και χωρίς φανφάρες θα επιλέξουμε και πάλι τον Αυστραλό ανοίγοντας την δυάδα μας.

Carlos Sainz-Lando Norris

Επίσης εύκολα πέρασε ο Carlos Sainz στο Q3 σε αντίθεση με τον Lando ο οποίος μένοντας εκτός θα εκκινήσει σήμερα από την 11η θέση. Δυο θέσεις παραπάνω ο Ισπανός ο οποίος όσον αφορά την μεταξύ τους διαμάχη θεωρώ πως δεν θα δυσκολευτεί καθόλου. Δεν δικαιολογώ το 1.60 στο οποίο προσφέρεται η νίκη του και για αυτό θα το επιλέξουμε, κλείνοντας την δυάδα μας στο 2.16.

 

Να μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο: Εύκολα με Haas, funbet με Kevin.

Η ομάδα η οποία μαζί με την Scuderia έχει πάρει την κατιούσα είναι η Haas. Ήδη από πέρυσι είχαμε κάποιες ενδείξεις πως κάτι δεν πάει καλά, συγκριτικά με το 2018, ωστόσο φέτος τα πράγματα είναι χειρότερα. Πολλά τα DNF για την Αμερικανική ομάδα η οποία φέτος έχει σημειώσει συνολικά 6 DNFs σε 8 αγώνες. Κάτι που θα επιλέξουμε να γίνει και σήμερα στο 2.00 της Stoiximan. Δύσκολο να δούμε και του χρόνου τους δυο οδηγούς της στην πρώτη κατηγορία της Formula (με έναν μικρό ενδοιασμό για το Grosjean ελέω χορηγών). Ωστόσο ο Kevin δυστυχώς φέτος, έσβησε. Νομίζω πως και ο ίδιος πια γνωρίζει ότι η θέση του στην ομάδα κρέμεται από μια πολύ λεπτή κλωστή. Με 5 στους 8 αγώνες να μην καταφέρνει να τερματίσει, θα τον επιλέξουμε να μην τερματίσει στο 2.80 αλλα και στο να αποσυρθεί πρώτος στο 10.00. Αμφότερα στην Stoiximan.

 

Αυτά για ένα καινούργιο για το άθλημα σιρκουί, το οποίο ελπίζουμε να μας δώσει εικόνες ενός γνήσια Ιταλικού αγώνα.

 

(οι επιλογές μου)

Διαφορά νίκης: πάνω από 10sec (2.35)/10 units

Να μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο: Haas (2.00)/10 units

Να μην τερματίσει: Magnussen (2.80)/7 units

Να αποσυρθεί πρώτος: Magnussen (10.00)/2 units

 

H2H αγώνα

Carlos Sainz Jr.-Lando Norris: Carlos Sainz Jr.

Daniel Ricciardo-Esteban Ocon: Daniel Ricciardo

Συνολική απόδοση (2.16)/10 units

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend