Turkish Grand Prix: Τουρκία και βροχή κερδίζουν οι… Μονεγάσκοι

Από: Jim Kiromitis

09/10/2021

Το τριήμερο στην γείτονα Τουρκία ξεκίνησε με penalties και εκπληκτική φόρμα για τους Tifosi. Πιο αναλυτικά, ο Lewis και ο Sainz τιμωρήθηκαν με ποινή 10 θέσεων και εκκίνηση από το τέλος του grid αντίστοιχα για τον κάθε ένα. Ο λόγος είναι το συχνό φαινόμενο που συναντάται στο τελευταίο τέταρτο κάθε χρονιάς. Αλλαγές ή και αντικαταστάσεις στον κινητήρα. Νέος κινητήρας για τον Lewis και ποινή λοιπόν την στιγμή που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής (δυο βαθμούς μπροστά) από τον Max. Στους Tifosi τώρα, ίσως δεν ήταν και η καλύτερη απόφαση από την Ferrari να κάνουν την δική τους αλλαγή πάνω στον Sainz στο Turkish Grand Prix. Ο Leclerc έδωσε τα κατάλληλα data για μια πολλά υποσχόμενη εμφάνιση, σήμερα στα προκριματικά, κάτι που προφανώς ο Sainz δεν υπάρχει λόγος να επιχειρήσει.

Κυρίες και κύριοι, ξεκινάμε.

 

Νικητής αγώνα: Τουρκία και βροχή κερδίζουν οι… Μονεγάσκοι

Εννοείται πως και πάλι, το μεγάλο rivalry είναι μεταξύ Max και Hamilton. Ή Hamilton και Max ; Όπως και να έχει, αυτούς κοιτάνε όλοι. Λογικό κιόλας. Ωστόσο όπως και στα προηγούμενα Grand Prix, έτσι και αύριο περιμένουμε να δούμε βροχή. Προφανώς και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας γιατί το προηγούμενο Grand Prix είναι το πιο φανερό παράδειγμα για το ότι ακόμη και στο πιο καλά διαβασμένο σημείο, η βροχή μπορεί να αλλάξει τα πάντα.

Εγώ στο αυριανό αγώνα θα ποντάρω στον Leclerc. Έχει αποδείξει την ψυχραιμία του σε τέτοιες καταστάσεις και έχει σταθεί πολλές φορές “έξυπνα” τυχερός σε παρόμοιες καταστάσεις. Εχθές έδωσε όλα όσα χρειαζότανε για να θεωρείται σήμερα υποψήφιος poleman και το 16.00 της Novibet είναι πολύ παραπάνω από ικανοποιητικό. Προφανώς και θα το ποντάρουμε με units για funbet.

Θα αποφύγω να ασχοληθώ με το Lewis-Max. Αντικειμενικά μιλώντας η πιθανότητες είναι όσες και αυτές του να πετύχεις αν το νόμισμα έρθει κορώνα ή γράμμα. Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο ρίσκο, ιδιαίτερα σε ένα βροχερό αγώνα.

 

Τερματισμός στους βαθμούς: Έχει βρει την ησυχία του ο Vettel

Ήρεμος και σταθερά αποδοτικός φαίνεται να είναι ο Vettel με την μετακόμιση και εγκατάστασή του στα garage της Aston Martin. Μόνιμα φέτος βρίσκεται περί την 12 θέση με σπάνιες αλλά καλές εμφανίσεις μέχρι και στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η βροχή είναι για τους έμπειρους και σίγουρα πλέον και ο Vettel κατατάσσετε στην κατηγορία των βετεράνων. Επομένως με δεδομένα καιρού και την μέχρι τώρα απόδοση του νεότερου νικητή της F1, πιστεύω πως το 2.20 της Bet365 είναι αρκετό ώστε να πονταριστεί.

 

Ένα σχόλιο για το Russian Grand Prix. Πόνεσε πολύ το κοκκίνισμα στο βάθρο και νίκη του Norris. Ήταν μεγάλο δοκάρι. Το διάλειμμα από τότε όμως ήταν αρκετό ώστε να συνέλθουμε ψυχολογικά και πνευματικά για να συνεχίσουμε δριμύτεροι.

Το σημερινό δελτίο καιρού δεν μας επιτρέπει μεγαλύτερο άνοιγμα. Πιθανότατα λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, όπου θα έχουμε πιο καθαρή εικόνα για τα κέφια του καιρού στην Κωνσταντινούπολη, να υπάρξει κάποια ενημέρωση σε Twitter και Telegram.

Κλασικά και σήμερα στις 23:30 θα έχουμε στοιχηματοκουβέντα με φόντο τα προκριματικά παρέα με Θάνο Καλόγηρο και Άγγελο Αναστόπουλο στο BetRadio by Novibet.

 

(οι επιλογές μου)

Νικητής προκριματικών: Charles Leclerc (16.00)/Novibet/5 units

 

(early)

Τερματισμός στην 10-άδα: Sebastian Vettel (2.20)/Bet365/15 units

 

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend