Spanish Grand Prix: Η ώρα της 100ης pole position

Από: Jim Kiromitis

08/05/2021

Μετά τον αδιάφορο αγώνα της Πορτογαλίας, το tour μεταφέρεται λίγο πιο ανατολικά στην Ισπανία. Εχθές στα ελεύθερα δοκιμαστικά, τα ασημένια βέλη έδειξαν την πολυετή εμπειρία που έχουν στο σιρκουί της Καταλονίας δείχνοντας μας μια εικόνα που θύμιζε 2019. Σε αντίθεση με την Mercedes η Red Bull δεν φάνηκε τόσο έτοιμη σε ένα απαιτητικό σιρκουί, καθώς φάνηκε σαν να βρισκότανε ακόμη σε ένα πρώιμο στάδιο δοκιμής. Θετικές εξελίξεις από Ferrari και Alpine οι οποίες βλέποντας την McLaren να καλπάζει ανενόχλητη στην 3η θέση, όφειλαν να αντιδράσουν. Κάπως έτσι θα ξεκινήσουμε το στοιχηματικό μας Σαββατοκύριακο στο 4ο κατά σειρά Grand Prix της χρονιάς.

 

Νικητής Προκριματικών: Ήρθε η ώρα για την 100η

Το σιρκουί της Καταλονίας είναι το κατάλληλο για να δει μια ομάδα, ποια είναι η πραγματική δύναμη και ποιες η ικανότητες του μονοθέσιου της. Πολλές στροφές, κάθε μορφής, μεγάλες ευθείες και ταχύτητες μέχρι και 328 χλμ./ώρα. Η Mercedes φαίνεται να βρήκε τον παλιό καλό εαυτό της την στιγμή που η Red Bull στον τελευταίο αγώνα, κάπου έχανε λάδια… Ο sir Lewis φέτος βασίζεται κυρίως στην οδηγικές του ικανότητες καθώς θα ήταν άδικο να πει κανείς ότι η Mercedes έχει κλάσης ανώτερο μονοθέσιο από αυτό της Red Bull όπως θα λέγαμε πέρυσι. Είναι ικανός να κάνει το outplay στον πολλά υποσχόμενο Max Verstappen που ακόμη ωστόσο δεν είναι σε θέση να κοντράρει τον Βρετανό. Γενναιόδωρο θεωρώ το 2.00 της Novibet στον Lewis και με αυτό το σημείο θα ανοίξουμε το Spanish Grand Prix.

 

Διαφορά νίκης προκριματικού: Η χρονιά ευνοεί το under

Όπως είδαμε και στα 2 προηγούμενα Grand Prix και προαναφέραμε, τα μονοθέσια των πρώτων θέσεων φέτος, δεν έχουν τόσο μεγάλες αποκλίσεις. Η διαφορά νίκης δεν ξεπερνούσε το μισό δέκατο κάτι που σε κάθε περίπτωση έδινε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον αγώνα. Κάτι παρόμοιο αναμένω να συμβεί και σήμερα. Είτε το rivalry είναι μεταξύ Lewis και Max είτε στο παιχνίδι πέσει και ο προηγούμενος poleman Valtteri, η διαφορά νίκης δεν θα ξεφύγει. Και γενικά δεν θα ξεφεύγει φέτος. Σύντομα αναμένω το 2.10 που δίνουν σήμερα οι στοιχηματικές να αποδεκατιστεί στο 1.70. Μέχρι τότε όπως εμείς θα το εκμεταλλευτούμε. Under 0.1 sec για διαφορά νίκης προκριματικού.

 

Η2Η προκριματικού: Δυάδα με Ocon και Leclerc στην ενίσχυση

Esteban Ocon-Fernando Alonso

Ο Esteban φέτος δίνει πολύ θετικά αποτελέσματα και αρχίζει να υπόσχεται μια καριέρα στην F1 που θα μείνει σε αρκετούς. Με εξαίρεση το πρώτο Grand Prix της χρονιάς, ο Ocon αφήνει με διαφορά πίσω του τον Alonso στα προκριματικά γεγονός που δεν δικαιολογεί την ισόποση μοιρασιά των αποδόσεων. Ναι μεν φάνηκε πως ο Alonso έδειξε να βελτιώνεται και να προσαρμόζεται στα παλιά του παπούτσια, ωστόσο στα μάτια που ο Ocon συνεχίζει ακάθεκτος να γίνεται ολοένα και καλύτερος. Στην μεταξύ τους διαμάχη θα επιλέξω τον Ocon στο 1.87

 

Charles Leclerc-Carlos Sainz

Μια επιλογή αποκλειστικά για να ξεπεράσουμε τον διπλασιασμό. Ανώτερος εδώ ο Charles και απολύτως λογική η χαμηλή τιμή στην οποία προσφέρεται. Ωστόσο θεωρώ πως είναι το λιγότερο ανταγωνιστικό rivalry ομόσταυλων καθώς φαίνεται ότι ο Sainz βρίσκεται ακόμη σε στάδιο πειραματισμού και σε αντίθεση με τον Μονεγάσκο, δεν είναι έτοιμος να φέρει τα εξίσου καλά αποτελέσματα. Εύκολα εδώ θα κινηθούμε στον άσο, κλείνοντας μια δυάδα στο 2.39 της Stoiximan.

 

Για περισσότερα τα λέμε σε Twitter και Telegram.

 

(oι επιλογές μου)

Νικητής προκριματικών: Lewis Hamilton (2.00)/15 units/ Novibet

Διαφορά νίκης προκριματικού: Under 0.1 sec (2.10)/15 units/Novibet

H2H προκριματικού

Esteban Ocon-Fernando Alonso: Esteban Ocon

Charles Leclerc-Carlos Sainz: Charles Leclerc

Συνολική απόδοση (2.39)/Stoiximan/10 units

 

 

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend