Russian Grand Prix: Εγκληματικό το 1.90 με τα φώτα και πάλι στην McLaren

Από: Jim Kiromitis

26/09/2021

Για ακόμη μια φορά, ένας εκπληκτικός αγώνας που μας έχει ήδη συνεπάρει από τα προκριματικά. Ένα τετ-α-κε του Lewis και επαφή της εμπρός αεροτομής ήταν αρκετά ώστε να χαραμίσει για ακόμη μια φορά την ευκαιρία να εξασφαλίσει μια διαφορά ασφαλείας από τον Verstappen. Και πάνω που βλέπαμε τον Lewis να αλλάζει την αεροτομή, πολύ έξυπνα άλλες ομάδες αλλάξανε τα πράσινα ελαστικά και είδαμε χρόνους που δεν πιστεύαμε. Poleman για πρώτη φορά, Lando Norris. Τον βλέπαμε να έρχεται και δεν καταλάβαμε ότι έφτασε κιόλας. Και γίνεται ακόμα καλύτερο με Sainz στην 2η θέση και Russell στην 3η. Επαναλαμβάνω, Russell στην 3η. Από εκεί και πέρα ήταν ο Hamilton που απέδειξε ξανά πως στα δύσκολα λυγίζει και ακριβώς πίσω του στην 5η ο Ricciardo. Τέλος πριν αρχίσουμε τα σημεία της ημέρας, να υπενθυμίσω τους Verstappen και Leclerc που εκκινούν από την 20η και 19η θέση αντίστοιχα ελέω αλλαγή στον κινητήρα. Κυρίες και Κύριοι, ξεκινάμε.

 

Νικητής αγώνα: Με το “χωρίς Lewis” γίνεται ακόμα πιο εύκολο

Φαβορί οι στοιχηματικές θεωρούν τον Lewis. Εγώ διαφωνώ. Φαβορί σήμερα είναι ο Lando. Ένας Lando που έχει καταφέρει πολλάκις να κρατήσει πίσω του τον Lewis για πάρα πολλούς γύρους σε σημείο ώστε ο Lewis να ονειρεύεται την πίσω αεροτομή του Norris. Επιπλέον εκκινώντας από την 4η θέση ο Lewis έχει να ξεπεράσει, είτε κατά την εκκίνηση είτε μετέπειτα, 2 ακόμη πιλότους που δεν έχουν να χάσουν τίποτα στο πρωτάθλημα φέτος. Carlos και Russell θα τα δώσουν όλα για podium. Έκτος αν ακούσει για πρώτη φορά ο George στο radio την κλασική φράση «Hello George, it’s James». Η νίκη του Lando προσφέρεται στο υψηλό 3.85. Ωστόσο για να είμαστε καλυμμένοι και στην περίπτωση που, ο Lewis καταλάβει τι χάνει και μπει σε god mode για να κερδίσει τον αγώνα, θα πάρουμε νίκη χωρίς τον Hamilton. Στον Norris πάλι στο 2.25 της Novibet.

 

Τερματισμός στο βάθρο: Εγκληματικό το 1.90

Θα αναλύσουμε το παρακάτω σημείο, σαν μια μαθηματική πρόταση με εις άτοπο επαγωγή.

Έστω ότι ο Norris δεν κερδίζει τον αγώνα και δεν βγαίνει καν εντός 3-άδας. Με την κατάσταση που έχει το μονοθέσιο της McLaren αλλά και ο ίδιος ο Lando Norris αυτό σημαίνει πως κάτι θα πάει πολύ λάθος. Χαρακτηριστικά αναφέρω μερικά πιθανά σενάρια όπως επαφή κατά την εκκίνηση, κάποιο τετ-α-κε ή μπλοκάρισμα και ίσως κάποιο λάθος κατά το pit stop. Τα περισσότερα οδηγούν σε DNF. Το να μην καταταχθεί ο Norris προσφέρεται σε απόδοση 5.00 που σε καμία περίπτωση δεν είναι στο συμπλήρωμα του 1.90 (αλλά ούτε καν κοντά σε αυτό).
Επομένως βάση απόδοσης ο αρχικός μας ισχυρισμός καταλήγει σε άτοπο. Ορίστε λοιπόν το top pick της ημέρας. Lando Norris στο βάθρο στο 1.90 της Novibet. Τεράστια αξία εδώ.

 

 

Τερματισμός στην 6-άδα: Εύκολα στο 2.00 ο Αυστραλός

Έρχεται από μια επική νίκη στον ναό της ταχύτητας. Η ομάδα του μετά από πολλά χρόνια σημείωσε το 1-2 και αυτή την στιγμή σαρώνει τα πάντα όσο οι 2 πρωτοπόροι τρώγονται μεταξύ τους. Όλα ανοιχτά για τον Daniel Ricciardo που θα εκκινήσει σήμερα από την 5η θέση και κάπου εκεί πιστεύω και θα τερματίσει. Το μονοθέσιο του Russell που θυμίζω πως εκκινά 3ος, δυστυχώς δεν είναι ικανό να τον κρατήσει για πολύ ώρα μέσα στην 5άδα. Να θυμίσω εδώ το early που έχουμε πάνω στον George και τον τερματισμό του στους βαθμούς στο 2.87. Επομένως ο Ricciardo μπορεί εύκολα να εδραιωθεί σε απόσταση αναπνοής από το βάθρο (και γιατί όχι μέσα σε αυτό). Είναι αυτή την στιγμή ο πιλότος με την καλύτερη ψυχολογία, ίσως μετά τον Norris. Εύκολα ποντάρουμε στο 2.00 της Novibet και πάλι στην κατάταξη του Daniel εντός 6-άδας.

 

Ταχύτερος γύρος: Max vs Bottas

Δυο πιλότοι που προς το τέλος του αγώνα, λογικά θα έχουν αποκτήσει απόστασης ασφαλείας από τον αμέσως προηγούμενό τους και θα κυνηγήσουν τον ένα αυτό επιπλέον βαθμό. Ο Max από την μια, εκκινώντας τελευταίος θα σημειώσει σίγουρα αρκετούς ταχύτερους γύρους, ευνοημένος και από το slip stream τον πιο αργών μονοθέσιων αλλά και από την πίεση του ίδιου να αναρριχηθεί σε θέση αρκετά καλή ώστε να μην μείνει πίσω στο πρωτάθλημα. Από την άλλη έχουμε τον Valtteri Bottas που όπως ξαναείπαμε, από την ανακοίνωση την μεταγραφής του στην Alfa Romeo έχει βρει τον παλιό καλό του εαυτό. Σύντομα πιστεύω πως θα κατασταλάξει σε μια θέση, ίσως και μέσα στο βάθρο και θα αναπτύξει εκεί διαφορά μεγαλύτερη από ένα pit stop το οποίο θα κάνει λίγο πριν την λήξη του αγώνα για να πάρει την μωβ ένδειξη δίπλα στον όνομα του. Πιο άρτια μου μοιάζει η δεύτερη περίπτωση όπου και θα ποντάρουμε ζητώντας τον Valtteri να σημειώσει τον ταχύτερο γύρο.

 

Αυτά για ένα πολύ ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο Grand Prix που άλλες φορές θα περιμέναμε βαρετό. Εμείς συνεχίζουμε να τα λέμε από Twitter και Telegram για περισσότερα σημεία και σχόλια για τον αγαπημένο μας μοτοσπόρ.

 

Καλημέρα σε όλους!

 

 

(οι επιλογές μου)

Νίκη χωρίς Hamilton : Lando Norris (2.25)/20 units

Τερματισμός στο βάθρο: Lando Norris (1.90)/40 units

Τερματισμός στην 6-άδα: Daniel Ricciardo (2.00)/25 units

Ταχύτερος γύρος: Valtteri Bottas (4.00)/10 units

(όλα τα παραπάνω σημεία παιγμένα στην Novibet)

 

(early) Τερματισμός στους βαθμούς: George Russell (2.87)/Bet365/15 units

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend