Προγνωστικά μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 22/10

Από: Openmind

21/10/2012

Το μεγαλύτερο ντέρμπι των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων μπάσκετ ήρθε νωρίς φέτος! Στην δεύτερη μόλις αγωνιστική, οι δύο "καινούριες" ομάδες θα πρέπει να δείξουν-αποδείξουν πράγματα; Ή μήπως είναι πολύ νωρίς ακόμα;

 

Θα ξεκινήσω λέγοντας πως και ο Παναθηναϊκός αλλά και ο Ολυμπιακός προσπαθούν να κάνουν μία νέα αρχή. Για τον Ολυμπιακό αυτή η νέα αρχή έχει να κάνει κυρίως με την νοοτροπία και την διατήρηση στο επίπεδο των τίτλων, ενώ για τον Παναθηναϊκό, η νέα αρχή αφορά τα πάντα! Η ομάδα των πρασίνων αποχαιρέτησε τον κόουτς Ομπράντοβιτς ο οποίος δημιούργησε και μεγαλούργησε στην ομάδα αυτή για πάνω από 10 χρόνια. Καινούριος προπονητής λοιπόν ο κόουτς Πεδουλάκης και καινούριοι παίκτες, αφού οι μόνοι που παρέμειναν είναι οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη, δεν διαφοροποίησε ιδιαίτερα το ρόστερ του. Αντιθέτως, κράτησε σχεδόν όλους τους παίκτες και παράλληλα απέκτησε τον έμπειρο πλέον Στράτο Περπέρογλου. Η μόνη σημαντική αλλαγή ήταν αυτή του προπονητή, αφού ο κόουτς Μπαρτζώκας κλήθηκε να καλύψει το κενό του κόουτς Ίβκοβιτς. Ο Σέρβος κόουτς κατάφερε να κάνει ολόκληρη την Ευρώπη να παραμιλά και να θαυμάζει την νεανική του ομάδα κατακτώντας την Ευρωλίγκα! Παράλληλα, κατέκτησε μετά από 14 χρόνια το πρωτάθλημα Ελλάδος!

   Γίνεται κατανοητό λοιπόν στους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ πως είναι πολλές οι δυσκολίες και για τις δύο ομάδες να παραμείνουν στο υψηλότατο επίπεδο. Κάτι που φάνηκε και στους δύο πρώτους τους αγώνες για την Ευρωλίγκα. Είδαμε πως οι άμυνες δεν βρίσκονται σε καλό επίπεδο και μάλιστα δέχονται πολλά εύκολα καλάθια. Η απαραίτητη χημεία δεν έχει έρθει αφού εκτός από τους νέους παίκτες, υπάρχουν και νέοι προπονητές με διαφορετικές φιλοσοφίες από τους προκατόχους τους. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ πως πέρα από τα αμυντικά προβλήματα έχει να λύσει και κάποια επιθετικά αφού, η περιφέρειά του κυρίως, δεν έχει παίκτες με προσωπικότητα ή  δεν έχουν προσαρμοστεί ακόμα ίσως. Ο Διαμαντίδης αποτελεί το Α και το Ω τόσο σε οργανωτικό όσο και σε εκτελεστικό-δημιουργικό επίπεδο. Τεράστια η βοήθεια του Σοφοκλή Σχορτσιανίτη καθώς βρίσκεται σε υψηλή πνευματική και σωματική φόρμα.Μεγάλο συν και η "αναγέννηση" του Τσαρτσαρή! Από τις μεταγραφές που έγιναν, ξεχωρίζω τους Πάνκο και Μπράμος μέχρι στιγμής.

Ο Ολυμπιακός πρόσθεσε έναν παίκτη που βοηθά πολύ μέχρι στιγμής και είναι ο Στράτος Περπέρογλου. Αυτό βέβαια έχει μειώσει τον χρόνο συμμετοχής του Κώστα Παπανικολάου αλλά δίνει πολλές λύσεις στον κόουτς Μπαρτζώκα. Ανησυχητική είναι η μέχρι τώρα αγωνιστική κατάσταση του Ντόρσεϊ ( αν και αντιμετώπιζε κάποια προσωπικά προβλήματα και είναι λογικό να τον επηρέασαν) ενώ η προσθήκη του Μαυροειδή προσδίδει δύναμη στα ριμπάουντ και βοήθεια στην άμυνα των ψηλών.

 Χωρίς να προχωρήσω σε περαιτέρω ανάλυση, πιστεύω πως το αυριανό παιχνίδι θα είναι γεμάτο άγχος και για τις δύο ομάδες αφού η πίεση των φιλάθλων τους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Δίνω ένα μικρό προβάδισμα στην νίκη του Παναθηναϊκού λόγω έδρας και λόγω Σχορτσιανίτη, αλλά δεν μπορώ να είμαι σίγουρος για τίποτα. Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα θα παίξει η ψυχραιμία και η διαχείριση ενός τέτοιου αγώνα από τους δύο προπονητές! Πεδουλάκης και Μπαρτζώκας είναι "πρωτάκια" για αυτό το ντέρμπι οπότε η πνευματική τους κατάσταση θα μετρήσει πολύ. Αναμένω ένα σκληρό παιχνίδι και αμφιβάλλω αν θα καταφέρει το σκορ να φτάσει πάνω από τους 150πόντους... Διαμαντίδης, Σπανούλης, Σχορτσανίτης, Τσαρτσαρής και Περπέρογλου πιστεύω πως θα τραβήξουν το σκορ για τις δύο ομάδες.

Εύχομαι να απολαύσουμε ένα όμορφο παιχνίδι!

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend