Portuguese Grand Prix (25/10) : Mercedes στην κορυφή και λίγοι στον τερματισμό.

Από: Jim Kiromitis

25/10/2020

Πρώτος ο Hamilton όπως είχαμε προβλέψει ωστόσο κατά 0.098 δευτ. εκτός της επιλογής μας. Πραγματικό tryhard από πλευράς Bottas, ο οποίος παρά το γεγονός ότι έδωσε το 150% του εαυτού του, συμβιβάστηκε για ακόμη μια φορά με την 2η θέση. Το έχουμε ξαναπεί. Μονόδρομος για τον Lewis το πρωτάθλημα. Εξαιρετική για ακόμη μια φορά η εμφάνιση του Charles ο οποίος σήμερα θα εκκινήσει από την 4η θέση ακριβώς από την 3αδα της κορυφής (Lewis, Valtteri, Max) και μπροστά από Perez, Albon και τις 2 McLaren. Στο διπλανό garage όμως, κακή για ακόμη μια φορά η εμφάνιση του Γερμανού πρώην πρωταθλητή. 15ος ακριβώς μια θέση πίσω από τον George Russell, η πορεία του οποίου είναι ξεκάθαρα αύξουσα. Με φόντο τα παραπάνω, πάμε να δούμε τι περιμένουμε σήμερα.

 

Δίδυμο κορυφής: Δεν θα αφήσει ο Bottas τον Hamilton να ξεφύγει.

Προσωπικά δεν βλέπω ανταγωνισμό για την πρώτη θέση. Όπως και πολλοί από εσάς άλλωστε. Το όλο θέμα θα κριθεί στο εάν καταφέρει ο Valtteri να κρατήσει τον Verstappen πίσω του. Ο Ολλανδός έχει εντυπωσιάσει στα τελευταία Grand Prix όπου και αποτελεί τον μόνο κίνδυνο για τον οποίο ανησυχεί ο Toto Wolff. Σήμερα όμως το σιρκουί στο Algarve δεν του είναι γνωστό και μάλιστα οι απότομες υψομετρικές διαφορές θα κάνουν το έργο τον πιλότων λίγο πιο δύσκολο. Με δεδομένα αυτά δεν θεωρώ πως θα καταφέρει να βγάλει εύκολα κάποια επίθεση και να απειλήσει τον Valtteri ο στόχος του οποίου, όπως δήλωσε, είναι η πρώτη θέση. Θα τον εμπιστευτώ, και θεωρώντας πως θα προσπαθήσει να έχει καθ’ όλη  την διάρκεια του αγώνα τον πρωταθλητή Lewis σε απόσταση βολής ίσως και να καταφέρει κάτι. Με γνώμονα αυτά, θα επιλέξουμε ως δίδυμο κορυφής τους Lewis και Valtteri στο 1.90 και επίσης την διαφορά νίκης να είναι κάτω από 5 δευτ. στο 2.80 στην Stoiximan.

 

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Νέο σιρκουί, νέα δεδομένα, αρκετά DNF.

Νέο σιρκουί, απαιτητικό και πάνω απ’ όλα, δύσκολο. Όπως φάνηκε φέτος, οι πιλότοι στα καινούργια για αυτούς σιρκουί, παραμένουν το ίδιο επιθετικοί και δυναμικοί. Αυτό ωστόσο φάνηκε να έχει ως αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να καταλήγουν εκτός πίστας κάτι που προφανώς προκύπτει από μικρά στιγμιαία λάθη. Έτσι ακριβώς περιμένω και σήμερα τα πράγματα σε ένα σιρκουί που θα το χαρακτήριζα και roller-coaster. Γρήγορες ευθείες οι οποίες τελειώνουν με τυφλές στροφές, μεγάλες υψομετρικές διαφορές και πολύ μεγάλα φρεναρίσματα. Οι προσπεράσεις θα δοκιμαστούν σε διάφορα σημεία του σιρκουί κάτι που σίγουρα θα οδηγήσει σε συγκρούσεις. Αναμένω αρκετά DNF και θεωρώ πως το under 15.5 στο 2.35 της Stoiximan το καλύπτει πλήρως και προφανώς εκεί θα το επιλέξουμε.

 

Με αφορμή το παραπάνω και την πολύ καλή 14η θέση από την οποία θα εκκινήσει σήμερα ο Russell, θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον νεαρό Βρετανό να κατακτήσει τον πρώτου του βαθμό, που τόσες φορές φέτος έχασε κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια. Η αλήθεια είναι ότι του αξίζουν βαθμοί και πως η νέα ηγεσία της ομάδας, αυτό ακριβώς είναι που θέλει να δει από αυτόν. Στο 5.00 κοστολογεί η Stoiximan το ενδεχόμενο ο Russell να τερματίσει στους βαθμούς. Δικαιολογημένη απόδοση αλλά θεωρώ πως αξίζει να του εμπιστευτούμε μερικές μονάδες.

 

Να μην καταταχθεί: Ζόρια για Red Bull και Haas.

Αν και σαν επιλογή δεν είναι και η πιο ευχάριστη, όπως προανέφερα σε νέες πίστες τέτοιου είδους, θεωρώ πως φέτος το πιο θα τερματίσει έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από το ποιος θα κερδίσει. Έτσι θα κινηθούμε στα κλασσικά και γνωστά μονοπάτια στα οποία θα επιλέξουμε το φαβορί της στήλης Kevin Magnussen να μην καταφέρει να τερματίσει και για κάλυψη, να μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της Haas. Στο 2.80 και 2.35 αντίστοιχα. Να θυμίσω σε αυτό το σημείο ότι αμφότεροι οι οδηγοί της Haas δήλωσαν την αποχώρησή τους από την ομάδα με το πέρας της φετινής χρονιάς, κάτι που ίσως του κάνει να πιεστούν να δείξουν πως αξίζει να μείνουν στην πρώτη κατηγορία και να οδηγηθούν έτσι σε αβίαστα λάθη.

Η δεύτερη ομάδα για την οποία τρέφω αμφιβολίες για τον εάν καταφέρει να τερματίσει με δυο μονοθέσια είναι η Red Bull. Αμφότεροι οι Verstappen και Albon έχουν τιμήσει πρόσφατα το DNF σημειώνοντας σαν ομάδα 3 DNF στα τελευταία 4 Grand Prix. Πολύ καλό το 2.50 της συγκεκριμένης επιλογής η οποία θα είναι και η τελευταία αυτή της εβδομάδας.

 

(οι επιλογές μου)

Κυριακή 25/10 16:10

Δίδυμο κορυφής: Lewis και Valtteri (1.90)/10 units

Διαφορά νίκης: Κάτω από 5 δευτ. (2.80)/5 units

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: under 15.5 (2.35)/7 units

Nα τερματίσει στους βαθμούς: George Russell (5.00)/3 units

Να μην καταταχθεί: Kevin Magnussen (2.80)/5 units

Nα μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο: Haas (2.35)/7 units

Nα μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο: Red Bull (2.50)/7 units

(early) Και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς: McLaren (1.75)/12 units

 

Όλα τα σημεία είναι απο Stoiximan .

Καλή επιτυχία σε όλους.

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend