Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου 2012, τουρνουά μπάσκετ προγνωστικά day2(31/07)

Από: Openmind

30/07/2012

  Μετά το τέλος της πρώτης αγωνιστικής του τουρνουά μπάσκετ, των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, βγάλαμε κάποια συμπεράσματα για την κατάσταση των ομάδων αλλά και τι πρέπει να περιμένουμε από την συνέχεια...

  Καταρχήν να πούμε πως στοιχηματικά πετύχαμε το +7,5 της 1ης περιόδου των Γάλλων απέναντι στην Αμερική. Αντιθέτως, οι Βραζιλιάνοι ζορίστηκαν περισσότερο από όσο περίμενα και τελικά δεν κατάφεραν να πιάσουν το -6 χάντικαπ αφού κέρδισαν με 4 πόντους.

  Στα αγωνιστικά συμπεράσματα τώρα.. Οι Αμερικάνοι έδειξαν πως διαθέτουν ένα βαθύ ρόστερ και πως η έλλειψη ποιοτικών ψηλών δεν πρόκειται να τους δημιουργήσει προβλήματα. Τουλάχιστον όχι απέναντι σε ομάδες όπως η Γαλλία. Σε επίπεδο μπάσκετ και τακτικής, θεωρώ πως είναι άσχημη η εικόνα των αμερικανών και σίγουρα χειρότερη από τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει διάθεση από όλους τους παίκτες να συνεισφέρουν στην άμυνα, κάτι που είναι λογικό αφού από το 2006 και μετά οι περισσότεροι από αυτούς τους παίκτες κέρδισαν τίτλους, ωρίμασαν και άλλαξαν...νοοτροπία. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κερδίζουν με την μέγιστη δυνατή διαφορά και σίγουρα στο μυαλό παικτών και staff είναι να πιάσουν τα νούμερα της ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ Dream Team. Και ίσως να θέλουν να κλείσουν όλους τους αγώνες χωρίς να καλέσει timeout ο coach K όπως έκανε πρώτη η Dream Team. 

H Dream Team to 1992 και τα παιχνίδια της:

USA116Angola48
USA103Croatia70
USA111Germany68
USA127Brazil83
USA122Spain81
USA115Puerto Rico77
USA127Lithuania76
USA117Croatia85

Η Γαλλία προσπάθησε αρκετά και έδειξε κάποιες από τις αδυναμίες των Αμερικάνων αλλά δεν διαθέτει τόσο ισχυρές προσωπικότητες και παίκτες killers από μακρινή απόσταση. Σημαντικό στοιχείο τα αρκετά λάθη των Γάλλων που έδωσαν την ευκαιρία στους αμερικάνους να βάλουν εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό.

  Το παιχνίδι που απήλαυσα πάντως ήταν αυτό μεταξύ της Αργεντινής και της Λιθουανίας! Οι Αργεντίνοι παίζουν εκπληκτικό και σύγχρονο μπάσκετ. Παίκτες με υψηλότατο IQ, με μαχητικότητα και πάθος, με φοβερό κλίμα στην ομάδα και με παιχταράδες! Μέχρι στιγμής αποδίδουν το πιο ελκυστικό θέαμα και πιστεύω πως είναι η μόνη ομάδα που πραγματικά μπορεί να κερδίσει τους Αμερικάνους. Η Λιθουανία παρότι διαθέτει παίκτες με ταλέντο και εμπειρία, δεν είναι δεμένο σύνολο και δεν έχει σταθερή παικτική και ψυχολογική απόδοση!

  Το παιχνίδι Ρωσίας-Μεγ.Βρετανίας θεωρώ πως είναι ανάξιο αναφορά καθώς η Μεγ.Βρετανία είναι πολύ χαμηλού μπασκετικού επιπέδου ενώ η Ρωσία είναι καλή και έμπειρη, αλλά όχι θεαματική ομάδα. Οι Ισπανοί δεν βρήκαν αντίσταση απέναντι στους "λίγους" κινέζους ενώ η Τυνησία και η Νιγηρία είχαν το δικό τους ντέρμπι τελικά!

Για τα αυριανά παιχνίδια, Τρίτη (31/07), έχω να προτείνω τα εξής:

Κίνα-Ρωσία χάντικαπ 1ης περιόδου +4,5 για την Κίνα με απόδοση 1.90

Λιθουανία-Νιγηρία χάντικαπ 1ης περιόδου -2,5 για την Λιθουανία με απόδοση 1.90

Αρκετά υψηλά τα σκορ για πρεμιέρα χτες, οπότε βλέπω και κάποια ακόμα να έρχονται...στην δεύτερη αγωνιστική.

Γαλλία-Αργεντινή OVER 154,5πόντοι με απόδοση 1.980

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend