Ολυμπιακοί αγώνες 2012 Λονδίνο, Τουρνουά μπάσκετ

Από: Openmind

20/07/2012

  Μία εβδομάδα ακριβώς έχει απομείνει μέχρι την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Το εναρκτήριο παιχνίδι όμως για το άθλημα του μπάσκετ θα γίνει στις 29 Ιουλίου και θα είναι μεταξύ της Νιγηρίας και της Τυνησίας.

  Δυστυχώς, η Εθνική Ελλάδος δεν θα συμμετέχει σε αυτή την διοργάνωση αφού στο προολυμπιακό τουρνουά, που έγινε στην Βενεζουέλα, δεν μπόρεσε να πάρει το εισιτήριο και αποκλείστηκε από την Νιγηρία. Αντιθέτως, Νιγηρία, Ρωσία και Λιθουανία πήραν το εισιτήριο και θα βρίσκονται στο Λονδίνο. Να εξηγήσουμε όμως συνοπτικά το σύστημα διεξαγωγής όσον αφορά το μπάσκετ. 

Δύο όμιλοι των 6 ομάδων όπου κάθε ομάδα θα δώσει από ένα παιχνίδι με αντίπαλο όλες τις ομάδες του ομίλου της. Οι 4 καλύτερες ομάδες θα προκριθούν στην επόμενη φάση και εκεί τα παιχνίδια θα είναι νοκ άουτ.

Όμιλος Α': Αργεντινή, Γαλλία, Τυνησία, Ην.Πολιτείες Αμερικής, Νιγηρία, Λιθουανία

Όμιλος Β': Αυστραλία, Βραζιλία, Κίνα, Ισπανία, Μεγάλη Βρετανία, Ρωσία

  Μεγάλο φαβορί για ακόμα ένα τουρνουά είναι φυσικά η ομάδα της Αμερικής με τους NBAers, αν και με κάποιες σημαντικές απουσίες. Οι Ισπανοί φυσικά θα κατέβουν πλήρεις και θέλουν τουλάχιστον την συμμετοχή στον τελικό όπως συνέβη και το 2008 στο Πεκίνο. Η Γαλλία, η Αργεντινή και η Βραζιλία θεωρώ πως είναι οι αμέσως καλύτερες ομάδες μετά την Αμερική και την Ισπανία, ενώ η Ρωσία με την Λιθουανία θα προσπαθήσουν να κάνουν την έκπληξη. Τέλος, οι ομάδες που πιστεύω δεν θα καταφέρουν να προκριθούν στην επόμενη φάση είναι η Κίνα, η Μεγάλη Βρετανία, η Τυνησία και η Νιγηρία. Επειδή όμως έχουμε αρκετές ημέρες μέχρι να ξεκινήσουν οι αγώνες, θα ασχοληθούμε αναλυτικότερα σε επόμενο άρθρο με την κάθε ομάδα ξεχωριστά αλλά και στοιχηματικά!

Μέχρι τότε σας αφήνω με ένα ωραίο βίντεο από τον εκπληκτικό τελικό του 2008 μεταξύ της Αμερικής και της Ισπανίας. Ένα παιχνίδι που συγκαταλέγεται στα  πιο θεαματικά της ιστορίας του μπάσκετ θεωρώ.

 

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend