Μπάσκετ (22/02): Να... διασκεδάσει τις εντυπώσεις η Ελλάδα

Από: The Answer

22/02/2021

Ολοκληρώνεται η προκριματική φάση του Eurobasket 2022. Ματς... τελικοί, αλλά και αρκετά διάφορα όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια.

*Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε ομίλους. Στην τελική φάση του Eurobasket 2022 θα περάσουν οι 3 πρώτες από τις 4 του κάθε group, εκτός από τους ομίλους των διοργανωτών (Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία). Εκεί θα περάσουν οι 2 πρώτες.

Εσθονία - Β. Μακεδονία: Η Β. Μακεδονία πήρε σπουδαία νίκη πριν από μερικές ώρες στο παιχνίδι με την Ιταλία (87-78) και με απολογισμό 1-4, είναι... ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης στην τελική φάση του Eurobasket 2022. Βλέπετε, η Εσθονία είναι στο 2-3, συνεπώς αυτό που χρειάζονται οι -τυπικά- φιλοξενούμενοι είναι να πάρουν τη νίκη με 10 ή παραπάνω πόντους, καθώς στον πρώτο γύρο είχαν χάσει με 72-81. Ποιοτικά, έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, καθώς βελτιώθηκαν σημαντικά με τον Γουάιλι (σέντερ) στο ρόστερ τους και έχουν φουλ ψυχολογία μετά τη νίκη επί της Ιταλίας. Οι Εσθονοί θα παλέψουν, αλλά δεν έχουν λύσεις και στο τέλος περιμένουμε να χάσουν. Παρόλα αυτά, το 1.55 του διπλού κρίνεται unfair για ποντάρισμα και η αξία βρίσκεται στο over 152,5. Βλέπετε, το γεγονός πως η Β. Μακεδονία κυνηγάει και τη διαφορά είναι αρκετά πιθανό να οδηγήσει σε γρήγορες επιθέσεις στα τελευταία δευτερόλεπτα και σε φάουλ για να σταματήσει ο χρόνος! Έτσι κι αλλιώς, πάντως, είναι ομάδες που τους αρέσει να τρέχουν (σ.σ. η Εσθονία σκοράρει 75 πόντους ανά αγώνα και δέχεται 83.8, η Β. Μακεδονία μετράει 77.4 πόντους υπέρ και 84.4 πόντους κατά ανά ματς), συνεπώς το over δεδομένα αξίζει ποντάρισμα.

Λετονία - Ελλάδα: Παιχνίδι για τον 8ο όμιλο, με τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα. Η Λετονία έχασε με 65-66 από τη Βουλγαρία κι έμεινε εκτός Eurobasket 2022, η Ελλάδα έχασε με κάτω τα χέρια από τη Βοσνία (69-84) αλλά έχει ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή της στην τελική φάση και δοκιμάζει κυρίως νέα πρόσωπα. Βέβαια, οι διεθνείς μας θέλουν να βελτιώσουν την άσχημη εικόνα του τελευταίου αγώνα γι' αυτό και θεωρούμε πως θα βγάλουν αντίδραση. Οι Λετονοί διαθέτουν ορισμένους πολύ πιο έμπειρους παίκτες, παράλληλα, όμως, είναι απογοητευμένοι από την αποτυχία τους κι αυτό θα μετρήσει... Με το χάντικαπ υπέρ μας, θα βάλουμε το διπλό στην τελική διαλογή, καθώς η Ελλάδα έχει το ταλέντο να παρουσιαστεί τουλάχιστον ανταγωνιστική κι ενδεχομένως να είναι και η μοναδική ομάδα του ζευγαριού με κίνητρο...

Μαυροβούνιο - Γερμανία: Τέλος, θα κρατήσουμε το over στο παιχνίδι της Γερμανίας με το Μαυροβούνιο. Οι Γερμανοί ως διοργανωτές έχουν ήδη εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση του Eurobasket 2022. Οι Μαυροβούνιοι από την άλλη είναι απογοητευμένοι, καθώς απέτυχαν να πάρουν την πρόκριση και ουσιαστικά δεν έχουν κίνητρο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Γι' αυτό και αποφασίσαμε να κοιτάξουμε προς το over. Η Γερμανία αρέσκεται στο γρήγορο μπάσκετ (σ.σ. σκοράρει 77 πόντους ανά αγώνα και δέχεται 79.8 πόντους κατά μέσο όρο), το Μαυροβούνιο έχει το ταλέντο να ακολουθήσει, επομένως σε ένα ματς χωρίς σκοπιμότητες, το over είναι αρκετά πιθανό να κάνει την εμφάνισή του.

Συνοπτικά:
Εσθονία - Β. Μακεδονία: Over 152,5 (1.90)
Λετονία - Ελλάδα: 2 με +7,5 (1.83)
Μαυροβούνιο - Γερμανία: Over 154,5 (1.88)

© The Answer

Facebook: The Answer Tips
Twitter: @AnswerKostas

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend