Μπάσκετ (20/02): Ευκαιρία δοκιμών για την Εθνική μας, χαμός σε άλλους ομίλους!

Από: The Answer

20/02/2021

Οι ημέρες αυτές είναι ημέρες Εθνικών ομάδων μπασκετικά, τα προκριματικά του Eurobasket 2022 ολοκληρώνονται και μπορεί να υπάρχουν αδιάφορες ομάδες, όπως η Εθνική μας, υπάρχουν όμως και πολλές που... καίγονται!

*Οι ομάδες είναι χωρισμένες σε ομίλους. Στην τελική φάση του Eurobasket 2022 θα περάσουν οι 3 πρώτες από τις 4 του κάθε group, εκτός από τους ομίλους των διοργανωτών (Τσεχία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία). Εκεί θα περάσουν οι 2 πρώτες.

Ελλάδα - Βοσνία: Παιχνίδι για τον 8ο όμιλο. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Βοσνία έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στην τελική φάση του Eurobasket 2022, καθώς μετά από 4 αγώνες έχουν πανηγυρίσει 3 φορές. Συνεπώς, το μεταξύ τους ματς είναι ευκαιρία δοκιμών και γι' αυτό ο Θανάσης Σκουρτόπουλος έδωσε πολλές ευκαιρίες σε παιδιά όπως ο Μουράτος, ο Κουζέλογλου, ο Χουγκάζ και ο Παπαδάκης να παίξουν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η Βοσνία μοιάζει να είναι ένα κλικ πιο κοντά στη νίκη, ωστόσο οι ομάδες βράζουν πάνω κάτω στο ίδιο καζάνι, παίζουν καλή άμυνα και ο νικητής περιμένουμε να κριθεί στις λεπτομέρειες. Γι' αυτό και κρατήσαμε την επιλογή που θα δείτε στη συνέχεια.

Βέλγιο - Δανία: Καθοριστικό ματς για τον 3ο όμιλο. Στο 3-1 το Βέλγιο, στο 2-2 η Δανία, στο 2-2 και η Λιθουανία. Από τον συγκεκριμένο όμιλο -λόγω της παρουσίας της Τσεχίας- θα περάσουν οι 2 πρώτες ομάδες και όχι οι 3, επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι το μεταξύ τους παιχνίδι. Η αλήθεια είναι πως η Δανία αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη έως τώρα, ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να παρουσιαστεί δίχως τον Λούντμπεργκ (ηγέτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας) κάτι που θα την κατεβάσει τουλάχιστον 1 επίπεδο. Ακόμα κι έτσι, όμως, δεν θα την κοντράρουμε, απλώς επειδή το Βέλγιο είναι πιο έτοιμο (σ.σ. θα παίξει και ο Μπάκο της Βιλερμπάν), θα κρατήσουμε το over πόντων των τυπικά γηπεδούχων, αφού το σημείο βγαίνει κι από τους αριθμούς. Πιο συγκεκριμένα, το Βέλγιο σκοράρει περί τους 84 πόντους κατά μέσο όρο μέχρι σήμερα, ενώ η Δανία δέχεται κάτι παραπάνω από 82 ανά ματς.

Γερμανία - Μεγάλη Βρετανία: Στο πλαίσιο του 7ου ομίλου, η Γερμανία αντιμετωπίζει τη Μεγάλη Βρετανία. Οι τυπικά γηπεδούχοι έχουν ρεκόρ 1-3 μέχρι σήμερα, αλλά είναι αδιάφοροι, καθώς ως μια εκ των διοργανωτών έχει ήδη κλείσει θέση στην τελική φάση του Eurobasket 2022 και κυρίως κάνει δοκιμές στα προκριματικά. Δέχεται 79 πόντους ανά ματς και η πιο σοβαρή και με σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο, Μεγάλη Βρετανία, έχει καλή ευκαιρία νίκης μπροστά της. Έχουν ποιότητα οι Βρετανοί, διαθέτουν και χημεία (πολύ σημαντικό), καθώς οι περισσότεροι είναι στην εθνική μαζί τις περισσότερες φορές, συνεπώς το διπλό στις fair αποδόσεις που το συναντάμε αξίζει την προσοχή μας. Εξάλλου, το κίνητρο βρίσκεται αποκλειστικά στη μεριά των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έχουν απολογισμό 2-2 και χρειάζονται πάση θυσία το θετικό αποτέλεσμα.

Σημειώσεις: Η Γαλλία είναι το μεγάλο φαβορί στο ματς με το Μαυροβούνιο, που χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής του λόγω της απουσίας του Τοντόροβιτς. Σε καμία περίπτωση, όμως, το 1.30 δεν αξίζει ποντάρισμα, ειδικότερα από τη στιγμή που το Μαυροβούνιο παίζει εντός έδρας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης, η Κροατία βαθμολογικά είναι αδιάφορη, αλλά προφανώς δεν υπάρχει διάθεση για... χάρες στους Ολλανδούς. Το 1.65 κι εδώ είναι unfair για ποντάρισμα και χρειάζεται προσοχή, τουλάχιστον pre-game.

Συνοπτικά:
Ελλάδα - Βοσνία: Εύρος νίκης 1-5 πόντοι (3.00)
Βέλγιο - Δανία: Βέλγιο over 83,5 (1.70)
Γερμανία - Μεγάλη Βρετανία: 2 (1.65)

© The Answer

Facebook: The Answer Tips
Twitter: @AnswerKostas

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend