Μεγάλο ονόματα με DNF σε ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις

Από: Jim Kiromitis

23/05/2021

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, εχθές ο Charles Leclerc κατάφερε και στέφθηκε poleman για πρώτη φορά μετά το 2019 για την Ferrari. Πιο αναλυτικά, αφότου σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, ένα λάθος στην στροφή 16 ήταν αρκετό ώστε να βρεθεί πάνω στις μπαριέρες αφήνοντας μόλις 18 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο. Προφανώς και βγήκαν οι κόκκινες σημαίες και προφανώς ο χρόνος δεν επαρκούσε για να κάνουν οι εναπομείναντες οδηγοί, ακόμα μια προσπάθεια. Κάτι τέτοιο, ανακάτεψε για τα καλά την τράπουλα του grid αφού σήμερα, θα δούμε τον Hamilton να εκκινά 7ος σε ένα σιρκουί που όπως ξαναείπαμε, οι προσπεράσεις είναι άθλος. Ιδιαίτερο στοιχηματικά το Grand Prix του Μονακό, ωστόσο με προσοχή και εστίαση στις λεπτομέριες, πάμε να βγάλουμε τα σημεία μας.

 

Διαφορά Νίκης: Δεν θα ξεφύγει πολύ ο πρώτος 
Όπως προανέφερα, στο Μονακό το να προσπεράσεις είναι μια δύσκολη και στις περισσότερες περιπτώσεις ριψοκίνδυνη διαδικασία. Έτσι λοιπόν, αν δεν γίνει κατά την εκκίνηση, πιστεύω πως ο δεύτερος (ή και ο τρίτος, γιατί όχι;) θα επικεντρωθούν σε κάποιο undercut στα pit stop για να περάσουν μπροστά, απο το να ρισκάρουν να καταλήξουν εκτός αγώνα απο κάποια προσπέραση. Έτσι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, οι πρώτοι οδηγοί, ναι μεν θα έχουν διαφορά αλλά διατηρούν μια απόσταση ασφαλείας, που θα επιτρέπει την στρατιγική επίθεση, ανά πάσα στιγμή. Το line στα 5-10 δευτερόλεπτα της Stoiximan στο 3.00 μου ακούγεται ιδανικό, για να ανοίξουμε την Κυριακή μας στο Monte Carlo.

Όσον αφορά την στήλη του Νικητή αγώνα, θα προτιμήσω να μην ανοιχτούμε εκεί. Ο Verstappen είναι το φαβορί. Δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε σε ένα τέτοιο σιρκουί για να κερδίσουμε μια απόδοση στο 1.85. Προσωπικά θα μου άρεσε, για την υγεία του πρωταθλήματος, σήμερα να κερδίσει ο Charles και να γίνει έστω και για λίγο πιο competitive το όλο σκηνικό της F1. Στοιχηματικά ωστόσο, δεν υπάρχει κάποια αξία στην στήλη. Συνεχίζουμε.

Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Εύκολα στο under 15.5
Πολλά νέα ονόματα, πολλά λάθη στα ελεύθερα δοκιμαστικά και ένα Hamilton απο την 7η θέση. Όλα αυτά προμηνύουν DNF. Αν και τα τελευταία χρόνια, οι οδηγοί είναι προσεκτικοί μέσα στα πριγκιπάτο, σήμερα περιμένω έναν αγώνα τύπου Monaco 2017 με μόλις 13 πιλότους να τερματίζουν και την Ferrari να κάνει το 1-2. Καλά το τελευταίο ίσως όχι έτσι ακριβώς. Προσωπική μου άποψη όμως είναι οτι θα δούμε DNF και μάλιστα πολλα. Επομένως θεωρώ το under 15.5 στο 2.35 πολύ σωστή και προσιτή τιμή.

Να μην καταταχθεί: Μεγάλα ονόματα και ακόμα μεγαλύτερες αποδόσεις
Συνοδευτικά με την πιο πάνω παράγραφο, θα ήταν κρίμα να μην επιλέξουμε μερικούς πιλότους, προτεινόμενους προς DNF. Έτσι ξεκινώντας, ίσως να ήταν καλή επιλογή να επιλέξουμε το να τερματίσει o Lewis στο podium σε απόδοση 3.00. Ωστόσο πιστεύω πως είναι πιο πιθανό να δούμε τον Lewis να μην τερματίζει. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι, αφενός εκκινά 7ος και για να φτάσει στα σκαλιά του podium θα πρέπει να επιχειρήσει τις, όπως είπαμε, ριψοκίνδυνες προσπεράσεις και αφετέρου το να μην τερματίσει ένα πιλότος, δυστυχώς δεν εξαρτάται μόνο απο τον ίδιο τον πιλότο. Η θέση απο την οποία ξεκινά ο Lewis, δηλαδή στο mid grid, φημίζεται για τα ιδιαίτερα ξεκινήματα που κάνει. Έτσι λοιπόν, είτε ως fun bet είτε ως κανονικό bet, θα επιλέξω τον Lewis να μην τερματίσει στο Grand Prix του Monaco.
Πέρα απο τον Lewis όμως, εξίσου πολλούς ενδοιασμούς έχω και για τα μονοθέσια της Ferrari. Ο Charles έχοντας 0/4 τερματισμούς με την Ferrari στο Monaco, που να θυμίσω εδώ ότι από εκεί κατάγεται, σήμερα καλείτα να σπάσει την κατάρα της πατρίδας την ίδια στιγμή που εκκινά πρώτος. Την ίδια στιγμή στο διπλανό garage, ο ομόσταυλός του Sainz, η επίδοση του οποίου ήταν εξίσου εντυπωσιακή, εκκινά σήμερα 4ος. Σίγουρα θα κυνηγήσει το podium και πολύ πιθανό να οδηγηθεί σε λάθος. Σε κάθε περίπτωση, θεωρώ πως το 3.50 της Bet365  στο να μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο της Ferrari,  value bet.
Θα κλείσουμε την σημερινή ανάλυση, επιμένοντας στην παραπάνω λογική. Οι πολλές αναταράξεις στο σιρκουί σήμερα και η ιδιαίτερα στενή αρχιτεκτονική του, είπαμε πως θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις ή και απλά επαφές. Το σίγουρο είναι ότι αν ένα μονοθέσιο, βρεθεί στις μπαριέρες της ιδιαίτερης στροφής 16 ή γίνει κάποιο λάθος στο εντυπωσιακό πέρασμα από την πισίνα και αναγκαστεί να αποχωρήσει, θα πέσουν κόκκινες σημαίες. Το είδαμε και χθες και πολύ πιθανό να το δούμε και σήμερα. Κόκκινη σημαία στον αγώνα σε απόδοση 2.50 και προσωπικά για μένα, το πιο δυνατό σημείο της ημέρας.

 

Αυτά για σήμερα. Συνεχίζουμε την επικοινωνία μας απο Twitter και Telegram.

Υ.Γ. Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξη και τα μηνύματα εχθές στο BetRadio. Συνεχίζουμε δυνατά.

 

(οι επιλογές μου)

Διαφορά νίκης: 5-10 δευτ. (3.00)/Stoiximan/8 units
Αριθμός καταταγμένων οδηγών: Under 15.5 (2.35)/Novibet/12 units
Να μην καταταχθεί: Lewis Hamilton (6.50)/Bet365/5 units
Nα μην τερματίσει τουλάχιστον ένα μονοθέσιο: Ferrari (3.50)/Bet365/7 units
Κόκκινη σημαία στον αγώνα: Ναι (2.50)/Stoiximan/25 units
(early) Και τα δυο μονοθέσια στους βαθμούς: McLaren

 

© Bet-Planet.gr - Copyright 2011 - 2018

Send this to a friend