Βαλένθια

Κατάσταση ομάδας

Στην έδρα της, η Βαλένθια ήταν το αφεντικό και κατάφερε να κάνει το 1-0 με 89-75. Κατόπιν, όμως, έχασε στη Γερμανία έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς (95-92) και η σειρά των τελικών του EuroCup με την Άλμπα Βερολίνου θα κριθεί σε τρίτο παιχνίδι στην έδρα της. Έχει το πλεονέκτημα έδρας κι εκτός από το τρόπαιο, κυνηγάει και την παρουσία της στη EuroLeague της νέας αγωνιστικής περιόδου. Φέτος, Η Βαλένθια μετράει 19 νίκες και 3 ήττες συνολικά, με τη στατιστική της να γράφει πως σκοράρει 82.8 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 74.7 κατά μέσο όρο.

Πρώτος σκόρερ της Βαλένθια στο EuroCup είναι ο Ματ Τόμας με 12.5 πόντους. Κορυφαίος στα ριμπάουντ είναι ο Ντούμπλιεβιτς με 5.5 "σκουπίδια" ανά παιχνίδι, ενώ καλύτερος δημιουργός της ομάδας του είναι ο Σαμ Βαν Ρόσομ με 4.9 ασίστ κατά μέσο όρο.

Απουσίες/Επιστροφές

Δεν προέκυψε κάποιο νέο σημαντικό πρόβλημα για τη Βαλένθια. Η μοναδική απουσία που επηρεάζει την ομάδα είναι αυτή του Βίβες (γκαρντ), ο οποίος πάντως ήταν γνωστό εξ αρχής πως θα χάσει τη σειρά με την Άλμπα Βερολίνου λόγω τραυματισμού.

Άλμπα Βερολίνου

Κατάσταση ομάδας

Η Άλμπα, από την άλλη, βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο μετά το 75-89 με το οποίο έχασε στην Ισπανία. Κατάφερε, όμως, να κάνει το 1-1 στο Βερολίνο, έστω κι αν χρειάστηκε την παράταση για το τελικό 95-92. Πλέον, ψάχνει την υπέρβαση στην Ισπανία, γνωρίζοντας πολύ καλά πως έχει τον ρόλο του αουτσάιντερ. Η ομάδα του Αϊτο Ρενέσες μετράει 17 νίκες και 6 ήττες στο φετινό EuroCup, ενώ η στατιστική της εικόνα δείχνει πως σκοράρει περί τους 88 πόντους ανά παιχνίδι και δέχεται 83 πόντους κατά μέσο όρο.

Πρώτος σκόρερ της Άλμπα στο EuroCup είναι ο Σίβα με 15.3 πόντους. Κορυφαίος στα ριμπάουντ είναι ο Σίκμα με 6.6 "σκουπίδια" ανά παιχνίδι στην στατιστική του, ενώ ο Σίβα είναι και ο καλύτερος δημιουργός της ομάδας του, με 8.2 τελικές πάσες κατά μέσο όρο.

Απουσίες/Επιστροφές

Δεν προέκυψε κάποια νέα απουσία για την Άλμπα, αφού και ο Ννόκο, παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε, τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Αϊτο Ρενέσες. Αντίθετα, σταθερά στα πιτς βρίσκεται εδώ και καιρό ο γκαρντ Στέφαν Πένο.