Τυνησία

Κατάσταση ομάδας

Μια ομάδα που παίρνει μέρος για 5η φορά στην ιστορία της, σε τελική φάση Μουντιάλ. Έχει αλλάξει τεχνικό και ανέλαβε ο Μααλούλ, ένας προπονητής που γνωρίζει καλά τους διεθνείς, καθώς έχει δουλέψει πολλά χρόνια στο εγχώριο πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει πίεση, διότι στον όμιλο υπάρχουν δύο μεγαθήρια: Αγγλία, Βέλγιο, τα οποία έχουν σχεδόν… εξασφαλισμένη την πρόκριση στους «16» από την κλήρωση των ομίλων. Χαρακτηριστικά των Τυνήσιων, η ομοιογένεια και η τεχνική κατάρτιση ορισμένων παικτών.

Απουσίες/Επιστροφές

Άπαντες παρόντες. Δεν υπάρχουν προβλήματα. Η γνωστή αποστολή, η ίδια δηλαδή που απάρτιζε το ρόστερ της Τυνησίας στην προκριματική φάση.

Αγγλία

Κατάσταση ομάδας

Είχε εύκολο όμιλο στην ευρωπαϊκή ζώνη. Στον όμιλό της τερμάτισε πρώτη με ευκολία, χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Άφησε πίσω της, Ουαλούς, Σλοβάκους, Σκωτσέζους και Σλοβένους. 18-3 υπέρ της τα τέρματα, καλές εμφανίσεις, ευχαριστημένος ο τεχνικός Σάουθγκεϊτ από τις εμφανίσεις των «τριών λιονταριών». Μεγάλος στόχος μια καλή πορεία καθώς οι ετοιμασίες για το Euro 2020 που θα διεξαχθεί στην Αγγλία, έχουν ήδη αρχίσει και το κίνητρο είναι τεράστιο.

Απουσίες/Επιστροφές

Μοναδικό ουσιαστικό πρόβλημα η απουσία του Τσάμπερλεϊν (εξτρέμ/μέσος), καθώς ο Άγγλος διεθνής τραυματίστηκε στο Λίβερπουλ – Ρόμα για το Champions League.