Τουρκία

Κατάσταση ομάδας

Αν και απασχόλησε κυρίως εξωαγωνιστικά, με τους πολυσυζητημένους χαιρετισμούς, ο απολογισμός του Οκτωβρίου μόνο εξαιρετικός μπορεί να χαρακτηριστεί για την γηπεδούχο εθνική ομάδα της Τουρκία. Οι Τούρκοι τον προηγούμενο μήνα έπρεπε να αντιμετωπίσουν αρχικά εντός έδρας την «αδιάφορη» Αλβανία και ύστερα την Γαλλία εκτός έδρας για το ντέρμπι της κορυφής. Με τους Αλβανούς, αν και δυσκολεύτηκαν, κατέκτησαν την νίκη με 1-0, ενώ με την Γαλλία κατάφεραν το... «μπαμ» και απέσπασαν τον βαθμό της ισοπαλίας με το τελικό 1-1. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές πραγματοποίησε το... «άλμα» για πρόκριση στα τελικά του Euro μένοντας στην 1η θέση με 19 βαθμούς, αλλά σε ισοβαθμία με την 2η Γαλλία. Έτσι, απόψε η ομάδα θέλει μόνο νίκη για να «κλειδώσει» αρχικά την πρόκριση και ύστερα να έρθει πιο κοντά στην εξασφάλιση της πρώτης θέσης του ομίλου.

Απουσίες/Επιστροφές

Έχοντας την καλύτερη δυνατή αποστολή θα αγωνιστεί στους δύο τελευταίους αγώνες των προκριματικών η γηπεδούχος ομάδα, η οποία δεν αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμού ή τιμωριών.

Ενδεκάδα

(4-3-3): Γκιουνόκ – Σουγιουντσού, Ντεμιράλ, Τσελίκ, Μεράς – Τεκντεμίρ, Καχβετσί, Τουφάν – Τσαλχάνογλου, Τοσούν, Γιλμάζ.

Bet Info - Τουρκία

Στην μέχρι στιγμής χρονιά του '19, η ομάδα του Σενιόλ Γκιουνές «τρέχει» ένα εντυπωσιακό νικηφόρο σερί εντός έδρας, εφόσον έχοντας αγωνιστεί σε τέσσερις επίσημες αναμετρήσεις και δύο φιλικά «μετράει» έξι νίκες και μόλις ένα γκολ παθητικό.

Ισλανδία

Κατάσταση ομάδας

Μία ήττα, μία νίκη και τυπικός αποκλεισμός από την «μάχη» της πρώτης δυάδας προέβλεπε εν τέλει η «δόση» Οκτωβρίου για την φιλοξενούμενη απόψε εθνική ομάδα της Ισλανδίας. Οι Ισλανδοί καλέστηκαν τον περασμένο μήνα να αντιμετωπίσουν αρχικά εντός έδρας την Γαλλία και ύστερα να φιλοξενήσουν την Ανδόρα, ματς τα οποία πιθανότατα να κρατούσαν την ομάδα εντός... «κόλπου» πρόκρισης. Ωστόσο, η ήττα από τους Γάλλους με 1-0 ουσιαστικά «έκοψε» τα «φτερά» των «βίκινγκς» παρά την επικράτηση τους επί της Ανδόρας με 2-0, με αποτέλεσμα να συνεχίσουν στην 3η θέση του ομίλου με 15 βαθμούς και στο -4 πλέον από τις Γαλλία και Τουρκία. Βάση λοιπόν τα τωρινά δεδομένα, το σύνολο του Έρικ Χαμρέν απόψε θέλει μόνο νίκη για να συνεχίζει να ελπίζει τουλάχιστον στην πρόκριση.

Απουσίες/Επιστροφές

Με αρκετά ηχηρές απουσίες συμπληρώθηκε η τελική αποστολή των φιλοξενούμενων για τις δύο τελευταίες αγωνιστικές των ομίλων, εφόσον ονόματα όπως οι Ρούναρ Ρούναρσον (Τ), Ρούναρ Σιγκουριόνσον (Μ) και του αρχηγού Άρον Γκούναρσον (Μ), οι οποίοι έμειναν εκτός λόγω τραυματισμών, σίγουρα αποτελούν σημαντικές απώλειες.

Ενδεκάδα

(4-4-1-1): Χαλντόρσον – Φιόλουσον, Σίγκουρντσον, Πάλσον, Σκούλασον – Σιγκούροσον, Μπιάρνασον, Τράουστασον, Σίγκουρντσον – Σίγκουρντσον – Σίγκθορσον.

Bet Info - Ισλανδία

Τον τρίτο χειρότερο εκτός έδρας απολογισμό στον όμιλο του, πίσω από τις Μολδαβία και Ανδόρα, κατέχει το σύνολο του Έρικ Χαμρέν, το οποίο σε τρία παιχνίδια έχει πετύχει μόλις μία νίκη και τέσσερα τέρματα, ενώ δεχθεί δύο ήττες και οχτώ τέρματα.