Τότεναμ

Κατάσταση ομάδας

Απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της Τότεναμ της περσινή χρονιά μετά τις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει δύο χρόνια πριν, όταν και είχε φτάσει στον τελικό του Champions League. Οι «πετεινοί» τερμάτισαν στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με τον κόουτς Μουρίνιο να συνεχίζει και την φετινή χρονιά στον πάγκο της ομάδας. Στα μεταγραφικά, αποκτήθηκαν οι Χόιμπεργκ (μέσος) και Ντόχερτι (μπακ), δύο σημαντικές προσθήκες στις θέσεις που η ομάδα «πονούσε» την περσινή χρονιά.

Απουσίες/Επιστροφές

Από το εναρκτήριο ματς θα απουσιάσει ο αναπληρωματικός Τανγκάγκα (αμυντικός).

Έβερτον

Κατάσταση ομάδας

Για ακόμα μία χρονιά δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει κατάλληλα το υλικό τερματίζοντας στην 12η θέση με συνολικά 49 βαθμούς. Στην άκρη του πάγκου της ομάδας παρέμεινε ο Αντσελότι του οποίου δόθηκε η ευκαιρία να φτιάξει φέτος την δική του ομάδα. Τα «ζαχαρωτά» ήταν ενεργά στο μεταγραφικό παζάρι προχωρώντας σε μεταγραφές ουσίας. Έτσι, αποκτήθηκαν οι ποιοτικοί Άλαν (μέσος) και Ντουκουρέ (μέσος) ενώ «βόμβα» προκάλεσε η προσθήκη του Χάμες (μέσος) στο ρόστερ.

Απουσίες/Επιστροφές

Από το πρώτο ματς θα λείψουν οι σημαντικοί Ντελφ (μέσος) και Χόλγκειτ (μπακ). Δεν επηρεάζουν οι απουσίες των Γκμπαμίν (μέσος) και Τοσούν (επιθετικός).