Πόρτο

Κατάσταση ομάδας

Μία από τις χειρότερες εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι «Δράκοι» στην Ολλανδία, γνωρίζοντας την ήττα από τη Φέγενορντ που απογοητεύει μέχρι τώρα. Το τελικό κατά τους 2-0 επανέφερε νευρικότητα στον Κονσεισάο που καλείται σήμερα να αντιδράσει, ώστε η ομάδα του να συνεχίσει να έχει το πρώτο λόγο για τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Βαριά φανέλα, μία από τις πιο βαριές που βρίσκονται στο Europa League, όμως αυτό από μόνο του δε μπορεί να δώσει το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Με εφτά νίκες σε οχτώ εντός έδρας παιχνίδια γίνεται εύκολα αντιληπτό, πόσο δυνατή είναι η Πόρτο όταν παίζει μπροστά στο κοινό της. Υπάρχει επιθετική λογική, όμως οι αργοί στην άμυνα Πέπε και Μαρκάνο δυσκολεύονται όταν δε βρίσκουν βοήθειες από τα χαφ.

Απουσίες/Επιστροφές

Ο Ολιβέιρα παραμένει σταθερά εκτός δράσης.

Ενδεκάδα

Marchesin- Marcano, Pepe, Telles, Corona- Otavio, Pereira, Uribe- Diaz, Marega, Soares

Ρέιντζερς

Κατάσταση ομάδας

Μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι στην Ελβετία, προηγήθηκε πριν το κλείσιμο του ημιχρόνου, όμως στην επανάληψη πιέστηκε και τελικά ηττήθηκε με ανατροπή. Παρ’ όλα αυτά γίνονται βήματα προς τα μπρος για την ομάδα του Τζέραρντ που από παιχνίδι σε παιχνίδι, ειδικά στην Ευρώπη, θυμάται όλο και περισσότερο τον παλιό, καλό, ευρωπαικό εαυτό τους. Σημαντικό τεστ το αποψινό, σε μία έδρα που γνωρίζει ότι θα δεχτεί πίεση και θα πρέπει να υψώσει ανάστημα αν θέλει να επιβιώσει. Προτεραιότητα θα δοθεί στο κέντρο και στο ανασταλτικό τομέα ώστε να αποφύγει όσο γίνεται τις επιθέσεις κατά ριπάς από τους Πορτογάλους.

Απουσίες/Επιστροφές

Εκτός αποστολής για τους Σκωτσέζους είναι ο τραυματίας Φλάναγκαν ενώ αμφίβολοι δίνονται οι Αρίμπο, Τζόουνς, Τζακ και Κεντ.

Ενδεκάδα

McGregor- Helander, Goldson, Tavernier, Barisic- Kamara, Aribo, Davies, Arfield, Ojo- Morelos