Ουκρανία

Κατάσταση ομάδας

Αρκετά καλή η εικόνα της Ουκρανίας τα τελευταία χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ιδίως μετά την πρόσληψη του κόουτς Σεφτσένκο. Κατάφερε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου των προκριματικών για το Euro 2020 με ρεκόρ 17-4 και 20 βαθμούς, αφήνοντας πίσω ομάδες με τεράστια ποιότητα όπως η Πορτογαλία και η Σερβία. Στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση, σε αδιάφορο ματς αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2, στην Σερβία πριν από περίπου 10 μήνες! Λόγω της πανδημίας, δεν πραγματοποιήθηκε το Euro και έτσι αυτή η μεγάλη αγωνιστική απραξία της εθνικής έχει αιτιολογία.

Απουσίες/Επιστροφές

Υπάρχουν σημαντικές απουσίες καθώς από την αποστολή αποκλείστηκαν οι Μπούρντα (αμυντικός), Μικολένκο (αμυντικός), Σαμπάνοφ (αμυντικός), Πόποβ (αμυντικός), Μπιγιάλσκιου (αμυντικός), Σεπέλεφ (μέσος) και Ζούμπκοβ (επιθετικός), όλοι αγωνίζονται στην Ντιναμό Κιέβου εκτός από τον τελευταίο.

Ενδεκάδα

(4-3-3): Πιάτοφ - Σόμπολ, Ματβιένκο, Κρίφτσοβ, Καραβάεβ - Ζιντσένκο, Στεπανένκο, Μαλινόφσκι - Τσιγκάνκοβ, Γιάρεμτσουκ, Γιαρμολένκο.

Ελβετία

Κατάσταση ομάδας

Πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 1η θέση του ομίλου της για τα προκριματικά του Euro 2020 με ρεκόρ 19-6 και με 17 βαθμούς, απέναντι σε ομάδες όπως η Δανία, η Ιρλανδία, η Γεωργία και το Γιβραλτάρ. Άκρως ανταγωνιστικό το σύνολο που έχει δημιουργήσει ο κόουτς Πέτκοβιτς, έχει καταφέρει να κάνει την Ελβετία χώρα που μπορεί να σταθεί απέναντι σε χώρες «μεγαθήρια» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Στην τελευταία -χρονικά- αναμέτρηση ακριβώς ένα χρόνο πριν, η «αρμάδα» του Ελβετού κόουτς είχε «διασύρει» το Γιβραλτάρ με 6-1

Απουσίες/Επιστροφές

Άκρως σημαντική η απουσία του Σακίρι (μέσος).

Ενδεκάδα

(3-4-1-2): Σόμερ - Ελβέντι, Ακάνζι, Ροντρίγκεζ - Στέφεν, Σο, Τσάκα, Μπαμπού - Μεχμέντι - Σεφέροβιτς, Εμπολό.