Ομόνοια

Κατάσταση ομάδας

Όσο συνεχίζει με νίκες στο πρωτάθλημα είναι σαφές ότι θα υπάρχει ικανοποίηση στην ομάδα που ο Μπεργκ διαχειρίζεται και παρατάσσει με πολύ σωστό τρόπο. Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος πάντως δεν περίμενε τέτοιο μπάσιμο στη χρονιά, τη στιγμή που η ομάδα τα τελευταία χρόνια πήγαινε από το κακό στο χειρότερο. Κανείς προφανώς και δε μιλάει για πρωταθλητισμό, αλλά είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχει αισιοδοξία αυτή η χρονιά να επαναφέρει την ομάδα στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και φυσικά στις ευρωπαικές υποχρεώσεις την ερχόμενη σεζόν. Σήμερα μπαίνει στο ντέρμπι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και με σύμμαχο το κόσμο θα προσπαθήσει να πραγματοποιήσει ακόμα ένα βήμα προς τα μπρος.

Απουσίες/Επιστροφές

Στο απουσιολόγιο δίπλα στους πλέον μόνιμους στη λίστα Παναγή και Ουζόχο, τους κάνουν παρέα οι Χριστοφή και Περέιρα.

ΑΠΟΕΛ

Κατάσταση ομάδας

Όντας μεθυσμένοι από το νέκταρ της πρόκρισης στην επόμενη φάση, έρχονται οι πρωταθλητές στο μεγάλο παιχνίδι. Ο Ντόλ είδε όσα ακριβώς σκεφτόταν στον αγωνιστικό χώρο και κάπως έτσι εύκολα εύκολα οι Πορτοκαλί επικράτησαν της Ντουντελάνζ εκτός έδρας με 2-0. Είναι σίγουρα δύσκολο να αφήσεις πίσω σου τόσο εύκολα μία τέτοια επιτυχία και να προετοιμαστείς πνευματικά για ένα παιχνίδι που τα τελευταία χρόνια αποτελούσε τυπική διαδικασία μιας και η τελευταία ήττα του ΑΠΟΕΛ είναι πολλά χρόνια πίσω. Εμπειρία, ποιότητα και βάθος στο ρόστερ ουσιαστικά λύνουν τα πόδια των ποδοσφαιριστών του Γερμανού που με το καλημέρα θα ψάχνουν να κυριαρχήσουν.

Απουσίες/Επιστροφές

Δύο σημαντικές απουσίες έχει να διαχειριστεί ο Ντολ μιας και τόσο ο Ιωάννου όσο και ο Γκέντσογλου δε βρίσκονται στη διάθεση του.