Νιγηρία

Κατάσταση ομάδας

Απογοήτευσε με την εμφάνιση της απέναντι στην Κροατία και δίκαια ηττήθηκε με 2-0. Δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Σούμποτιτς με αποτέλεσμα να μην πετύχουν κανένα τέρμα και να βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου σε αυτή την πρώτη αγωνιστική. Υπάρχει συσπείρωση στο στρατόπεδο των Νιγηριανών και όλοι θέλουν να κάνουν μία καλή εμφάνιση απέναντι στην ομάδα της Ισλανδίας η οποία είναι πιο βατή σε  σχέση με την αντίστοιχη εθνική της Κροατίας. Περιμένουν περισσότερα από την εθνική τoυς οι οπαδοί και ιδιαίτερα από την επιθετική τους γραμμή. Δεν θα υπάρξουν αλλαγές σύμφωνα με τον Γερμανό τεχνικό.

Απουσίες/Επιστροφές

Δεν υπάρχουν προβλήματα, άπαντες παρόντες και στη διάθεση του Γκέρνοτ Ρορ.

Ενδεκάδα

(4-2-3-1): Ουζόχο – Ετσιεζιλέ, Μπαλόγκουν, Εκόνγκ, Σέχου – Εντίντι, Ομπι Μίκελ – Ιγουόμπι, Ιχεανάτσο, Μόουζες – Ιγκάλο.

Ισλανδία

Κατάσταση ομάδας

Απέδειξε για ακόμη μία φορά ότι η παρουσία της μόνο τυχαία… δεν είναι και ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Το σύνολο του Χέιμιρ Χάλγκριμσον απέσπασε ισοπαλία από την εθνική Αργεντινής με 1-1 κάτι που αποδεικνύει το πόσο δυνατή ομάδα είναι . Βασισμένη στις εξαιρετικές τοποθετήσεις της και στην άριστη αμυντική της λειτουργία μπόρεσε και περιόρισε στα αστέρια της Αργεντινής και ιδιαίτερα τον αρχηγό της Λιονέλ Μέσι ο οποίος δέχθηκε την απόκρουση στο πέναλτι από τον Χάλντορσον. Άπαντες έχουν πίστη σε μία ενδεχόμενη πρόκριση στην επόμενη φάση του παγκοσμίου κυπέλλου κάτι που θα συμβεί για πρώτη φορά. Θα βασιστεί στην ίδια ενδεκάδα ο τεχνικός της Ισλανδίας, δεν αναμένονται αλλαγές

Απουσίες/Επιστροφές

Δεν υπάρχουν προβλήματα, άπαντες παρόντες και στη διάθεση του Χέιμιρ Χάλγκριμσον.

Ενδεκάδα

(4-5-1): Χάλντορσον – Μάγκνουσον, Ρ. Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σέβαρσον, Γκούναρσον – Χάλφρεντσον, Μπιάρνασον – Γκούντμουντσον, Γκ. Σίγκουρντσον, Φιμπόγκαρσον.