Μάλτα

Κατάσταση ομάδας

Δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά στα προκριματικά του EURO 2020 και έμεινε εκτός διοργάνωσης, όπως ήταν και αναμενόμενο. Μπορεί να κρατήσει ως θετικό στοιχείο την ισοπαλία με την Σλοβακία (2-2, εκτός) την προτελευταία αγωνιστική, αλλά από εκεί και πέρα το χάος. Στηρίζει τον Ιταλό τεχνικό Μάνγκια, ο οποίος επιδιώκει το τελευταίο διάστημα να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο. Νέα αρχή για την Μάλτα στα προκριματικά για το Μουντιάλ του Κατάρ, σε έναν όμιλο αρκετά... βατό, θα μπορούσε να τονίσει κανείς. Βέβαια, δεν θα εξαρτηθούν όλα από την απόδοση του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Μάλτας, καθώς οι δυνατότητες είναι περιορισμένες. Στο τελευταίο -χρονικά- φιλικό, ηττήθηκε 2-1 (εκτός) από το Κόσοβο, στις 4/6. Στο προηγούμενο για τον όμιλο, τον μακρινό Μάρτιο, ηττήθηκε 3-0 στην έδρα της Κροατίας.

Απουσίες/Επιστροφές

Ενοχλήσεις ο Ντέμεκ (εξτρέμ), όμως όπως όλα δείχνουν θα προλάβει κανονικά, τουλάχιστον για να μπει στην αποστολή. Νοκ-άουτ ο βασικός Άγκιους (στόπερ), κλήθηκαν ορισμένα νέα πρόσωπα στην αποστολή.

Κύπρος

Κατάσταση ομάδας

Νέα αρχή για την εθνική ομάδα της Κύπρου, στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022. Ο όμιλος δεν έχει εξαιρετικές δυσκολίες, συνεπώς είναι μια χρυσή ευκαιρία για την Μεγαλόνησο να πετύχει κάτι σπουδαίο. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 3 βαθμούς σε διάστημα τριών αγωνιστικών στον όμιλο, κερδίζοντας στο προηγούμενο 1-0 (εντός) την Σλοβενία. Πλέον, η κατάσταση είναι στα χέρια της ομάδας του Νίκου Κωστένογλου, ενόψει του σημερινού (1/9), καθώς το τρίποντο είναι επιβεβλημένο, για να υπάρχουν ελπίδες για κάτι καλύτερο στη συνέχεια των προκριματικών του Μουντιάλ 2022. Παραμένει αρχηγός ο Μερκής, με απόφαση της ομοσπονδίας και του προπονητικού team.

Απουσίες/Επιστροφές

Τιμωρία κουβαλά ο Παναγιώτου (μπακ-χαφ), δύσκολα ο Ιωάννου (στόπερ) που ταλαιπωρείται από οίδημα. Κανονικά ο Πιέρος Σωτηρίου (φορ) που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις.