Ιράν

Κατάσταση ομάδας

Πως έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι. Μαρόκο-Ιράν 0-1. Ο Κάρλος Κειρόζ έστησε ιδανικά την ομάδα στη πρεμιέρα. Έδωσε χώρο αρχικά στους Μαροκινούς και ήξερε πως μπορεί να χτυπήσει στην αντεπίθεση. Εκεί που το 0-0 ήταν έτοιμο να χαρίσει από ένα πόντο στους δύο μονομάχους ένα δώρο-αυτογκόλ βάζει τους Ιρανούς σε πλεονεκτική θέση.Ιδανικότερο ξεκίνημα δε θα μπορούσανε να έχει το Ιράν. Με φοβερή υπομονή στο παιχνίδι τους χτυπήσανε στο 93’ και πήρανε ένα σημαντικότατο τρίποντο. Φοβερή παρουσία από τον Χατζησαφί που βρισκόταν παντού στο γήπεδο. Κάποια μικρά κενά στην άμυνα στο πρώτο κομμάτι του αγώνα επέτρεψε στους Μαροκινούς να φτάνουν μία ανάσα πριν το γκολ, πράγμα που όσο περνούσε ο αγώνας άλλαζε με τους Ιρανούς να απειλούν στις αντεπιθέσεις. Σήμερα, προφανώς, το έργο γίνεται πιο δύσκολο με τον Πορτογάλο τεχνικό πάντως να μην αλλάζει πολλά τόσο στο τακτικό πλάνο όσο και στα πρόσωπα της ενδεκάδας.

Απουσίες/Επιστροφές

Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον Κειρόζ,

Ενδεκάδα

Μπειρανβάντ – Πουραλινγκαντζί, Μονταζερί, Χατζησαφί, Ρεζαειάν -Μασούντ, Αμίρι, Εμπραχίμι -Ανσαριφάρντ, Τζαχανμπαχς, Αζμούν

Ισπανία

Κατάσταση ομάδας

Πως έπαιξε στο πρώτο παιχνίδι. Πορτογαλία-Ισπανία 3-3. Βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ δύο φορές, αλλά παρά την ανατροπή δε κράτησαν το τρίποντο. Φοβερή παρουσία από τον Ντιέγκο Κόστα που σκόραρε δύο φορές αλλά και τραγική εμφάνιση από τον τερματοφύλακα Ντε Χέα που όπου χρειάστηκε να δείξει ετοιμότητα ήταν «απών».Η πρεμιέρα του Φερνάντο Ιέρο δε μπορεί να χαρακτηριστεί θετική στο πάγκο των «φούριας ρόχας». Όταν βάζεις μπροστά 3 γκολ αλλά πίσω δέχεσαι επίσης 3 αποδεικνύεται η αστάθεια στην απόδοση. Κακές αλλαγές από τον Ισπανό τεχνικά που έδωσε χώρο στους Πορτογάλους πάνω που θα μπορούσε να τελειώσει το παιχνίδι. Όλη η ομάδα έχει σταθεί στο πλευρό του Ντε Χέα που ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής της πρεμιέρας, ενώ απ’ όσο φαίνεται και σήμερα θα κάτσει κάτω από τα δοκάρια αυτός. Το Ιράν σίγουρα δεν είναι Πορτογαλία πράγμα που θα κάνει πιο εύκολη τη δουλειά κυρίως της άμυνας, εκεί που Πικέ και Ράμος αποδεικνύουν ένα ακόμα καλοκαίρι ότι δεν είναι και το καλύτερο τους να συνεργάζονται.

Απουσίες/Επιστροφές

Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Ισπανό τεχνικό.

Ενδεκάδα

Ντε Χέα -Ράμος, Πικέ, Νάτσο, Άλμπα -Μπούσκετς, Ινιέστα, Κόκε, Σίλβα, Ίσκο -Κόστα