Γερμανία

Κατάσταση ομάδας

Ένα μείγμα από την παλιά φουρνιά παιχτών και τη νέα, έχει δημιουργήσει ο Γιόκιμ Λεβ, ο οποίος βέβαια… διέπραξε έγκλημα με τον αποκλεισμό του Σανέ (εξτρέμ) από την αποστολή ενόψει Μουντιάλ. Σήκωσε αρκετές αντιδράσεις η κίνηση αυτή, με ορισμένους να κάνουν λόγους για «κλίκες» εντός της εθνικής ομάδας και επιλογές από ποδοσφαιριστές. Στα προκριματικά είχε εύκολο έργο και τερμάτισε άνετα στην πρώτη θέση του ομίλου της, αλλά σε ορισμένα παιχνίδια δυσκολεύτηκε ενώ είναι αξιοσημείωτο πως πήρε 3 νίκες με γκολ μετά το 87’ (!!). Δωδέκατος χρόνος για τον Λεβ, και όπως όλα δείχνουν ο τελευταίος στο τιμόνι των «πάντσερ».

Απουσίες/Επιστροφές

«Έγκλημα» Γιόακιμ Λεβ ο αποκλεισμός του Σανέ (εξτρέμ) από την αποστολή της εθνικής ομάδας. Ανέτοιμος ο Νόιερ (κίπερ), αλλά ίσως πάρει θέση βασικού.

Μεξικό

Κατάσταση ομάδας

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξέσπασε ένα… σεξιστικό σκάνδαλο από πλευράς παικτών Μεξικού, η οποίοι σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που βγήκαν στη φόρα, συμμετείχαν σε όργια στο ξενοδοχείο της ομάδας. Αναμφίβολα, όχι και η καλύτερη εκκίνηση επί ρωσικού εδάφους. Προβληματισμένος ο τεχνικός Χουάν Κάρλος Οσόριο, που αποτελεί προπονητή πειθαρχίας και λάτρη της επιθετικής τακτικής. Στα προκριματικά, είχε εύκολο έργο –σχετικά-. Έχει… συνηθίσει να περνάει τη φάση των ομίλων, καθώς στα τελευταία 6 Μουντιάλ που έλαβε μέρος, τα κατάφερε. Και τις 6 φορές όμως, αποκλείστηκε στη φάση των «16».

Απουσίες/Επιστροφές

Δεν υπάρχουν προβλήματα, άπαντες παρόντες και στη διάθεση του Χουάν Κάρλος Οσόριο.